Измама с хранителни пакети в русенски квартал

Хората се усъмнили, когато са им поискани пари, за да бъдат включени в списъците
4 май 2020 17:52, Ния Христова
10
Измама с хранителни пакети в русенски квартал
Снимка: БГНЕС
Ромски лидер е бил набит от съседите си, след като пробвал да измами хората с раздаваните от БЧК хранителни пакети. Жителите на кв. "Тракцията" в град Русе заподозрели, че мъж, който се представял за доброволец на БЧК, се опитва да ги измами като правел списъци за получаване на хранителни пакети и включвал само свои приближени, съобщи Нова тв. 
 
Други твърдят, че са им искани по 5 лева, за да бъдат включени в списъка. Двама ромски лидери са сред потърпевшите. От русенския клон на БЧК обясниха, че организацията никога не взима пари. Имената на хората в нужда се одобряват от социално подпомагане. 
 
Иван Калинов твърди, че е председател на Национален съюз за защита и подпомагане на ромите и представител на Световния ромски съвет. Той е разбрал за опитите за измама от телефонно обаждане на координатора на неговата организация в квартал "Тракцията". Човекът се е оплакал, че е набит от своите. Когато отишъл на място, ромскят лидер също бил нападнат. Той не крие, че имало напрежение в махалата заради помощите от Червения кръст.
 
Жителите на "Тракцията" не крият, че са ядосани на ромския лидер. Те смятат, че човек от организацията на Калинов се е представил за член на БЧК и ако искат да получат хранителен пакет като помощ, трябва да платят такса. Той поискал по 5 лева от всяко семейство, за да бъде включено в списъка. Това накарало хората да мислят, че ще бъат ощетени. Те отричат да са нападали двамата представители на организацията. От Червения кръст за пореден път обясниха, че организацията е хуманитарна и не взема пари от тези, на които помага.
 
Друга част от ромите в Русе пък твърдят, че в складовете на БЧК  имало храна, но не се раздавала на нуждаещите се. От организацията обясниха, че чакат одобрението на социалната служба за хората, включени в списъците. В Русе има няколко акции за раздаване на хранителни пакети, не само от БЧК, но и от общината. 
 

10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бе има и българи в много тежко положение на тях никой не помага ни БЧК ни никой тия да не са с привилегии кой е дискриминиран те или ние постоянно валят помощи за тях от всякъде хранят им децата като ходят на училище с безплатен транспорт возят ги като директори
7
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 месеца
до 6 Възмутен:
За да гласуват за мен.
6
0
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
А ЗАЩО ИЗОБЩО ГИ ХРАНИМ ТЕЗ ГОТОВАНЦИ?ЗАЩО ГИ ХРАНИМ И САМО СЕ РАЗВЪЖДАТ БЕ?ЗАЩООООО?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ци... си е ци... това им е в кръвта не могат без да откраднат и излъжат забравете за така наречената интеграция няма, такова нещо
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ромски лидер е бил набит от съседите си, след като пробвал да измами хората с раздаваните от БЧК хранителни пакети"
Излиза, че това са най-съзнателните хора, само от първото изречение си личи.
3
0
 
9
 
! Отговори
Друг преди 2 месеца
Някой да ом търси пари !?!!!
Жива измама е , на тях само им дават!!
..в данъчното..само бели.
В социалното......по малко бели !!
2
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Ихха , късно включване
защото мина цяла календарна седмица от този случай (28 април).
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боже...
Събери си вересиите..