Пореден сигнал: Масово паркиране в тревата, а след това кал и мръсотия

HelpBook алармира и за опасен мост, замърсяване, безстопанствени кучета...
18 фев 2020 17:00, Анисия Иванова
72

Снимка: Helpbook

Започваме обзора на сигналите, които гражданите изпратиха до институциите през изминалата седмица чрез платформата HelpBook.info, с проблем за рушащ се мост.

Наблюдателни родители са забелязали опасен мост в квартал "Дианабад", ул. "Русаля". Ежедневно по него преминават ученици на път към 105-то училище. Съоръжението е ерозирало на множество места и е само въпрос на време някое детско краче да пропадне. Молбата е за взимане на спешни и адекватни мерки за ремонт на моста и привеждането му в безопасно и стабилно състояние.

Получихме и пореден сигнал за масово паркиране в тревните площи в непосредствена близост срещу сградата на Orbit на бул. "Продан Таракчиев": "Положението вече съвсем излезе от контрол - паркираните автомобили непрекъснато се увеличават, като са издълбали дълбоки коловози между плодните дръвчета. Още по-възмутително е, че разнасят кал и мръсотия по околните тротоари, улици и булеварди. В непосредсвена близост са налични множество паркинги, но естествено платени. Моля, веземете мерки това безобразие най-накрая да спре!“, се иска в сигнала.

Без видими резултати е и сигнал за замърсяване на речно корито в град Костинброд, отправен към Регионална инспекция по околната среда и водите. Нашият потребител се надява повторното сигнализиране да даде отклик и адекватни мерки, за да не продължи порочната практика с изхвърлянето на оборска тор и всякакви боклуци около и в реката.

Отново получихме сигнал за огромен брой безстопанствени котки и кучета, този път в жк. "Овча Купел" 1.  Според нашия потребител животните се хранят и "отглеждат" от "добросъвестни" обитатели на квартала, които не живеят в горепосочения район. Той няма представа каква трябва да е критичната маса на популации от безстопанствени животни, за да има някаква реакция от страна на съответните институции, координирани от общината, за да се намери решение на този дългогодишен проблем, но моли за взимане на адекватни мерки.

Завършваме днешния обзор със сигнал за неправилно паркирана машина на кръстовище. Въпросната техника служи за отстраняване на асфалт и е изоставена на кръстовището повече от седмица, въпреки знака за "забранено спирането".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 1 месец
Аз също съм бил в Токио и мога да ти кажа, че ако всички не виеха на умряло, както теб, щеше да е много лесно да имаме нормален живот. Това е основната разлика между нас и тях. Ако тук всеки скапан селинджър не шофираше, щяхме да имаме много по-нормална среда за живот всички. Ако не си намираха съгражданите оправдания за свинщините, които извършват всеки божи ден. Нещо, което японците не биха си позволили никога.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересува ме живо какво е развитието за подадените сигнали. Кал, произвол -ясно. Но успявате ли да постигнете нещо през тая платформа изобщо?! Ако не - просто престанете да ни занимавате с простотията, която ни заобикаля, защото сме претръпнали вече.
57
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До ss
тоя па, Токио със София ли ще ми сравняваш? Токио е най големия град в света 37 милиона. И като беше там направи ли ти впечетление чистотата там? А метрото? А управлението? А заплатите на гражданите? Мога до утре да ти изброявам..............
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Две колички баластра в ливадата също не е паркинг.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един виден архитект каза наскоро, че в Софийското поле могат да се наджъчкат още 1-2 милиона души и се работи в тая посока. За начало - Борисовата градина и Зоопарка.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В София повече от половината паркинги на частни терени са без настилка и от тях също се разнася кал и прах. Общината какво е направила досега по въпроса?
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде са общинските паркинги подземни и многоетажни, където на поносими цени хората да паркират? В София би трябвало да има примерно 5 хиляди такива паркинга със средно 50-60 паркоместа.
52
0
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Трето, в Япония има много повече автомобили в сравнение с България, при много по-голяма гъстота на населението. Да се дава пример с Япония, означава, че който дава примера изобщо не разбира за какво става въпрос. Четвърто, работа на общината е да оформи части от общинската земя за паркиране, а не да глобява за паркиране в зелени площи, които би трябвало да са паркоместа, както във Виена например.
51
0
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Явно не си много в час. Първо, преди години имаше паркоместа, имаше и мисъл при застрояването. В последните 30 години, се строи безразборно, вкл. и върху паркинги. Строят се нови сгради без достатъчно паркоместа и като цяло паркоместата по кварталите намаляха, за което вината е в общината, а не в хората. Второ, това че някой си има гараж, изобще не решава проблема. Автомобилът не стои само в гаража, а се и използва по предназначение. Трето, в Япония има много повече автомобили в сравнение с Бълг
50
10
 
3
 
! Отговори
ss преди 1 месец
ае защо всички искат държавата да им направи парко места? купувате си и толкоз като не можете никой не ви е виновен ! аз имам 2 и проблеми нямам ! В Токио имаш право да си купиш кола само ако докажеш, че имаш къде да я паркираш ! нямал къде да паркира ... и ко кой те е карал да си вземаш кола ! може да вземате айфони за по 2-3 хилки пари за платен паркинг нямате ... софиянци си мислят, че им е даденост , провинциалисти си мислят, че някой друг им е длъжен да мисли за тях ДА АМА НЕ !
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нормалните държави преди години също паркираха по треви и калища, но се взеха в ръце и направиха тези треви и калища на асфалтирани паркоместа и построиха много подземни и многоетажни паркинги. В София само вой - защо се било паркирало в калта.
48
2
 
3
 
! Отговори
Ganjo преди 1 месец
В Е Л И К И Т Е Б Ъ Л Г А Р И !!!!!!!!!!!!!!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 1 месец
хубаво, че имаш гараж и аз имам и какво като на всеки 4 дни трябва да се чисти 3-4 см платна мръсотия в него, която дишаш като запалиш сутрин да подгрееш?
46
1
 
3
 
! Отговори
.. преди 1 месец
най- накрая да се светнете.. колкото и да мият улиците, докато се паркира в кал до уши, винаги ще е мръсно и прашно, но не са виновни хората.. столична община да спре да продава за стотинки терени за частни интереси, а да почне да изкарва пари от общински паркинги. всеки човек би платил да спре нормално, както е на метрото....
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Селяните обичат кал, мизерия мръсотия, остъклени балкони и стиропорни фасади... Селянинът няма чувство за красота и естетика.
44
0
 
1
 
! Отговори
Пред мвр преди 1 месец
То има същия паркинг пред сдвр в софия!! Къде е общината
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Селяните превръщат всичко в ***. Така са свикнали.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ми, да асфалтират тревата!
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам защо гражданите трябва да изпращат сигнали, след като има достатъчно служители в общините, които си играят на тетрис по цял ден. Само от 10 до 12.00 ч. да си обикалят по района на общината, могат да отбелязват всяко едно безобразие. Стига с тоя цирк бе. Нещата са очевадни.
40
1
 
12
 
! Отговори
Цецо Мен преди 1 месец
И аз съм собственик на автомобил. Плащам си винетка, данък, Гтп и всичко необходимо. Имам и гараж. Проблемът е, че няма желание за решаване на проблема с парко местата. Хората паркират по поляни от липса на избор. Този проблем отдавна можеше да е решен, но желание няма. И така ще си продължава..