Блокадата на ромския квартал в Ямбол продължава

Около 6000 души са засегнати от ограничението
8 май 2020 12:12, Ния Христова
9
Блокадата на ромския квартал в Ямбол продължава
Снимка: БГНЕС
Продължава да расте напрежението в Ямбол. Преди беше наложена пълна блокада на ромския квартал заради критичната ситуация с многото заболели от коронавирус. Частитчната блокада не даде никакъв резултат, тъй като броят на болните не спира да расте. 
 
"В обхвата имаме 14 улици. В момента ограничението е за около 6000 души от квартала, така че не целият квартал е ограничен", каза областният управител на Ямбол Димитър Иванов пред bTV. 
 
Засилено е полицейското присъствие на контролно-пропускателните пунктове. 
 
Четири КПП-та са изградени, както и осем полицейски поста за контрол на преминаващите пешеходци и автомобили. Движението в района се контролира и от обходни полицейски екипи. 
 
През пунктовете могат да преминават лица само за полагане на труд, по здравословни причини на този, който иска да премине или на негови близки. Може да се премине и за завръщане на постоянен адрес.  
Още по темата
 
Всички жители на квартала трябва задължително да носят защитна маска за лице или шал на закрити и открити обществени места. 
 
Ограничителните мерки в ромската махала бяха въведени на 4 май, след като тям бяха установени 11 случая на коронавирус. Два дни по-късно чрез PCR тестове бяха установени още осем нови положителни проби за COVID-19. Това доведе и до засилване на контрола в района. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Цяла България това се пита. Ама няма кой да посмее.
7
0
 
1
 
! Отговори
Топчо преди 3 години
Незабавно държавта трябва да се намери в Ямбол. Да се помогне на болницата с оборудване и защитни средства. Защото това ще избухне и ще пламне целия град. Да се включат военните в блокадата на ромския квартал. Същото важи и за Видин.
6
2
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Нека във Видин да отиде Шербет Каунов и той да свърши една работа. Нали каза че няма вирус, той не се страхува. Безделникът от Дондуков 2 нищо полезно да тука не е свършил. Седи си в дупката червея и си получава тлъстата заплата. И това недоразумения се зове президент? Напълно безполезен, но харчещ много пари, че и държанката му издържаме. И то как?
5
2
 
7
 
! Отговори
Спасителят Бойко преди 3 години
го чакат и във Видин (да спре вируса), ама него го е страх и не отива. Пратил бюджетара Кирчо (да плати за умрелите) и да закрие болницата. Щото той друго не може - не е доктор да лекува.
4
2
 
16
 
! Отговори
кво искат преди 3 години
я да не реват? право на глас ще имат, когато започнат да си плащат тока, водата, данъци.
3
15
 
5
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Расисти гадни! Намеквате, че националната икономика беше съсипана заради нашите братя роми? И че ромите са причината за епидемията?Внушението, че ромите малко се отличават от канибалите в Папуа - Нова Гвинея като култура и умствени способности дълбоко разстройва моята ляво-либерална същност!!!
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расистиииии! Защо пречите на ората да си ръсят каквото искат? Пречите им да бият лекари. Сега ги и затваряте. БХК от кога не съм ги чувал? Та да не се гътнаха? Де такова щастие. Ама не. Останаха само Нинова и Дойче Веле на бойното поле.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, бунтове ще правим ли да махат мерките за вируса дето е измама?