54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието

Излекувани са вече 401 души
Обновена: 8 май 2020 10:18 | 8 май 2020 08:06, Елка Василева
180
 54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието
Димо Димов. Снимка: архив, БГНЕС

54 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. От тях 20 са в болница. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общо заразените в страната са 1865.

Още по темата

Новите случаи са в 10 области. Те са разпределени, както следва: София - 28, 10 приети в столични лечебни заведения и 18 амбулаторни, Ямбол - 9, Плевен - 4, Пазарджик и Благоевград - 3, Варна и Сливен - по два, Пловдив, Силистра и Стара Загора - по един.

5 са новите случаи на заразени деца. Те са на възраст 7 – 18 години и са в Плевен - 2, София - един, Благоевград и Пазарджик - също по един.

Нови заразени има и сред медицинския персонал. Те са 9, като 8 са в софийски болници, а 1 в Ямбол.

Излекувани са нови 17 пациенти и така общият брой е 401.

За денощието са изследвани 1397 проби за COVID-19. Достигнатият брой на тестуванията е 54 328 - 7 761 изследвани лица на 1 милион от населението.

За последните 24 часа няма констатиран смъртен случай на човек с потвърдена коронавирусна инфекция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
2
 
! Отговори
ПУНТА МАРА преди 3 години
В БГ ПИКЪТ Е МИНАЛ ОТДАВНА. КАЖЕТЕ КОЛКО СТРУВА ПР-ЪТ НА 'НОЩ' И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ...... КОИТО ИМАТ ПРАВО ДА ТЕГЛЯТ КРЕДИТИ.....???????????
153
2
 
2
 
! Отговори
Инфаркт, инсулт преди 3 години
До ТулупУстановено е, че коронавирусът повлиява съсирването на кръвта и образуването на тромби, което от своя страна довежда до инсулти и инфаркти.
152
0
 
0
 
! Отговори
Без преди 3 години
До 153Ако не беше толкова зомбиран/зомбирана и беше чела из достоверни научни източнице щеше да откриеш, че вируса на грипа, причиняващ influenza, наред т още 10-11 вируса, може да живее в тестисите и сътветно да бъдат открити следи в човешката ***. Да не говорим, че вируса на ХИВ атакува CD4+ клетките, докато коронката атакува алвеолите в белия дроб. Отделно са и от различно семейство.... Ама и да си промит мозък не е лесно.
151
0
 
3
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
Ти си пример за промит мозък !
150
1
 
5
 
! Отговори
Няма починал? преди 3 години
Вчера сутринта почина един мой приятел. Трябваше да го вземат за химиотерапия в Токуда, но му откриха ковид-19, държаха го две седмици в изолационното на болницата и го изписаха да се долекува вкъщи. Това поставя големия въпрос - колко са починалите в България с придружаваща инфекция ковид-19 и колко реално са починали от усложенията, причинени от ковид-19. Виждаме, че човек, който е прекарал ковид-19 преди 10 дена, не влиза в статистиката на починалите.
149
1
 
0
 
! Отговори
Без преди 3 години
Направо се плаша като чета коментарите. Само се повтарят - ад, пламване, КПП-та и "мале след седмица какво ще стане". Хора толкова облъчени от медийните модерни заглавия и използвани понятия, че дори не могат собствения си страх да изразят със свой думи. Колкото до "пламването", като гледам има още доста хора дето си мислят, че съобщената бройка на новотрити заравни наистина отговаря на реалното положение в Държавата. С това летище и автобуси, таксита - заразените са поне няколко пъти повече.
148
5
 
6
 
! Отговори
Стига с тоя грип! преди 3 години
Цял Носител на Нобелова премия откривател на вируса ХИВ на СПИН каза че това е изкуствен вирус създаден или несъзнателно изпуснат по време на изследвания.Стига сте повтаряли че е Корона вирус такова му е названието но е сложна комбинация от съставки на Корона вируса и вируса ХИВ на СПИН.Вече започват да се появяват и доказателства за това.Прочетете днес в Vesti че вируса е открит в спермата на преболедували вируса.При кой грип вируса е в спермата и наверно се предава по полов път.Това не е грип!
147
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSПрочети в съседната статия за мерките в Япония и дисциплината там. Докато тук все още има хора които мислят като теб, никога няма да стигнем японците - по всички показатели.
146
6
 
18
 
! Отговори
Тулуп преди 3 години
Съпоставяйте броя направени тестове за деня и броя положителни проби от тях. Процентът е един и същ - около 4%. Няма пик, няма спад,плато и пр. Маските не помагат, лекарство няма. Как тогава има излекувани, не знам. Има оздравели, това е друго. Организмът се е преборил както при всеки грип. Починалите, бог да ги прости, са с рак, диабет, хипертония, инстулт, инфаркт и в напреднала възраст. Не позволявайте да ви манипулират и да трупат рейтинг управляващите, което им е основната цел всъщност.
145
4
 
5
 
! Отговори
132, преди 3 години
Той има толкова доказателства, колкото ти че има коронавирус и че има болни и починали от него.Лично и двамата всъщност нямате никакви доказателства.
144
1
 
7
 
! Отговори
от Гьоте преди 3 години
Където глупоста е образец, там разумът е безумие.
143
12
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Е, много бързате. Чакайте да се понатрупат първо малко повече болните, да станат към 10 000 - 15 000 хиляди и ще започнат да умират по 100 - 200 на ден, Чисто статистически погледнато. Тогава искам да прочета мненията тук на съветските Решетникови ***, *** с промити мозъци и червените БСП пенсионери дето сега пишат, че такова животно Covid 19 нема. Въпреки, че вече Джуджистан е плътно по заразени зад САЩ и явно се напъват да ги задминат в най-кратки срокове...
142
7
 
16
 
! Отговори
сара преди 3 години
Който се нуждае от заповеди , за да носи маска и стои в къщи със сигурност не е доволен. Такъв човек не може да поеме отговорност да има правилното поведение и дисциплина и се чуди защо някой не иска да му заповяда да е такъв. Пазете се, бъдете внимателни и отговорни и свободни. Свободата е за интелигентни хора.
141
2
 
12
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН към Щаба преди 3 години
Чистата съвест се надсмива над лъжливите слухове---Conscia mens recti famae mendacia ridet!!!!! Латинска сентенция.......
140
1
 
15
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН към Щаба преди 3 години
Всеки може да сгреши,но само глупаците повтарят грешките си----c Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare!!!!!!!! Латинска сентенция......
139
1
 
24
 
! Отговори
чичо преди 3 години
Ако знаете, братята роми как спазват карантината ... айде нЕма нужда !В България май само будалите спазват правила.
138
11
 
5
 
! Отговори
до 142 котки преди 3 години
Ходи се прегледай,тука не е Северна Корея,бе
137
5
 
12
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До 142Какви хотели бе, и хотелите да им плащаме сега? Да ги нахакат в някое старо военно поделение и да ги държат под стража 2 седмици!
136
2
 
4
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 3 години
До 135: Обадил се вече един, *** защитник на.....
135
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички хотели и санаториуми са празни.Какво пречи пристигащите от чужбина да прекарват 2 седмици в някои от тях под наблюдение?А не да циркулират свободно из страната?Така е в много държави.Ще ви кажа какво пречи-държавата иска да икономиса този разход,и предпочита да ги пусне на домашна карантина.Която е пълна пародия-видя се вече.Само и само да не се извади някой лев се пренебрегват очевидно правилни и необходими,и лесно изпълними мерки,които веднага ще редуцират заразата