4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
7
 
! Отговори
Do WTF преди 4 години
Ти си типичен пример за демонстрация на Дънинг - Крюгер. Всички са *** и заблудени, само ти си открил истината. Е, с риск да те разочаровам - в огромна заблуда си. но никога няма да разбереш, защото природата ти е спестила мъките около това да осъзнаваш колко си ограничен. и пак ти казвам - пази си единствената мозъчна клетка. Дано децата ти (ако изобяо имаш такива) са ударили джакпот от ДНК лотарията, защото ако наистина са ти деца, биха били наследствено обременени.
96
4
 
2
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До ?!Добре, че нямаш никаква власт, и най- вероятно си поредния бедняк мечтаещ да проведе геноцид над някаква група от хора. Спечели си власт за да разполагаш с живота на хората и тогава казвай кой има право да ходи в болница.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ехооо
94
3
 
8
 
! Отговори
?! преди 4 години
Тези "умни хора" трябва да лекуват децата и себе си у дома. В болниците се ликува с лекарства и ваксини.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом имаш БЦЖ ваксина или не го караш,или леко може и да не усетиш.Е ако имаш други заболявания е опасно да.
92
10
 
3
 
! Отговори
wtf преди 4 години
Умрях от кеф колко дежурни има. Овцете наистина са в кошарата и нямат шанс. Проучването проведено. Ваксинирайте се, но не ми казвайте аз какво да правя. Приятен живот.
91
1
 
6
 
! Отговори
do Solar Power преди 4 години
Човек, все едно аз ти написах коментара. Ходим на профилактики, но дефакто антибиотик за пръв път дадох на едното дете , когато беше на 12. Дотогава никакъв проблем, пълен имунизационен календар. Ядем най-вече месо, риба и зеленчуци, плодове. Въглехидрати малко и то от ориз, картофи по-рядко. Хляб аз правя вкъщи понякога. Имаме двор и по един час навън задължително,дори и в снега. Религия не ти трябва за да си добър човек!
90
2
 
13
 
! Отговори
Ниа преди 4 години
Тези,които не са ваксинирали децата си са за затвор,освен че рискуват живота на децата си,те стават потенциална заплаха за други хора,като заразях и тях,а ако са и по-възрастни направо изходът може да е фатален
89
6
 
6
 
! Отговори
ime преди 4 години
Тази майка я даваха миналата седмица, тогава още казваше , че не лекуват добре детето. Докторите казаха, че не било толкова зле. Може би е била права. Сега понеже ги хвана шубе, че ще го изпуснат и се почна, не било ваксинирано.
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето е без БЦЖ. Още един пример защо в България се разминаваме с касапницата в западна Европа
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До wtf....." Мухал"...-----------Малко ми е странно, че за 45 лета сте боледували само веднъж, а така и не сте успели да научите, че думата "мухъл" се пише с "ъ", а не с "а". Поредното доказателство за изключителната образованост на антиваксърите-ерудити;)
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само утре да не се окаже, че тая работа с БЦЖ е същата като с хинина миналата седмица и селена преди две седмици....Микробиолозите да кажат по какво си приличат бацилът на Кох и SARS-CoV-2.Май по нищо....
85
1
 
2
 
! Отговори
до wtf преди 4 години
За 45 години си боледувал веднъж. А ваксиниран ли си? Case closed. Смeшник хахахахаха
84
2
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До wtf: Също така забравих да допълня не изповядваме никаква религия. Казал съм на децата когато станете на 18 може да се закълнете на когото искате, но преди това прочетете за какво става на въпрос.
83
1
 
14
 
! Отговори
Симпатично:... преди 4 години
... за гадните ваксини са виновни лекарите. А когато детенцето се разболее тежко, защото не е било ваксинирано, виновни са пак лекарите. Невинни са единствено родителите-антиваксъри!Почитания, антиваксъри!
82
2
 
9
 
! Отговори
До 79 преди 4 години
В такъв случай децата ти скоро ще разберат що за австралопитеци са родителите им и най-вероятно сами ще се ваксинират. Един въпрос - след като не са ваксинирани, къде се обучават? Или сте излъгали, за да ги приемат при в нормалното общество?
81
1
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До wtf: Аз имам 5 деца. Всички са ваксинирани. Нямат проблеми в училище. Никога не са боледували. Антибиотик не сме давали от поне 6-7 години. Ядем месо задължително, пресни плодове и зеленчуци, риба веднъж седмично и малко спорт.
80
1
 
7
 
! Отговори
до wtf преди 4 години
Е, па децата ти явно са ударили кьоравото от ДНК лотарията, че с такъв родител пак добре, че и на училище ги е пуснал. Нещо да кажеш, за ограничаването на природната интелигентност в училище и това, че карат децата за мислят като в кутия? Нещо за кемтрейлса. Не се стеснявай и сподели моля, той обикновено анти-ваксърския симптом не идва сам, покрай психо уврежданията.
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година след дебат германците решиха, че задължителен календар, значи задължителен календар. АКо не ваксинираш няма държавна градина, училище , университет. Сменяй държавата ако не ти харесва беше общо взето посланието и правилно. Едно на милион щяло да направи реакция. Да ама се спасяват 200 000 оттози милион ако нещо стане и плъзне заразата без общ имунитет.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие в България хубаво ваксинирате с БЦЖ. В Испания моите деца не са ваксинирани, а сега вече няма и ваксина. Иначе всички други задължителни са им по календара направени, но тази просто не е в календара. Но реално погледнато и в Испания и в Италия,и в Англия, където не са ваксинирани, няма много деца, които да стигат до реанимацията. Най-вероятно детето не е с корона, просто е направило бронхопневмония, което се случва и с масово ваксиниране. Иначе , антиваксърството е престъпление срещу дете!