МВР пита: На изхода на София е страшно, къде отивате?!

Проверили декларации на случаен принцип, множество неверни
Обновена: 16 апр 2020 09:36 | 16 апр 2020 09:08, Веселина Йорданова
481
МВР пита: На изхода на София е страшно, къде отивате?!
Снимка: БГНЕС

Нова заповед за движението няма да бъде издавана, има заповед, която се спазва и тя казва, че областните градове се напускат, когато има основание.

Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в Министерския съвет по повод предстоящите 4 почивни дни за Великден.

Още по темата
"На изхода на София вчера беше нещо страшно, не знам къде отиват тия хора, не знаят ли каква е опасността", попита риторично той.

По думите му отпада основанието за отиване на работа, тъй като са почивни дни, това е различното.

9312 декларации са проверени на случаен принцип и е установено, че 641 души изобщо нямат трудови договори. 80 са "отишли на работа", а всъщност са регистрирани безработни. Санкции за това ще има, навсякъде са образувани преписки, които ще бъдат докладвани на съответната прокуратура. До момента има образувани 789 досъдебни производства, а актовете са близо 6 хил., от които над 2 хил. за това, че не се носи маска.

Не е идеята това обаче, лъжем само себе си, никой друг, посочи Иванов. Той каза, че гражданите, които преминават ежедневно през КПП-та, са стотици хиляди. Полицията не е репресивен орган, ние искаме да помогнем хората да нямат проблеми със здравето и живота си, подчерта той.

Христо Терзийски, директор на ГДНП, съобщи, че ще бъде усилен контролът на пунктовете, за да не се допусне движение безцелно или неаргументирано на хора и да се преустанови за тези, които нямат неотложната необходимост.

Близо 4 хил. православни храма ще бъдат охранявани в цялата страна за празниците.

Шефът на пожарната Николай Николов съобщи, че храмовете са проверени за пожарна безопасност, на свещеници са връчени 148 писмени разпореждания за реорганизиране на евакуация и презареждане и проверка на противопожарни уреди. Той уточни обаче, че разпорежданията са леки.

В 28 от храмовете, в които се очакват най-много хора, е организирано денонощно оперативно дежурство, в което са ангажирани над 500 огнеборци.

Георги Хаджиев, директор на СДВР, каза, че пред по-големите храмове ще бъдат изградени КПП-та, за да бъдат отделяни потоците от хора на разстояние за спазване на противоепидемичните мерки.

Към момента има 23 КПП-та в ромските кв. "Факултета" и 5 в кв. "Филиповци", които се оказаха огнища на заразата. Вътре в кварталите също има контрол за спазване на мерките - да няма струпване, да се носят маски и др.

В отговор на въпрос главен комисар Ивайло Иванов уточни, че МВР ще поиска армията да се включи и да помага, ако има много заболели служители на МВР. На този етап това не се налагало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета и не вярвам на очите си, явно има много прости хора, които за едното агнешко и лаф-моабет по родните места, са склонни да рискуват своето и на близките си здраве....
260
0
 
40
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Не мога да си представя, че някой здравомислещ човек е смятал, че декларациите ще са верни. В държавата на корупцията и на анархията всеки може да си напише какъвто документ си поиска. Всичко което е се прави е прах в очите. Всеки ден кацат по 5-6 самолета със заразени, карантината ще е вечна. Нормалните държави си затвориха границите, при нас - обратното, всеки ден идват стотици заразени, но верни гласоподаватели
259
18
 
20
 
! Отговори
Стефчо преди 4 години
На стадото хич не му пука за живота на роднини и познати.Иска да жули ракия и егнешко и да си пълни червото. Скапан и първичен материал сме...Пакистано-афганци !
258
22
 
26
 
! Отговори
Защо въобще ги питат преди 4 години
Просто да не ги пускат! Хора, в Италия ли искате да се превърнете? И те подцениха ситуацията, после се извиняваха за призивите от типа на "продължаваме да работим", "не спираме" и т.н....Няма ли грам самосъзнание у тези овце?! Стадо...пасмина...а после се сърдят, че не било като в Германия, защото все с нея се сравняват...е, няма и да бъде...ДИСЦИПЛИНА и САМОСЪЗНАНИЕ е разликата, затова всяко сравнение е крайно неуместно. Няма да се оправим, еййййййййй....
257
2
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Ако ресурса на МВР се назначи в Болници да дава Аналгин Хинин ще е по добре .Това което го правят е Пълна Глупост .Аз лично познавам ЕДИН заразен от Коронавирус - и то от Новините - Асан Адем от ДПС и той вече е Излекуван и Го Возят с НСО по Магазините докато отива в Сараите си .
256
8
 
21
 
! Отговори
До МВР преди 4 години
Отивам да си празнувам празника, там където никой не слуша Мисирките на Тиквун !!!
255
3
 
14
 
! Отговори
до 261 преди 4 години
За отправяне на смъртни заплахи може да търкаш "нара" дори без да си посегнал на някой и солена глоба! За всички смелчаци със заплахите, нали знаете че не сте анонимни, въпреки че пишете от анонимни профили! Хайде малко по-спокойно!
254
9
 
18
 
! Отговори
777 преди 4 години
трябваше цяла софия да се блокира!не само ромските!но не посмяха!!сега ще разнесат заразата!!!
253
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията не е репресивен органЧе как така?
252
3
 
30
 
! Отговори
тъй е тя преди 4 години
Ми като закрихте казармата момчетата вместо мъже станаха мрънкачи!После защо в България имало толкоз ***!?
251
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 266https://bbc/news/world-europe-52299358">https://bbc/news/world-europe-52299358Айде чети за Германия, къде и какво няма
250
2
 
32
 
! Отговори
на село преди 4 години
Да прекопаш градината да обереш марулите да заколиш агнето да изпиеш ракията това не е ли работа.
249
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия са доста % повече случаите, а няма КПП-та, задължителни маски и забранени паркове! Какво ще кажат нашите отворковци за това!?
248
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 262Разбира се, всичко е конспирация. А сега подкрепи това съждение с данни, защото ей така си говориш. Кога последно Франция, Италия и Испания нямах място в интензивните отделения? Я провери в щата Ню Хорк, колко умрели има през миналият Април и колко през този. Всеки е всезнайко и вирусолог.
247
15
 
2
 
! Отговори
p преди 4 години
За какво да ходя на село, като можем да си правим барбекю в Бояна или Симеоново???Наемаш една къща от AirBNB за уикенда в Софийското предБалкание и отивате роднини приятели там, аз ли трябва да ви святкам бе .умпени ???
246
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 261Декларирането на неверни данни се наказва със затвор 5 години. Като лъжеш в декларация е редно и да си поемеш отговорността според закона.
245
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скоро ще се появят доказателства че вирусът не е смъртоносен, хората умират от пневмония, грип и сърдечна недостатъчност, а те ги записват като коронавирус без изследване и аутопсия. от този вирус смъртните случаи са под 0,1%. кукловодите които измизлиха цялата операция си правят гаргара с нас, но скоро идва краят ви, гущери !
244
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 260По-скоро заради вас мрънкалата всички ще патим. Ама накрая народът дето спазва мерки, а вие си правите, каквото си искате няма да издържи и ще ви поизбие, за да влезете в правият път. Едно мрънкало няма дет да се е осигурявало на истинските пари, които взима, ама знае много да иска ли иска от държавата. Знайте си мястото. Ако умре някой мой роднина от тоя вирус ще затрия лично поне 10 неспазващи правила и ще си ги излежа
243
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все още полицейска държава! Ще разследват кой нямал трудов договор и т.н. А тези които крадат кой ще ги разследва или ще ми обясните, че в Бг. не се краде? Овча психика, не робска! А може и ***! Народ от мазохисти, не могат да заспят, ако не ги обидят!
242
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
правителството и полицията ще си платят за този терор. скоро идва краят ви !