4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Четиригодишното дете... никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите... а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре."===Това са цитати от самата статия. Не знам какъв точно коментар да напиша. Нищо положително не мога да кажа за интелигентността на родителите. Горкото дете, тежко наследство.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Твоето колко е? При такава претенция е редно да си публикуваш МЕНСА тестът.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75Не, не сме.
74
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак си не ми се струва правилно хем да си антиваксър и слънцеяд , и в същото време да държиш сметка за работата на лекари , камо ли да се даваш оценка за тяхната работа.Ако е толкова адекватна да преценява кое е правилно и кое не, да си е лекувала детето вкъщи.Жалкото е , че детето не е виновно , а търпи всички последствия на слабоумната си майка с промит мозък.
73
16
 
3
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До Solar PowerТи колко деца имаш? Какъв е успеха им в училище? Проявяват ли някаква креативност?За моите не питай. Нямат стигане. Не ме карай да ти смимам купи и медали от олимпиади. Не ми пука какво ще напишеш, вътре в себе си ще знаеш, че си навредил на собствените си деца, защото си ги ваксинирал с някакви л.а.й.н.а.
72
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 58: И не са 60% съжалявам, 70% е последната смъртност от Ебола в Африка от преди 2 години. Трябвало да добавя 10% :( а не да извадя
71
2
 
7
 
! Отговори
Десислава преди 4 години
Сега да си платят болничния престой.
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички антиваксъши да се хвърлят от ръба на плоската земя и да ни спестят мъките да ги търпим. Рязко ще се вдигне средното IQ, защото такива индивиди са с максимум 3 мозъчни клетки.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте,че няма масово заразени аптекари,магазинери,банкери,бензинджии.Само не ми твърдете,че всички спазват драконовски мерки и е мегачисто стерилно,като непрекъснато на тези места идват хора.България е единствената страна в света с масово ваксиниране с БЦЖ и там Япония и ГДР.Е ако някой има диабет,сърдечно заболяване или друго е рисково да се зарази,обаче другите нямат проблем.Всяка стока която купите отнякъде е пипана от много хора преди да дойде в магазина,аптеката,бензиностанцията.Защитенисме
68
0
 
0
 
! Отговори
do nekoj преди 4 години
Зависи какво смяташ че е пневмококовата ваксина, която е задължителна от няколко години, така че за 4 год. дете щеше да е задължителна.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв индивид не може да се пребори за живот на тази планета. Безсрупулно убит от батално простите си родители.
66
1
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Единственото решение за антиваксерите е да правят по 10-ина деца.
65
1
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 4 години
Пази си единствената мозъчна клетка, че загубиш ли я, ще завършиш трансформацията си към амеба.
64
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 64Просто на антиваксърите не им се спори с хора със стадно мислене. До колкото стадното мислене може изобщо да се нарече "мислене".
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всъщност двигателната активност помага в пъти повече от коя ще да е ваксина."Дай аз ще се ваксинирам срещу едра шарка(Variola major), ти двигателно се активирай и тичай в кръг. Вадят щама от лабораторията, в която се съхраняват последните съхранявани количества от вируса на Земята и ни го разтриват хубаво е лицата.Да видим шансовете. Твоите са 40% смърт, 15% сърдечни проблеми, 85% проблеми с бели добове, 100% белези по цялото тяло. Моя шанс е 0.000000001% да имам твоите шансове.
62
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 58: Направи си труда поне да прочетеш: "The average EVD case fatality rate is around 50%. Case fatality rates have varied from 25% to 90% in past outbreaks"Отвори сайта на световната здравна организация публичен е !
61
23
 
2
 
! Отговори
wtf преди 4 години
Аз винаги ще намеря начин да не ваксинирам децата си. Овчелюдието да си ги ваксинира. Не ми пука за китайците които поливаха кучета с вряла вода и ги транжираха живи, вече не ми пука и за българите които ще приемат задължжителното ваксиниране. Може би така е трябвало, планетата ще се самопочисти от ***. Дойдоха времената всеки да се оправя сам. Дано да олекне тази планета от ***.
60
1
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Природата празно не търпи. В случая вижда сметката на *** тикви и ги отстранява от генофонда.И по-добре. Никой няма нужда от народ от бегемами и Гaньовци.
59
3
 
16
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
До АнтиваксърКато си антиваксър не ходи да се лекуваш в болници, ами разчитай на хомеопат. Да те видим колко време ще изкараш! Жалки и п'рости човечета сте.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учуден съм, че има толкова малко анти-ваксърски мнения във форума. Мислех, че има повече хора с по 1-2 мозъчни клетки. Това е добра констатация!