Детето с пневмония в търновската болница – без ваксини

Според лекари то не е с коронавирус, чакат се резултатите
Обновена: 24 мар 2020 17:30 | 24 мар 2020 17:30, Красимир Ангелов
78
Детето с пневмония в търновската болница – без ваксини
Снимка: БГНЕС

4-годишното момиченце, което е настанено за лечение с двустранна пневмония в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново не е било имунизирано и майката му е антиваксър,  заяви директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев, цитиран от "Борба".

Детето е тествано за COVID-19 и резултатите се очакват по-късно днес, но според лекарите надали става въпрос за коронавирус.

Още по темата

Според началникът на търновската болница липсата на поставени ваксини е предпоставка за по-тежко протичане на всякакви инфекции. Болничният шеф сподели, че заради усложненото състояние на малката пациентка, с колегите му са се консултирали със специалисти от Клиниката по детска гръдна хирургия на УМБАЛСМ "И. Пирогов" и се прави всичко необходимо за овладяване на болестта.

"Към момента детето не е на кислородотерапия и няма температура. С майката се намират във ВИП стая и са изолирани. С тях се действа като с позитивни за коронавирус, докато не излязат резултатите от взетите вчера проби. Очакваме да стане ясно дали става дума за COVID-19 довечера или утре сутринта", обясни д-р Филев.

Той заяви, че след публикации в социалните мрежи е имало суматоха в педиатрията и няколко родители са прибрали децата си от болницата. Желание да напусне отделението проявила дори една от медицинските сестри.

"Педиатрията в момента работи нормално, не е под карантина. Ако се окаже, че пробите на детето са положителни, отделението ще бъде затворено. Предполагам обаче, че резултатите ще са отрицателни. От извършените лабораторни изследвания заключваме, че това е бактериална инфекция", допълни д-р Филев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 71Всъщност съм достатъчно запозната, мерси. В статията никъде не е казано,че детето има плевнония, каквато много от ваксинираните деца/ възрастни също развиват.
63
0
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
Запознайте се със задължителния имунизационен календар и имунизацията против пневмококова инфекция. Също и какво причинява тя. Тогава ще разберете какво общо има неваксинирането на децата и тежките пневмонии.
62
0
 
5
 
! Отговори
ЕЕМ преди 4 години
Хомеопатията е нищо под форма на нещо, което не върши нищо.
61
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако беше ваксинирано какво щеше да помогне това на факта ,че детето има грип, настинка или коронавирус?! Почти всички деца изкараха грип с температура тази година. Да кажеш, че това е хванало морбили или коклюш щото не е ваксинирано е ок....ама грип или коронавирус е безумие. Важно е да сатанизираме майката антиваксърка.
60
1
 
3
 
! Отговори
Господ да пази преди 4 години
Медицинската сестра искала да напусне!!!!!!!!!-Ужас !Какъв здравен персонал!!!!Ама ривът за пари!Като има зор напускат!
59
3
 
1
 
! Отговори
Ромче? преди 4 години
Дано да греша .........
58
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, пряко не сте ме наричал, но ме обвинихте точно в това. Ако сте забравил какво сте писал, прочетете си пак коментара.
57
4
 
10
 
! Отговори
Анти Антиваксър преди 4 години
Вижти ся, антиваксърите живеят на гърба на стадния имунитет постигнат благодарение на ваксините. Да поживеят в Африка, където няма достъп до медицина с антиваксърските си теории и тогава да обсъдим резултата, в бг мама примерно. Тяхното е на гол тумбак чифте пищови. Дано се оправи бързо детето и съм сигурна, че майката много по-бързо ще тича при класическия доктор отколкото до сега.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Друже, никъде не съм Ви нарекъл "антиваксър", дори това не сте в състояние да разберете с наличния си интелектуален капацитет. Моето определение за Вас е "доктор". Преведено: човек, който нищо не разбира от медицина, но се държи така, сякаш е огромен капацитет. Някои хора наричат подобно поведение "пуеш.ко". Голяма обида за тези животинки, пуя.ците, според мен...
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължителни ваксини в РБългария по Имунизационен календар: СИНФЛОРИКС /Пневмококова ваксина/ 1-ви прием на 2 мес.възраст, 2-ри - на 4 мес.възраст, 3-ти прием - 6 мес.след втория прием.
54
17
 
15
 
! Отговори
НЕ Е ПОЧТЕНО преди 4 години
Я същия доктор да каже колко ваксинирани деца са минали с пневмония тази зима? А?Детето се е разболяло и е направило пневмония, както и много други деца. Ваксините тук едва ли имат нещо общо и нека не се прави "политика" за сметка на едно разболяло се дете, МОЛЯ!НЕ Е ПОЧТЕНО ОТ СТРАНА НА ЛЕКАРИТЕ!
53
7
 
13
 
! Отговори
НЕ Е ЧЕСТНО преди 4 години
"Според началникът на търновската болница липсата на поставени ваксини е предпоставка за по-тежко протичане на всякакви инфекции."Може и така да е, но за себе си поне знам, че поради остра автоимунна реакция на първите поставени ми 3 ваксини (още като бебе) и засягане на нервната система (обратимо за щастие) през комунизма "бях озвободен" от ваксини. И не съм забелязал някаква разлика от всички други съученици и приятели (ваксинирани). НЕ Е ЧЕСТНО ЛИПСАТА НА ВАКСИНИ ДА СЕ ИЗТЪКВА ЗА ПРИЧИНАЧ
52
0
 
14
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
Догодина ще пуснат вирус, който трепе всичко живо що е без мозък и коментарите тук рязко ще намалеят. Дано и от него ви излекуват докторите, както от корона вируса ви "лекуват".
51
13
 
15
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Съвсем умишлена статия, провокираща към ваксините! Няма да се вържем! Вредата им е доказана вече милион пъти!
50
3
 
2
 
! Отговори
До 56 / До 54 преди 4 години
Какво общо има ваксинациите с травматизмаПитай 49-ти!
49
4
 
3
 
! Отговори
До 49 Анонимен преди 4 години
"До Анонимен45Да защото можеше да развие тетанус и тем подобни."Това е фундаментално откритие - който е ваксиниран против тетанус е предпазен от катастрофи ! Ако някой загине на място в катастрофа, лекарите само пращат трупната линейка да го извози до моргата. Ако пък някой оцелее без драскотина в катастрофа при която автомобила е като смачкана консервена кутия, само си хапят езиците от яд, че не могат да си припишат заслугата за това.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милото дете . Неразумни хора .
47
0
 
2
 
! Отговори
Питай Баба Ти преди 4 години
За кога са почнали ваксините.
46
3
 
13
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
Незнам проценти и едва ли има статистика, но знам,че дядо ми...бяха 6 деца и всички доживяха до преклонна възраст...като най- малката сестра е още жива...на около 80години. И така и с останалите...бяха многодетни семейства и незнам за какво иде реч, че колко голяма била детската смъртност...не. сега е голяма ...много голяма, защото тогава децата не умираха от рак.
45
8
 
10
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Докторът е обяснил какво общо има неваксинирането с конкретния случай. Да се прави някой на неразбрал и обвинява доктора в такива неща е тъпо. Време е антиваксърите да се светнат за някои неща.