Въпреки забраната: Хора на пикник из столичните околности

Продължават действията за информиране на населението
21 мар 2020 19:45, Петя Славова
408

Оказва се, че и друга от разпоредбите не се спазва от всички. Въпреки че в столицата големите паркове останаха пусти, получихме сигнали за хора, които, за да избегнат забраната - са си организирали пикници на открито.

В същото време продължават и действията за информиране на населението в някои квартали на големите градове.

Въпреки топлото време, столичните паркове останаха празни. Дългият престой беше ограничен, а спазването на правилата се следеше от полицейски патрули.

Още по темата

Домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки, но за ограничено време.

На места в страната обаче хората не само че си позволиха разходки, но и продължиха да се събират на групи като избраха алтернативни места за пикник.

"Наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите. Въпреки че спряхме лифтовете и кметът спря транспорта", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Остава засилен контролът в ромските квартали. Следи се хората да не се събират на големи групи, а полицейски патрули обикалят районите и информират за мерките за безопасност. За тази цел от днес ще се използва и дрон в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената разумна мярка в момента е въвеждането на санитарна буферна зона за шопите. Никой да не излиза и влиза в града.То провинциалистите вече са си по родните места така или иначе, та може ли да те помоля никой да не влиза в града? Обещавам ти, при това положение никой няма и да излиза от него :)
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи пациенти са всичките. Ходят с маска докато са сами, като се доближат до някой, свалят маската и почват да говорят. Мъск, пускай ракетите към Марс. Не искам да живея повече тука.
28
5
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 8Ако утре пипнеш вируса, няма да мислиш така. Света пламна от точно такива безхаберни като теб, които смятат, че ни лъжат и си правят каквото си искат.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен19Ми то тръгна от Банско..
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днеска минах покрай максуда във варна и трябва да ви кажа че шведите спазват повече правилата от белите ни братя
25
3
 
22
 
! Отговори
Вяра преди 4 години
Не разбрахте ли за какво ни затвориха за да да се спасят те
24
12
 
37
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Хората още си мислят ,че чумата ще отмине и ще се върнат на работа,други ще отидат на стадиона ,трети на театър.Всичко свърши,познатия свят се разпада,дръпнаха му шалтера,започна редуциране на населението на планетата.Остани в къщи скоро няма да работи защото запасите от храни ще свършат това означава бутове за храна и гражданска война и разпад на държавността
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВинетуАко питат мен и кучетата няма да пусна да се разхождат,защото коронавируса се пренася и от животни,в Китай са се заразили от вносно свинско месо.
22
1
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
И така ли ще спазвате редът в гетото ?? с дрон ли?? Ще му хвърлят един камък и дрона за 15 000 лв ще отиде за части))) Ред се спазва с респект!- полиция! -Само че Полицията е изчерпана за да се пръсне из всички гета на БГ-сега ще берете плодовете на вашата политика да развъждате "гласове"
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали е забранено! Къде е полицията?
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А , споко и тук в Германия беше така - грил партита , хора нарамили пазарски чанти мотаещи се по 4-5 часа навън и прочие. Ама от снощи 0 часа има тотална забрана за излизане на вън и обещание за глоби от 250 до 25000 евро дори затвор до 5 години.А тук властите си спазват обещанията и нещата се успокоиха .
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената разумна мярка в момента е въвеждането на санитарна буферна зона за шопите. Никой да не излиза и влиза в града.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ме побъркате от смях... Тоз на 0. 54сек.... знаем кой е, бръдясал с очилата, ризата откупчана, другия до него гледа като тела в желизница (за къв *** е там)Хванали по една пръскачка за лозята и някъв дрон, дето говори на български в квартали кадето тоя език е като френският...Бай Тодоре... добре, че те няма...
17
10
 
20
 
! Отговори
чао преди 4 години
ще ви скрият лицата зад маска, ще ви обезличат, ще ви дистанцират поне на 2 метра един от друг, няма да имате възможност да се събирате на слънце, ако излезнете ще ви е страх вън, ще гледате другия като прокажен, основното щувство у вас ще бъда страх, недоверие, омраза, няма да я има съпричасността, няма да я има любовта, ще се отдълечите от удоволствието да бъдеш човек, НЯМА ДА БЪДЕТЕ ХОРА !
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХемусКато ни лъже системата,*** и се погрижи за болниъте от коронавирус,ако не те е страх и не вярваш за коронавируса!
15
12
 
40
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Прави ми впечатление, че кучетата имат право на разходка а децата примерно нямат. Кучетата да се изхождат в парка а децата заключени в панелките. На вас това не Ви ли прави впечатление? Съгласни ли сте с това. Защо въобще има кучета навън по време на пандемия. Кучетата също разнасят вируса, това от щаба не го ли знаят. Давам пример, някой заразен се изплюва на улицата кучето мине отгоре и после разнася из асансьора и стълбите на входа на блока.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На клипчето недисциплинираната, неразумна катеррицца явно си го е преместила у другия крачол и не е разбрала, че света погива. Неразумна, недисциплинирана катерриццо, защо не се страхуваш от словата на Мутафчийски. Разстрел за теб!!! Ще си прави каквото си иска, ще припка спокойна и щастлива из парка. Разстрел!!! Разстрел!!! До стената веднага!!!
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Отговора е ***. Срещата с други хора носи риск. Ама то в околностите на София къде пък ли ще срещнеш хора. Иначе относно дстанцията от 1-2 метра ако някой смята че му гарантира че няма да се зарази помислете от колко метра се надушва парфюма на някоя жена попрекалила с него и колко време след като е минала.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да вадят палките и бой
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес ни е весело , но утре някой ще страда от това безхаберие . Нека да се следи ситуацията в Италия и да не се постъпва безотговорно . Не се мисли за последсвията , както не помислиха , че прибиращите се от държави с доказана зараза я внесоха и у нас. По тази причина нека всеки да се замисли дали препоръките са в негова полза и неспазването до къде може да го доведе .