Нови 8 случая на COVID-19 у нас, почина 90-годишна жена

549 са потвърдените случаи на вируса
Обновена: 6 апр 2020 17:30 | 6 апр 2020 17:30, Александър Попов
290
Нови 8 случая на COVID-19 у нас, почина 90-годишна жена
Снимка: БГНЕС

549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 8 нови случаи, като всички те са в София. Лабораториите продължават да работят.

201 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 26 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата
По отношение на общата картина – към 6 април: 313 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 236 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 47,7 години.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 30 души.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 22. Днес в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала 90-годишна жена. 

Пациентката е страдала от диабет, сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест и други придружаващи заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалата жена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
3
 
21
 
! Отговори
sss преди 4 години
Немците си вдигат карантината, в Италия също обмислят някой области.. в България спешно се търсят починали на по 80-90 години да са с корона вирус... овце
189
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAПърво... Не пиши с големи букви! Второ... *иСказването* което си записал се пише със *З* (иЗказване).Трето... Ти си господин Никой в случая
188
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва повече хора да се заразят. Иначе ще чакаме с години. Възможно най бързо младите и силните да придобият имунитет а слабите да умрат. Това е. Никой не може да надхитри природата.Сега като не се позволява на хората да се заразяват и да създват антитела епидемията ще затихне след 2 месеца и есента ще се върне с нов щам по силен от старият и почваме цялото упражнение отначало. Едно време заради карантините и незнанието на хората пандемиите са продължавали по 10 години.
187
25
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ето че 20 Софиянци вече "гласуваха" против мен! Амааа.. тя такава "солидарност" Не помага никому! Принципното становище! Там е истината! -:) Ревне ли др Борисов на "избори" " Да смачкамеБСП" И " Избирателите" овчици "действат"! Амиии.за това нямате собствено мнение за нищо! " Еуфорията ви е обладала " от години! Болно общество сме и това си е!!!!! -:(
186
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 196А като има и на 48г пак ли е престаряла? Нали си сигурен, че теб не може да те покоси.
185
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
до българинПонеже си един от най големите простаци във форума... - видя ли ти ника и веднага ти слагам 20 минуса... - пробвай пак, акп искаш...
184
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСамо бабата ли броиш? Що не отидеш да си вземеш сбогом с нея и после като я смениш в болницата да споделиш тук как е да си с двойна пневмония?
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAИ аз го чух. На следващия ден имаше спад, а онзи *** каза има повишение с 3 %...
182
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбира те умират с корона или заради короната . Защото статистиката в бг показва че всичко е театър. Тази млада жена , на тийн възраст , без придружител и без родители е ходила сигурно в Милано мода да гледа. Цуни гуни с някой омбре и хвана короната. Тя за да се зарази най - вероятно цялата и рода са заразени, деца , внуци и тн. Къде се зарази тя ? Защо другите не са в реанимацията ? Нещо много фалшива тая корона, сигурно е китайска. Пълно менте.
181
7
 
21
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
T.Живков спасява нацията два пъти,първият беше с турските размирици като им подаде пътя към Турция,втория е ваксинте по тубелколоза които бяха задължителни и сега няма голяма смъртност.Може да е бил селендур от Правец но хитрец,Руските пазари вървяха с бг.зеленчуци и плдове.Патриот от всякъде беше.
180
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAТочно, пък на теб ще се отчита Бойко ... Утре, ако кажат, че има 100 нови заразени... как ще провериш дали е вярно ...?
179
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахте ли бе овце! 90 година жена е починала. 90 ГОДИШНА! Затова ще си стоите в къщи до 2025. Да ви уврат простите кратуни.
178
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятността да умреш от тоя вирус е все едно да те блъсне тир на улицата. Вероятността да останеш без работа и да мизерстваш заради мерките е доста - по голяма.
177
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Никога не е късноТи безгрешен ли си, че обвиняваш Мутафчийски? Никаква отмяна на мерки... Много ми е хубаво така. Има ред, тихо е нощно време. Няма чалга и пияни ***.
176
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЛесно е да се говори, когато се мислиш за млад и смяташ, че един ден децата ти няма да разсъждават точно тъй: че вече ти е време да мреш. Може да им дойда на акъла, че си взел-дал още като си на 50+. Почитането на старите си има смисъл, ама трябва некой да го схване.
175
23
 
11
 
! Отговори
българин преди 4 години
Гн генерал! Колко още ще си траеш?Та не казваш какво трябва да се направи? От др Борисов ли те е страх? Корона вируса ни е "вносен"!Той не се е "РОДИЛ ТУК"!Не случайно преобладава в София! Столичани пътуват повече от гражданите в държавата ни!Границата гн генерал! Призовавате ни да си седим в къщи,А границата е отворена и "нови заразени" се прибират по всяко време в денонощието в БГ!!!А други "отлитат" такива от тук даже и в "карантина"?! Вземете се в ръце! Безработицата Ще ви изяде главите!
174
5
 
9
 
! Отговори
BRAWO преди 4 години
Има законопроект Слънчев Бряг да се Финансира от ЗАЕМА на Горанов .
173
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката женица, ако не беше коронавирусът, можеше да си поживее още едно 40-50 години...
172
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакво ходене в парка, само в метрото и градския. В парка има вирус, в метрото няма.
171
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бабичките новия Бойко новия възлюбен... Ха ха ха.