ТЕЦ "Бобов дол" е новото огнище на коронавирус

12 души са заразени с вируса
26 апр 2020 17:16,
21

Ново огнище на коронавирус е регистрирано в района на Кюстендил, където новите болни са 13, а при 12 от тях заразата е тръгнала от ТЕЦ "Бобов дол". Почти всички заразени в ТЕЦ "Бобов дол" са работели заедно, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата
 

"12 човека са общо, като 8 от тях са от един цех. Ремонтен персонал от електроцех, явно оттам е гнездото. Още от четвъртък всички са под карантина", каза директорът на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов.

В производствените цехове заразени няма, така че тецът няма да спре работа. Управителят е категоричен, че мерките са на ниво.

Помещенията се дезинфекцират по 3 пъти на ден, мери и се температурата на служителите.

"Раздадени са маски, раздадени са ръкавици, а в момента имаме и от бързите тестове, от които сме направили 70. Сега ще ми докарат и допълнително още 100-200 теста, за да можем да контролираме положението", допълни той.

Заразените работници са от Сапарева Баня и селата Ресилово, Сапарево и Самораново.

"В момента са петима положителни резултати, двама от които са работили в от ТЕЦ "Бобов дол". Техните семейства също са под каратнтина, но все още не са излезли резултатите на всички работещи там", каза кметът на село Ресилово Мариана Доцина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление познавам един от тях. За много информираните, заплатите там не са чак толкова високи. Освен това, предприятието е голямо и там работят много хора от различни села и градове в областта. За щастие той, а и повечето други, не са твърде болни. Но най-лошото е, че се настани голямо безпокойство и страх в нашия район, а до вчера картинката тук бе коренно различна.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия бързи тестове няма да се научите за какво служат и това е! Какво ще мериш с тия тестове като сега почват да ти се разболяват служителите не знам! То ако беше за бързи тестове нямаше да има нови болни.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
където има неудобни на правителството, там се появява и коронавирус !
10
2
 
0
 
! Отговори
Да ядат повече боб преди 3 години
като са Бобов дол - така ще укрепят имунната си система.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още има хора,които настояват за разюзданост на мерките
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още има фопа,които настояват за разюзданост на мерките
7
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Направо да го кръщават - ТЕЦ Корона-вирус дол...
6
0
 
6
 
! Отговори
6 преди 3 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙБойко Пеевски Ковачки е по точно.
5
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Да се чете "Извънредното положение ще продължи докато Уйлям Хенри Гейтс - трети получи индустриално количество ваксини от Импириъл Колидж - Англия, Новартис - САЩ и фармацевтичните гиганти в Германия."
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гориш италиански *** хващаш корона вирус
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собственикът преди време беше казал за какво им са по-големи заплати, като се осигуряват при мен, купоните могат да ги харчат в моите магазини и т.н. Обеден съм, че нито дезинфектант им е купил, нито маски. Гешев прибери го този, за каквото и да го разследваш все е виновен
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, има план да се вдигат цените ... ясно. Но то май беше предвидено за Юни/Юли но явно някой трябва да си вземе поръчковия Майбах по-раничко.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като горят толкова *** какво друго да стане?!