Как малките общини се справят с епидемията от COVID-19?

Говори кметът на Карлово
30 мар 2020 23:10, Нели Христова
10

1593 гледания   |  Още видео

Коронавирусът разтресе цялата страна, а и цяла Европа. За сега големите градове се справят добре и въвеждат нови и нови мерки за ограничение на заразата. Но как се справят по-малките общини?

"160 са души са под карантина, 50 наши съграждани са след карантина. Община Карлово е с около 60 000 жители. На този етап имаме двама болни, които са в Инфекциозно отделение. Единият днес беше транспортиран в Пловдив, тъй като състоянието му се влоши", каза пред Bulgaria ON AIR кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

По думите му засега няма очаквания за повече положителни проби в града.

"Коронавирусът беше пренесен преди около 15 дни от чужбина. Ние имаме 21 легла, разкрити сега, има възможност още 20 да бъдат разкрити, имаме и два апарата за командно дишане. Имаме средства за още един респиратор. Големият проблем е с кадрите", смята Караиванов.

Той добави, че целта на мерките е да забавим разпространението, за да не се налага толкова хора да се нуждаят от реанимация.

"Ние разполагаме с няколко реаниматори. Да поддържаме повече от 4-5 болни на командно дишане е непосилно за болници от нивото на общинските. Ясно е, че не можем да си позволим прекалено дълги мерки, които да налагат забрани на бизнеса", обясни кметът на Карлово.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Бедняк преди 2 месеца
Нещо обикновено, остава и това да не се прави! Но това е за града, тръгнете из селата на 10-15 км от града и се опитайте да срещнете жив лекар или някакво друго медицинско лице! Или питайте този кмет, ако внезапно получите симптомите, как ще се предвижите от селото А или Б до болницата. За тези 60 хил. души имаше само една линейка, може да са станали две, но дали са оборудвани да превозват корона-болни? И защо изобщо той е още кмет, дали Спецпрокуратурата се занимаваше с неговите манипулации?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой от тези дето говорят по зял ден, не чух да каже и една дума за най-бедния северозапад. Видин и окръга си беше зле преди епидемията, а сега не е ясно. Тази част на страната сякаш не е българска. Болницата там беше пред фалит и затваряне. Господа упранляващите дали се давислят какво ще стане там, тъй като голяма част от хората отидоха да работят в Италия и Испания и сега ще се върнат. Враца и Монтана са далеко.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато малките общини се борят с пандемията Гай Бойко спретна как да обясни празната държавна каса която ще остави за наследство