846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Починала е 74-годишна жена във Велико Търново
Обновена: 17 апр 2020 17:13 | 17 апр 2020 17:13, Петя Славова
190
846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 21 нови случая, като 2 са в област София, 8 в област Видин, 5 в област Стара Загора, 3 в област Хасково и по 1 в областите Габрово, Русе и Сливен. Лабораториите продължават да работят.
 
244 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 34 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

 
По отношение на общата картина – към 11 април: 458 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 388 на жени.
 
Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 20; Бургас – 28; Варна – 25; Велико Търново – 10; Видин – 18; Враца – 2; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 21; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 16; Перник – 8; Плевен – 10; Пловдив – 37; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 16; Смолян – 29; София – 497; Стара Загора – 31; Хасково – 13; Шумен – 4, Ямбол – 2.
 
Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 41. Днес в областната болница във Велико Търново е починала 74-годишна жена. Пациентката е била поставена на апаратна вентилация. Страдала е от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), диабет, пулмонална хипертония и сърдечна недостатъчност.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До БравоЯж си там агнешката плешка и внимавай да не се задавиш от злоба.
83
4
 
11
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До БравоНещо много си се изнервило. Що така бе, пиле? Не успя да се върнеш в родното си село да кльопаш като разпран и да се наливаш с шльокaвицa ли? Що се отнася до овцете- повечето такива ги видахме вчера и предния как се изнасят със самодовли усмивки към родните си места и си мислеха, че са големи играчи. И хубаво се наиграха, защото не знаят, че правилата не ги определят те.
82
4
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Абе май по-добре,че го оставих на Коронавируса:):):):)С палката е лесно:):):):)
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76"Но има нови 350 от вчера заразени."Вероятно е новата зараза, която тръгна от внесените от чужбина случаи. Ще трябва да я гасят и нея, няма как, че гадта расте ултра бързо. Ама за тях не се тревожа, там не само, че ги е страх да не спазват мерките на правителството, но и населението разбра колко е опасен вирусът. За нас се притеснявам, обаче. Трябва ли да става като в Италия, за да го проумеем и ние?
80
20
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Прибирам се днес по обяд от Челопечене(бехме на риболов и нищо не хванахме):):):):)и съм настъпил моите 605 коня по Ботевградско.След мене пенсионер с некво Пежо:):):)Права го луд,играя си,а той минава на червено и пак след мене:):):)Така си играем с пенсионера,минаваме надлеза Подуяне,МОЛ Сердика,гледам отзад нема го никъв:):):)Минавам ТВ кулата,Токуда и този на Парадайз застава до мене с пенсионерската си усмивка:)Тръгваме,засичаме два пъти да ме блъска:)Трябваше ли да излеза с палката?:):):)
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Така . Значи към тези 1500 които са умирали без короната сега прибавяш още 500 и стават 2000 .Как е ? Май има малка разлика?
78
12
 
6
 
! Отговори
Браво преди 4 години
До Софийска баницадобра овца си ти - покорна и ттъпа - направо пример жив пример за европейски ценности си !господарите ти с пръсти да щтракнат не само маска ще си наденеш ами и бенгалски огън ще си затъкнеш отзад роб жалък !!!!!!!!!!!!!!!
77
9
 
38
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
Cелячеcтвoто вчера се направихте на големи тарикати и бабаити и си отидОхте на село да купонясвате с много чалга, кльопачка и пиячка. Снощи, обаче, ви беше зададена тема за размисъл за празниците - как да стигнете на работа в София във вторник, след като града е затворен, заради тарикати като вас. И как ще успеете да влезете само за два часа, след като се изнасяхте цял ден. Сега ще има да висите по КПП-тата и да се обяснявате като ученички, ceлcки тарикати неедни. И така ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ!
76
7
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Един се ражда, друг умира,но кражбата в България не спира.И ден и нощ не спират да ни мамят,а бъдещето европейско е измама.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай тези "нови" 1300 случая са на хора, които са умрели по домовете си от вируса преди месец. Не са лекувани изобщо. Сега ги публикуват.Но има нови 350 от вчера заразени.
74
10
 
11
 
! Отговори
Умрели преди 4 години
В България умират средно по 300 души на ден. Интересно е как не ни плашат с тия данни, но ни плашат с трима умрели от корона - и тримата на напреднала възраст с редица проблеми. Ама те установили, че било короната, а не другите 10 възможни причини. Епа жив да не бях.
73
11
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
В Италия били починали 500 човека за един ден.Абе, аланкоолу, в предишни години на ден в Италия са умирали средно по 1 500 човека и без коронавирус.Докога ще ни плашите ?Докога ще ни лъжете ?
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен жената се е мъчила със всичките тези заболявания.Имала е отслабена имунна система и коранавируса я е атакувал, но дори и да не беше той жената щеше да си отиде от друг вирус.Тъжно е да се гледа възрастен човек на легло и то с години. Също това е и мъчение за самия човек. Понякога тези хора даже искат да се самоубият и ти става тъжно, като ти кажат това. В България обаче няма законна ефтанация.
71
17
 
8
 
! Отговори
Овце Жалки преди 4 години
дори ззигганите се оказаха по-мъже от вас !!!стойте си кротко по домовете и се правете че всичко е ОК докато про-западната хунта издевателства над васжалко страхливо племе сте и за това заслужавате робския си живот !!!
70
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОРИ И ДА Е ТАКА,НО НЯМА КАК ДА ИЗМАМИШ ЦЕЛИЯ СВЯТ...ВСИЧКИ СТОЛИЦИ НА ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ СИЛИ КАКТО И ГОЛЕМИТЕ МЕГАПОЛИСИ СА ПУСТИ...ТЕ СТАДО ЛИ СА?ПО-ПРОСТИ ЛИ СА ОТ БАЙ ***!РУСНАЦИТЕ,КИТАЙЦИТЕ,АМЕРИКАНЦИТЕ,ФРАНЦУЗИТЕ,ИСПАНЦИТЕ,АНГЛИЧАНИТЕ МОГАТ ДА СИ ОСТАНАТ ВКЪЩИ А БАЙ *** НЕ ТА НЕ САКЪН ДА НЕ ИЗПУСНЕ СОФРАТА ПРИ БАБА И ДЯДО!ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ТАЗИ КРИЗА ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗМЕРЕНИЯ.НО Г-ДА СОФИЯНЦИ МОЛЯ ВИ НЕ СЕ ПРИБИРАЙТЕ В СОФИЯ,ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ АПАРТАМЕНТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ВАШ!
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме. При нас само тикви и празни кратуни се раждат.
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мода упорито твърди че имало камара от трупове. Добре ве момиче, покажи ги, мисля че е лесно със савремените технологии, дай да видят невярващите в бог Корона....хахахах
67
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес беше слънчев и топъл април.Хората с маски да внимават да не се задушат, защото влязат ли в болница короната им е в кърпа вързана.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е че членството ни в ЕС съвпадна с управлението на суджуците и не можем да отлепим от дъното твърдо закотвени сме на последно място и не можем да се възползваме от членството заради тия нeкaдъpници.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Да бе, какво се случва в Китай, жертвите са над 1000 а до вчера имаха по двама трима!"Нали ти казах, добавили са случаите, които са умрели в дома си. САЩ направиха същото и при тях бройките скочиха също. Никой не тества умрели с тест за коронавирус, защото е по-добре да си използват тестовете върху живи хора.