Първият в Старозагорско с COVID-19 нарушил карантината

Той посетил тежко болната си майка
26 мар 2020 12:36, Красимир Ангелов
60
Първият в Старозагорско с COVID-19 нарушил карантината
Снимка: Община Мъглиж

Първият пациент в Старозагорска област с диагноза коронавирус е нарушил карантината преди да стане ясно, че е болен. Заради това 11 души сега са поставени под карантина в Мъглиж,  съобщи за БТА зам.-кметът на балканската община Душо Гавазов.

Още по темата
61-годишният мъж, който живее в Казанлък, е посетил майка си в Мъглиж след завръщането си от Франция на 14 март, въпреки че не е трябвало да го прави.

По думите на Гавазов още на следващия ден той нарушава наложената му карантина и се среща с 85-годишната жена, която е онкоболна и е в тежко общо състояние. Гавазов определи поведението на заболелия от коронавирус като безотговорно в условието на извънредно положение в държавата.

Мъжът е настанен на 24 март в Клиниката по инфекциозни заболявания на Инфекциозната клиника на Университетската болница "Проф.д-р Ст. Киркович" в Стара Загора. По думите на директора на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев е в добро състояние.

По последни данни под карантина в Община Мъглиж са поставени близо 100 човека, които са проверявани от дежурните в местното полицейско управление и техни колеги от ОД на МВР Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.