Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка

Има нови четирима излекувани, те са в София
Обновена: 4 апр 2020 09:04 | 4 апр 2020 08:12, Александър Попов
278
Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка
Снимка: БГНЕС

498 са потвърдените случаи на заразени с корона вируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

Има нова област със заразен - Враца. Това е 57-годишен мъж с лека симптоматика. В Добрич има доказано заразено бебе на 1 година, то е прието с ларингит. Двамата родители също са с доказани положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 23.

Има нови четирима излекувани и вече са 34. Излекуваните са двама във ВМА и двама в "Пирогов".

Вчера е бил приет мъж в тежко състояние и е бил интубиран. Малко преди полунощ той е починал, но се чака да се докаже дали е бил заразен с новия коронавирус.

"Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19", каза генерал Мутафчийски.

"Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там", съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. "Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град", допълни Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
32
 
! Отговори
Tурист преди 4 години
Смирете се до септември всичко ще свърши,парите най вече! А ние депутатите как ше живеем с 5 бона на месец ве, смирете се!
6
8
 
54
 
! Отговори
Икомов преди 4 години
Пирогов на дарения?МВР на дарения ?Университетски и общински болници на дарения?Защо военният резерв е опоскан и кой разреши да се разпродаде на безценица??Къде са парите от данъци, осигуровки, винетки, тол такси, солените глоби, които плащаме и т.н.Нали бяхме остров на финансовата стабилност в света? Нали имахме милиарди излишък?Защо тогава мерките са им главно телевизионни ? Защо никои не вижда да атакуват вируса, както препоръчва СЗО?
5
6
 
20
 
! Отговори
Майна преди 4 години
До ***! Закво да е нагъл генерала, просто не ви казват че това ще е до нова година!
4
4
 
43
 
! Отговори
Пророк преди 4 години
По света вируса се бори от вирусолози, които идентифицират заразените обекти, почти всички обществени места, улици и тротоари и извършват дезинфекция на всички транспортни средства и сгради, но у нас за съжаление в момента виждаме борбата само като статистика и служебни бележки.
3
23
 
16
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Ей нагъл Генерал скоро ще ядеш сапа
2
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лесно да прехвърлиш вниманието от вируса към себе си, за да станеш звездата на лятото, но Мутафчийски, щаба и Бойко точно това ги влече. Само, че вместо звезди, наподобяват повече тлеещи въглени.
1
22
 
11
 
! Отговори
Годжи от Шао Лин преди 4 години
Слагайте си маски и усмирителни ризи. Така хем ще се пазите от вирусите, хем ще свикнете изобщо да не ядете.