Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346

От заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор
Обновена: 29 мар 2020 17:44 | 29 мар 2020 17:09, Анисия Иванова
284
Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на болните от коронавирус в България е 346, новите случаи от днес са 8, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Всичките заразени са от София, общият брой на болните от коронавирус в столицата е 214 души.

От общия брой на заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор и са интубирани. Има нови два случая на изписани.  Общо 14 души са излекувани след болнично лечение. От болните 17 души са медицински персонал.

Той припомни, че общият брой на починалите е 8 души. По думите му средната възраст на починалите се е снижила - вече е 66 години.

"Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или с астма", каза той

Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

"Четох скоро статия, в която се изследва смъртността в Италия и се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.

Допускаме, че броят на заразените е по-голям, в момента действаме по американската методика, хващаме всеки 2 от 12 болни, обясни шефът на ВМА.

Общият брой на направените проби досега е 7000.

Тези, които са преболедували, се предполага, че са изградили имунитет,  въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 137Зависи кои богати ще се спасят.Няма всички богати да се спасят,и нямам предвид вируса.
116
4
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До до ХА-ХА-ХА !!!Аз съм кротък. Стоя си вкъщи. Изпълнявам указанията на генерал Мутафчийски, за да не кажете после, че аз или някой като мен са ви виновни.Чета, интересувам се, изказвам мнение ...И ще ви гледам сеира !Генералът е коремен хирург и разбира толкова от коронавирус, колкото аз от квантова физика.Мангъров е човекът експерт по вирусите !Само, че на него рядко му дават думата, защото това, което казва не пасва на схемите на управляващите.И не бързай... Ще поживеем - ще видим !
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ме пртеснява това,което идва след този вирус,света ще се промени коренно в следващите някоко години- Предстоят промени и буквално сътресения,ще има много потопени държави.
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги тук е фрашкано с "умници"...А тия от щаба са аматьори. Хубава работа, ама българска...Налягайте си парцалите по домовете ,защото епидемията не се овладява със свободни съчинения под статии.Откъде ще знаете, дали реално няма и нещо по-зловещо в този вирус.
113
1
 
4
 
! Отговори
Доктор логикоматемат преди 4 години
НЕ ми я есня сметката - изследвани 7000 (с подозрения не видимо здрави), болни 350 т.е. 5%, като как хващат 2 от 12? Прилича на виц за Иванчо и математичката - на колко години е машиниста, но може аз да не разбирам
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Jimmi chongКво значи поетапно ще се изследва цялото население? Ще го изследват като прояви симптоми и след като си стои в къщи докато се влоши и вече му е крайно необходима помощ и го приемат в болница. И щото се очаква всички да го изкараме, та "поетапно ще се изследва цялото население"... Абе никва полза. Мерките си бяха добри в началото, ама изпълнението е по нашенски.
111
0
 
7
 
! Отговори
просто мнение преди 4 години
правя аналогия с Титаник(който също не е бил плод на случайността)..че иза там се видя ,че нямало да потъне на цяло,ако се е сблъскал директно с айсперга..в нашият случай асперга е този вирус, и всякакви полумерки са пагубни според мен, или е нужно пълно блокиране на всичко(най-вече границите,които са единствения източник на заразата) или пък просто да оставим икономиката да си върви и на естествен подбор..сега си мисли генералчето че владее ситуацията,а тя тотално е изпусната в самия й зародиш.
110
0
 
7
 
! Отговори
до до 123 преди 4 години
отивай на палатка-----------Дън съм луд!Шъ отида на вилата си на Марс и шъ гоня марсианките с трите ци..и!-)))))))
109
2
 
1
 
! Отговори
до 130 преди 4 години
аман от разбирачи като теб.
108
1
 
2
 
! Отговори
до 123 преди 4 години
отивай на палатка
107
1
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Пасва,и още как!Националните "елити" пет пари не дават за обикновените хора!---------Тогава това не са "национали елити", а Надкорпоративни елити.Националният елит защитава държавата, държавните интереси и народа си, защото това е единственият начин да защитят власта и богатствата си.Наднационалнине банкови и финансови корпорации защитават единствено корпоративните си интереси!Ще го кажа по-друг начин - САЩ са в много тежка и критична ситуация, печатът ДВА ТРИЛИОНА ДОЛАРА заради Вируса
106
0
 
10
 
! Отговори
до Jimmi chong преди 4 години
видяхме ви колко сте издържали икономиката, нямате пет евра спестени и хукнсхте в Бг. Що не си седяхте там. Какви тираджии, минавст за 5 часа през Бг, пикае два пъти и на калотина. А за китайците в Бг , Няма нито един заболял или носител. Отивай си на запад си вади големите пари.Нали си многи ценен.
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До AfD ГерманияВ Италия всеки месец обикновено умират повече от 55 000 души. За два месеца от коронавируса са починали 10 000, но никъде не пише колко общо са починали, за да не цъфне истината.
104
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много малко са новозаразените, така грипа ще се точи с месеци и ще фалираме държавата. Трябва да махнем карантината и грипа по-бързо да се разпространи, да си вземе жертвите и да се махне.
103
2
 
5
 
! Отговори
AfD Германия преди 4 години
В Италия мнозинството от починалите са имали и други болести-астма, диабет, сърдечни заболявания - но ги водят в статистиката като починали от Корона. Преди малко видях това по ZDF, а не в някой сайт на "конспиратори".
102
2
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
До сега в коментарите не прочтох един, дали лекар в Испания или Италия да ми обясни какво е това коронавирус.Добре, кажете поне смъртоносен ли е ?...Поваля ли веднага и прави ли белите дробове на мармалад....хахах. Голяма психоза голямо нещо, но мен ме устройва това положение.Както се казва, вълк сред овци е цар.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами що не си седяхте в Белгия или да бяхте отишли в Иран а се изсипахте тук в Бг като вирусоносители
100
1
 
5
 
! Отговори
Jimmi chong преди 4 години
Хората ви казаха поетапно ще се изследва цалото население кой го е прекарал кой не кой има антитела и кой не гледате ли ги тези новини въобще че коментирате у бре
99
2
 
8
 
! Отговори
до ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
ти май си невменяем, вчера генерала точно на това отговори, Ок не са открити случаи но вече 21 дни от първите минават. за тези дни ско имаше тотална зараза щеше фа има и необичайно починали хора в Бг. Генерала го каза, труповете няма как да скриеш....така че по кротко, не всявай паника и изпулнявай указанията
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До торбаланискам да знам поименно колко дари бойко цецо цецка кУрнекия каракачаков доган костов ... , няма да ми стигнат символите да изрежадам всички дето са картали с гъзов-----ете си нямате ки срам бе Айдуци недни