Български камиони се струпаха между Хърватия и Сърбия

Причината - въведени мерки срещу коронавируса
11 мар 2020 22:08, Петя Славова
5
Български камиони се струпаха между Хърватия и Сърбия
Снимка: БГНЕС

Затруднено е преминаването на тежкотоварни превозни средства през словенско-хърватската граница, както и през хърватско-сръбската граница заради въведени ограничения във връзка с коронавируса, съобщиха от МВнР.

По информация на посолствата ни в Загреб и Белград хърватското правителство е взело решение да не се допускат на територията на страната чуждестранни превозни средства, които да престояват повече от 24 часа, а на 10 март във връзка с въвеждането на мерки за възпрепятстване на разпространението на болестта Covid-19 в Сърбия е въведена временна забрана до края на март 2020 г. за влизане на територията на страната на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата между Хърватия и Сърбия се намират около 50 български камиона, които на този етап не са допускани да влязат на нейна територия. След разговори на посланика ни в Белград Радко Влайков МВР на Сърбия потвърди, че българските ТИР-ове ще бъдат пропуснати на сръбска територия като ще бъдат групирани и ще им бъде осигурен полицейски ескорт за безпроблемно транзитно преминаване през Сърбия до българската граница.

Консулът ни от Белград е на хърватско-сръбската граница, за да бъде на място във връзка с шофьорите.

Струпване на български камиони има и на словенско-хърватската граница. На ГКПП Обрежие-Брегана се намират около 50 български ТИР-а, които не са допускани на територията на Хърватия, тъй като в пътните им листове е записано, че трябва да се завърнат в България през Сърбия.  Посолствата ни в Любляна и Загреб са ангажирани да осигурят храна и вода на чакащите български шофьори, докато се търси решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** си като хималайски дъб брачед,само автовози ли минават бе, и защо да са тарикати, ти като работиш за заплата тарикат ли си
4
0
 
0
 
! Отговори
Ххахой преди 4 години
До 123 - вероятно може и да не усетиш, че е минал през теб, но вероятността да станеш приносител на вируса и неволно да причиниш смърт на близък човек е още по-вероятно. Как ти харесва това? Малко по-сериозно, моля...
3
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Вируса пак ще заразява. Само ще унищожите икономиката и бизнеса на държавите. Коронавируса убива само хронично болни хора. Ако си здрав даже няма и да разбереш че вируса е преминал през теб.
2
1
 
10
 
! Отговори
Глупако преди 4 години
Почти цялата промишленост се снабдява от Италия.
1
6
 
7
 
! Отговори
Тато преди 4 години
Това са тарикатите с автовозите. Карат коли от Италия, т.н.италиянки...малко ръжда, запазенки, добри парици, коронавирусче..