846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Починала е 74-годишна жена във Велико Търново
Обновена: 17 апр 2020 17:13 | 17 апр 2020 17:13, Петя Славова
190
846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 21 нови случая, като 2 са в област София, 8 в област Видин, 5 в област Стара Загора, 3 в област Хасково и по 1 в областите Габрово, Русе и Сливен. Лабораториите продължават да работят.
 
244 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 34 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

 
По отношение на общата картина – към 11 април: 458 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 388 на жени.
 
Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 20; Бургас – 28; Варна – 25; Велико Търново – 10; Видин – 18; Враца – 2; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 21; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 16; Перник – 8; Плевен – 10; Пловдив – 37; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 16; Смолян – 29; София – 497; Стара Загора – 31; Хасково – 13; Шумен – 4, Ямбол – 2.
 
Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 41. Днес в областната болница във Велико Търново е починала 74-годишна жена. Пациентката е била поставена на апаратна вентилация. Страдала е от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), диабет, пулмонална хипертония и сърдечна недостатъчност.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До жик-такТе са по-опасни за малките градове, от колкото за София, защото ще занесат заразата на нови места, където няма случаи и цяла България ще пламне.
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение че огнището на заразата е в София защо влизането там е забранено, а излизането не беше забранено? Неадекватни мерки от плeшиви нeкaдъpници.
102
6
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До До тонкатаТи кажи знаеш ли къде е Челопеченския гьол?:):):):)
101
4
 
12
 
! Отговори
До жик-так преди 4 години
Браво, така трябва да мисли нацията. Но тези изселници да се поставят на 14 дни.карантина там къде са отседнали и да се пуснат в София изчитени. Генералите МОЛЯ да го направят, за да не се повтори Италия. Моля ви от правителството, вземете тези мерки
100
5
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Тема за размисъл. Какво ще правят провинциалистите живеещи на квартира без адресна рлегистрация в София ? Никакъв шанс да влезнат в града. Най-сетне начин да ги разкараме от София завинаги.
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жик-такекстра е купона, и ако не си забелязал то от 2-3 седмици освен персонала в хранителните вериги и държавните чиновници други не ходят на работа, ама важни са брифингите на НОЩ, и да ръкопляскаме на трифатмчието
98
4
 
10
 
! Отговори
До тонката преди 4 години
Педро,тук не"възхваляваме"вожда-слънце къв го дириш?
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Софийска баницаНедей ги обиждай че трият, единия плешив с голямо шкембе, другата някаква идеалистка.Но не ги съди, те сега са големите ИТ.Бях прочел тяхно мнение че ти трябва малко UNIX и малко Microsoft и си готов за ИТ.....хахахаха.Много сте далече от ИТ, ако вие сте такива аз съм марсианец !
96
2
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Некой не знаят къде е Челопечене:):):)Леле майкоооооооо:):):):)
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако дне са само тези 20 случая значи и облизването на попската лъжица по цветница не е увеличила заразата.Жалко!А онези с прогнозите за "пик" и "пук" да си го *** отзад.П.П. Бих благодарен на някой от "Щаба" ако конкретизира какво се предполага че означава "Пик" на епидемията???Деня с най-много заразени?? Общо най-много текущо болни?? Или пък най-много умрели за ден???Щото нищо от горните няма да се случи нито този месец, нито другият, нито в следващите 3-4 месеца.
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеделник ще им гледаме сеира на *** хукнали да измамят системата и да напълнят багажниците.
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво ни осведомяване,че бабата от Велико Търново е страдала от една камара бележки преди да почине,но защо ни спестявате че преди да се разболее тя е лежала в кардиологичното отделение на същата болница,което говори за ..........!
92
6
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До 89 Кво КПП до Челопечене бе?:):):)Ти откъдЯ си?:):):)ЕПТЯН са объркахте:):):):)
91
4
 
16
 
! Отговори
Жик-так преди 4 години
Как е купона на село, другари? По- сладко ли ви е сега да яденето и пиенето, след като си помислихте, че го вадите много голям и сте прекарали държавата? Обаче държавата го извади по-голям от вашия и сега нямате никъв шанс да се класирате навреме за работа, не само във вторник, но изобщо през цялата следваща седмица. Голям кеф, другари.
90
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първи сме в Европа по мерки и дисциплина.
89
4
 
9
 
! Отговори
Коко преди 4 години
За Великден излязоха от столицата и на път до курорти. Сега проверка за резервациите и наказателни дела за курортистите и управителите на хотели. Да се гонят до дупка тези безотговорни тунеядци , къде не уважават държавата. И да се поставят на карантина в същите хотели за тяхна сметка. Ген.Мутафчийски ще го направи
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната възраст на починалите от пандемията - 66.2 години, средна възраст без пандемия - 69.7 години. Въх, разликата ме хвърли в размисъл, ще се барикадирам в панелката...
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тонката, как си минал през КПП-то, с бакшиш ли?
86
1
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До Софийска баницаЩе намерят начин да се върнат - кой с влак, кой с автобус, кой натоварен като багаж в куриерски микробус.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 71Винаги има начин да измамиш целия свят.Когато влезеш в мол или някакъв магазин, не ти ли прави впечатление че се държат като овце.Бил съм навремето охрана на цял мол и знам простотията на хората.Абсолютно може да контролираш почти всеки човек без собствено мнение, лесно е, стига да ти се отдава разбира се.