Село край Русе остана без единствения си банкомат

Хората са принудени да пътуват до града, за да теглят пари
Обновена: 24 фев 2020 08:28 | 24 фев 2020 08:28, Ния Христова
18
Село край Русе остана без единствения си банкомат
Снимка: БГНЕС

Село край Русе остана без банкомат. Няколко години устройството давало дефекти, особено около празници, съобщи bTV.

Преди няколко дни банката закрила банкомата с обяснението, че й носи загуби. Сега хората от селото са принудени да пътуват до града, за да теглят пари.

Над 1500 души живеят в село Червена вода. Всички са свикнали да използват банкомата през последните 10 години.

Жителите смятат липсата му за истински абсурд. Липсата на банкомат затруднява най-вече пенсионерите, които трябва да харчат допълнително пари за автобус до Русе.

Модернизацията
на мрежата е сред мотивите на банката да премахне банкомата. От там планират да оставят устройства само в най-рентабилните локации, а село Челвена вода не била сред тях.

"Към момента политиката на банката е такава, че отбягват да поставят банкомати по малките населени места. Сега най-вероятно хората ще си прехвърлят пенсиите в пощенската станция", коментира Людмила Маринова, кмет на село Червена вода.

От кметството са отправили молби към няколко банки да поставят банкомат, но до този момент всички са отказали. Хората все още се надяват, че XXI век ще се завърне в селото им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
5
 
! Отговори
Цярь преди 4 години
Ами да им дават парите в пощата, те старите хора обичат да се редят на опашки и да се видят и поговорят и така.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяхме сега като при соца, селото щеше да има всичко, вкл. поне 3 банкомата.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама те и поща ли имат? Повечето села в България вече нямат поща, нямат магазин, нямат кръчма, особено при управлението на мутрите през последните 10 години.
11
8
 
0
 
! Отговори
До-10 lozev преди 4 години
Ако знаеше lozef, колко много неща нямаше преди 50 години,нямаше да напишеш тази г.л.у.п.ост! Заради това ,,имане" ли фалира държавата ,а бай Тошо заяви ,,СоциализъмЪт се оказа ,,Недоносче"! А после Виденов ни довърши и за втори път тръгнахме от нула!.България да не съществува от 10 години бе мушморок?.....Сега за всеки нормален човек може да не е идеално,но е в пъти по добре. Ех слободия ,ех чугунени глави-нещо разваляно 50 години искаш да се оправи за десетина ?И то с такива като теб-саботьори
10
6
 
3
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Е в колко села има банкомат бе хора.??? В няколко в цяла БългарияЕй разглези се този народ Сега очаквам и веднага да има протест-модерно е! Ето в Пасарел,който е на 25 километра от София няма.Но има поща и градски автобус...........А банка ДСК чийто банкомат ползвам ,не взима и 1 стотинка такса......БАНКА ДСК ,Я !?!?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е плащането с карта да е безплатно и по този начин хората няма да си теглят помощи и пенсии, а ще се разплащат безконтактно. Така няма да има нужда от банкомат
8
1
 
11
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Борисов постоянно говори как прави живота на хората по-добър и как все повече хора се връщат от чужбина! Преди повече от 50г. едни хора летяха до луната и се върнаха ,а в борисова България ,няма банкомати,улици,тротоари,вода,ток,правила,закони,ред,полиция,здравеопазване,образование и ХОРА!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И у мойто село няма банкомат и аз искам, искам, искам да имам. Подготвил съм си и газова бутилка.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са хората да не искат да държат много пари вкъщи. Всички знаем как колят, бесят и бият по селата тия от специалния електорат на управляващите... сега раздадат ли пенсиите ще е сигнал, че всички имат кеш вкъщи, кой ще ги пази?!
5
0
 
4
 
! Отговори
ЕУвлоги преди 4 години
Евлоги Динчев е бил, вижте повече за този *** в интернет-няма такъв *** по света, като него
4
2
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Че то са стотици да не кажа хиляди села без банкомат, какво от това? Виж ако нямат и поща то тогава няма как да си получат пенсиите , иначе няма драма, нито е новина!
3
7
 
2
 
! Отговори
2 преди 4 години
На Уникредит е безплатно от нейн банкомат, тук или в западна Европа и месечната такса е само 1,50 лв.
2
6
 
7
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Защо да се събират 4 човека.В селото има поща.Ще си прехвърлят пенсиите там.Във всички села пенсиите се изплащат в пощите а аз дори се учудвам че досега са имали банкомат.Това че ни занимават с такива "важни" новини говори за нивото на журналистиката.Скопена мърлява неспособна да усети истинската новина
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ползваш банкомат на банката, издала картата е безплатно.