Започват масовите проверки за колите замърсители

Газ анализатори ще следят за цапащи коли
12 фев 2020 08:40, Ния Христова
100
Започват масовите проверки за колите замърсители
Снимка: БГНЕС

В сряда започват масови проверки на коли, които замърсяват въздуха, съобщи Bulgaria ON AIR. Инициативата е на "Пътна полиция" и Столичния инспекторат.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи за новата акция.

Още по темата


Газ анализатори, които преди година бяха доставени на КАТ, ще извършват проверките. Целта на акцията е да не се допускат автомобили, които не са в изправност да се движат по улиците и да замърсяват въздуха. 

За нерагламентирано горене на отпадъци в някои райони на столицата ще се извършат съвместни проверки на инспектората и полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
2
 
! Отговори
до 78 преди 4 години
И за кражбите има просто решение, няма смисъл във форума да навлизаме в конкретика!
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Допълнение към 73: Ако някой пункт за технически преглед пусне такава кола на технически преглед - затвор за работника + СОЛИДНА глоба за пункта! Какви са тия глупости да гоните колите на пътя!
74
1
 
13
 
! Отговори
До 73 преди 4 години
На теория е така, но на практика не става. Проблемът е в масовите кражби на катализаторите и пълната ненаказуемост на тези кражби. Ти готов ли си всяка седмица да си купуваш нов катализатор, защото пак са ти го откраднали?
73
1
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
Бе тя другарката Фифиткова може да поиска и в Кабул да спрат от движение всички коли които нямат Евро 4, но това са просто приказки за деца, като тези на Шехеразада!Нали на всички ви е ясно, че в една бедна България, каквито и драконовски санкции да налагат, въздухът ще си остане мpъceн?И всички коли да спрат, пак ще е същото, понеже ще продължават да горят отпадъци, Мариците ще продължават на въглища, изобщо безнадеждно е!И санкционирането на бедните шофьори е безсмислено!!!
72
0
 
4
 
! Отговори
До: късметлия и No70 преди 4 години
Каква дива случайност!!! И на мен толкова не ми достигат!!! Сигурно сме само трима в цяла България без 25 хиляди левчета и наведнъж в тази статия сме се улучили.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При заплата от 700 лева за програмистите в НАП, а и в другите държавни структури, каква кола да си купят тези програмисти?
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кола, която има заводски катализатор и/или филтър за твърди частици не трябва да може да мине технически преглед, ако този елемент липсва или не работи! Ако елементите липсват, собственика се подвежда под отговорност, колата се спира! Точка!Това е всичко което тярвба да се направи!Все пак, колите са една много малка част от всички замърсители, основното е горене на *** и печките горящи гуми!
69
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Истината е, че в София все повече ще си използване колите и все по-малко градският транспорт, който непрекъснато се влошава. Един *** пример. От Младост 3, където живеех, до Орлов мост сега се пътува поне 2 пъти по-дълго време, а с чакането три пъти по-дълго време. До около 1991 година от излизането от апартамента до слизането на Орлов мост ставаше за 15-20 минути. Сега за не по-малко от 50 минути, а често и повече от час. Случвало се е и над два часа. До метрото ми е 25 минути пеша при сухо в
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С колите е същото като с отпадаците! Първо ги внасят после били замърсявали!Няма такава държава
67
0
 
11
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: късметлияВиж ти, какво съвпадение само!Ми и аз, явно съвсем, ама съвсем случайно, да не си помисли някой че нещо сме се наговорили, съм също като тебе!!!Тоест, и на мен не ми достигат едни 25 хиляди левчета да си купя нова кола!!!Щото българите са забогатяли пери ГЕРБ, само ние с тебе случааайно сме се случили бедни!!!Коконите на партийните шефове от БК... ГЕРБ имах предвид, имат чувствителни нослета. Искат в София да им мирише на парфюм, като в Швейцария... Ми да емигрират!!!
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При заплата от 680 лева на главен архитект и 610 лева на чистачка какви емисии да отделят бричките?
65
0
 
6
 
! Отговори
КАТ преди 4 години
Знаете ли каква е разликата между каруцар и шофйор?Разликата е в това, че като напишат АКТ и на дваматаПлаща го само шофьора защото е платежоспособен
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви проверки? Какви газ анализатори бе!? С просто око се вижда колите които пушат черен дим защо не ги снимат просто и по номера да му треснат една глоба !
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кога я закривате?
62
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
НА ЗАД КЪМ ВОЛСКИТЕ КАРУЦИ
61
0
 
12
 
! Отговори
петър димитров преди 4 години
Мръсни ***. Спрете да обявявате неща които не искате и не можете да направите. Каквото и да говорите България просто затъва постоянно. Неспособни сте да се справите. Годни сте само да крадете и да ни продавате на чужди нации. Българи спрете да бъдете овце на селяните с филиите с мас
60
4
 
4
 
! Отговори
СТ.СОФИЯНСКИ преди 4 години
До До Ст.Софиянски39 ... ти да не живееш на Луната бе ???Може ли да сравняваш градският транспорт от времето на бай Тошо и сега ??? Метрото те кара за минути от единият край на София до другият , нови трамвай , нови автобуси и постоянно се обновяват ...Ти какво искаш ? Совалки да те карат от точка до точка за секунди ???
59
0
 
18
 
! Отговори
човек преди 4 години
Увеличете доходите на работещите!Спрете да крадете от пенсионните фондове!Привличайте чуждестранни инвестиции, вместо да взимате кредити за скъпи, макар и хубави самолети, които не можете да върнете!Глобявайте тези, които внасят отпадъци от чужбина!Па тогава налагайте санкции!Не съм чул някой да иска да си купи стар и замърсяващ автомобил, защото му харесва повече от новия!Не слагайте каруцата пред магарето!!!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното "дарение" в хазната за плащане на тока, водата, парното и социалните на муррр.гавите избиратели (големият сив електорат на ББ)!А кой ще контролира допотопните ЗИЛ, ГАЗ, КАМАЗ, МАЗ, трактори, автобуси "трета" употреба, строителна техника и всички "знайни и незнайни" средства с "Евро минус 5"???Те тогава анализаторите (апаратчетата) ще "хванат пътя" още на първата седмица;)
57
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Правете разлика между годините и еврокатегорията на колите в София и в провинцията, където те са два пъти по-стари. В провинцията средната възраст на колите се увеличава и от 22 години през 2018 година, сега през 2020 е 23 години. В София е обратното - от 11,5 години през 2018 година, сега колите в София са средно на 11 години, при това старите коли се използват много по-малко от по-новите.