В Бургас свещениците отказаха да носят и защитни облекла

Лично кметът на града им ги раздаде
12 апр 2020 18:40, Нели Христова
68

Свещениците в Бургас не само дава причастие с обща лъжица, но много от свещениците отказаха да носят и предпазните облекла, които общината им осигури преди дни. Лично кметът Димитър Николов им раздаде защитни облекла и ги помоли да дадат пример на миряните, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Но свещениците не пожелаха да отслужат светата литургия на Цветница с предпазни шлемове. Сред тях е и отец Велик от храм "Света Богородица" отрано се подготвя за светата литургията.

Още по темата


"Много се замъглява така и не става,пречи, особено в закрито помещение не става",
обясни отец Велик.

Свещениците казват, че шлемовете и защитните облекла са им били раздадени преди да се забрани да се раздават върбови клонки за по-добра защита от вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В църквата човек влиза да си пречисти душата а в Кауфланд продават закуски които са неопаковани и всеки може да ги пипа киха врху тях и няма как да бъдат измити.Това явно не носи риск от зарази инфекции и вируси според Бойко и ефрейтора генерал.Виновни са малките магазини,сергиите на пазара,върбата в църквата,разходката в природата...
52
6
 
2
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Някой си е поставил задачка да изкарат за всичко виновни свещениците.Щото на Литургия в момента ходят 15 човека за 1час седмично, а в големите вериги е стълпотворение.И после Църквата виновна.Овце сме и това е.Манипулират ни!А вчера храмовете празни, но ще кажат, отците са виновни за всичко.
51
4
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Бойко да си сложи шлем незабавно!И от утре нова заповед всички да носят шлемове.Глоба 5000 лв.Така ще си изкараме лятото за по-голямо удобство.Те свещениците в храма да не асперират храчки от коронавирус?!Журналистите що не сложат по един шлем?Тези облекла ще са нужни ако отците правят изповед в инфекциозното.На журналята не им прави чест!
50
5
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Те тия са кат митничарите. Наказание е да го оставиш един ден без смяна. Абе кокал трудно се пуска. Тва е.
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес сутринта съм на литургия в 7 часа сутринтаНа неверниците и богохулниците дано бог и прости
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирка продължава
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Фил 54Вместо да търсят отдушник на народната неприязън в църквата...............Истината за българската червена църква е достатъчно добре описана в много от архивните документи от някогашната татова държавна сигурност. Не търсете вина в народа и журналистите заради това че повечето "християнски" попове сте се нааассррали и сте целунали червения изотзаде.
46
8
 
9
 
! Отговори
Срам преди 4 години
Цял свят си затвори църквите и катедрали те само нашите мизерни попове се направиха по католици от папата
45
7
 
7
 
! Отговори
Фил преди 4 години
За информация на многознайковците, "поповете" на литургия освен обикновените си дрехи, носят още два-три ката служебни, които не излизат навън от храма. От това по-защитно облекло, здраве му кажи. Вместо да търсят отдушник на народната неприязън в църквата, властимащите и журналята по-добре да погледнат малцинствените райони как се спазват там правилата - никак! Същото важи и за супермаркетите, особено международните вериги, които се чувстват като еднолични господари на нашия пазар.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** човечец 50Допреди 30 години поповете бяха слушалки и доностници на БКП дърважна сигурност а сега изведнъж "бог" ги пазил. Нищо де, вируса си знае работата а който е овца и ги следва - сам да се спасява.
43
2
 
7
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
ами хората си знаят че това си е една заблуда
42
11
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
Защо поповете са над закона? Защо са отказали защитното облекло?
41
10
 
7
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
Ако човекът разбере, че му е нужен само Бог, църквата ще опустее.- Боян МагаЧестит рожден ден на Богомилите!
40
8
 
6
 
! Отговори
Гротеска преди 4 години
Смешно е комунистите как пищят от това,че не могат да пътуват,рестрикции по магазините,църквите почти затворени,ограничена им била свободата,не можело да гледат английски и испански футбол...Еми да си припомнят поне малко положението при Тошово време.Според мен трябва да им пускат и телевизия само по 3-4 часа и то пленуми от парламента!А ток през 2 часа!
39
15
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
ПОПОВЕТЕ ОТНОВО ДОКАЗАХА, ЧЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ПАСТВОТО КОЕТО УЖКИМ СА ПРИЗВАНИ ДА ВОДЯТ А САМО ОТ ПАРИТЕ ЩОИТО ВЯРВАЩИТЕ ЩЕ ОСТАВЯТ В ЧЕРКВАТА. АЛЧНИ, ОЯЛИ СЕ ДЕ.МБ.ЕЛИ - АМИ АКО УБИЕТЕ ПАСТВОТО СИ НАЛИ ПОСЛЕ ЩЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА РАБОТИТЕ САМИ ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖАТЕ БРЕ МЪРЗЕЛИВЦИ.ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ - ОСТАНЕТЕ СИ В КЪЩИ. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА СВЕЩЕННИЦИТЕ ОТ КОЯТО И ДА БИЛО РЕЛИГИЯ. ВЯРВАЙТЕ В БОГ КОЙТО И ДА Е ТОЙ. НЯМАТЕ НУЖДА ОТ ПОСРЕДНИЦИ. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ПРИЯТЕЛИ.
38
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре мъчителна смърт отколкото мъчително съществуване! Бих изтърпял тези "мерки" ако знаех със сигурност, че това ще бъде до конкретна дата у след това край. ГЕРБ обаче постоянно дават противоречиви информации. В началото на седмицата разрешиха кооперативните пазари. След два дни ги забраниха. Преди десет дена въведоха задължителни маски. После ги отмениха и сега пак ги въведоха. В населението вече няма грам вяра в далновидността на управляващите.
37
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДодоЯвно комунистите не са довършили работата докрай. Попът дори в народното творчество е на една линия с чорбаджията и душманина. Сега не е по-различно.
36
9
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Веднага да се изкърти всичко,от кмета на Бургас с любов,той мисли за вас.Вервайте му(абе тоя обратен ли е) той е слънцето ви.Разни там попове да слагат каските и да не мъркат.
35
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм безбожник и затова си нося маската, която плащам със спестените от свещи пари.
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да умрат, ще умрат прави и с достойнство, а не като мишоци, с дамски превръзки през лицата. Това е мъжествоПък ако не умрат, ще вземат мъжествено да убият някоя бабичка в магазин за хранителни стоки, която е отишла за хляб и кисело мляко, и на някой друг хронично болното дете, след като родителите му занесат заразата вкъщи. В какъв филм се вкарвате?