Община Левски спира да събира наеми

Целта е да се облекчи местния бизнес
Обновена: 3 апр 2020 08:37 | 3 апр 2020 08:32, Ния Христова
3
Община Левски спира да събира наеми
Снимка: Pixabay
Община Левски спира да събира наеми, докато не отпадне извънредното положене в страната. Мярката е с цел да се подпомогне местния бизнес, съобщи БНР. 
 
Кмътът Любка Атанасова заяви, че Общината се отказва от сумите по договорите за дейност върху общински терени. По този начин ще се облекчи местния бизнес и ще се запазят работните места:
 
"Издавайки заповедта по заповедта на министъра на здравеопазването, съобразих местните особености - на бизнеса, на етническия състав на населението, на навиците на хората, затворени в рамките на епидемията. Обекти, които на практика създават предпоставка за струпване на хора. Които продаваха открита храна, тип "гише", на всички кафемашини, които са на публични площи в града - в интерес на бизнеса е във времето, в което няма да работят, да не плащат наем на Общината. По общо съгласие работим в тази посока, тоест да елиминираме всички възможности, които струпват хората в публичните площи на града и на селата на община Левски."
 
Общината продължава да осигурява близо 20 хиляди маски за всички населени места. Те са напълно безплатни за хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
МАШИНИСТА преди 4 години
Гара Левски, ПАЗЕТЕ БАГАЖА!!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, дано и други общини вземат подобни решения, дано и още по добри! Всички се нуждаят от капчица помощ, малко поне, но от сърце!
1
0
 
1
 
! Отговори
еха преди 4 години
в гр. Левски колко може да са наемите на общинските терени?