Откриха собственика на агресивното куче от Пазарджик

Това е 71-годишна жена, която сама потърсила полицията
15 май 2020 18:09,
10
Откриха собственика на агресивното куче от Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Полицаи от участъка в пазарджишкия квартал „Изток” установиха собственика на кучето, което нахапа две деца и жена в близост до местен хипермаркет в сряда вечерта. Това е 71-годишна жена от Пазарджик, която, след като е разбрала чрез медиите за случилото се, сама е потърсила служители от участъка, пише bTV.

Още по темата

По нейни думи тя живее в къщата на още по-възрастната си майка, за която полага грижи. Кучето е отглеждано от семейството в двора от около 10 години и за него са полагани грижи.

По всяка вероятност забравена отворена входната врата към двора е дала възможност на домашния любимец на излезе на улицата и оттам да се придвижва свободно. По необясними до момента причини то е нападнало последователно момиченце на две и половина години, а минути по-късно 7-годишно дете и неговата 30-годишна майка.

След получаване на сигнал за случилото се на място е бил изпратен полицейски автопатрул, който е предприел действия за изясняване на обстоятелствата около инцидентите. Друг екип от униформени е посетил „Спешното отделение” в МБАЛ-Пазарджик, за да установи състоянието на пострадалите.

Със съдействието на ОД „Безопасност на храните” и общинската администрация животното е било обработено и настанено от ветеринарен специалист в лечебница. Същата нощ то е починало, като за изясняване причините за смъртта е назначена ветеринарно-медицинска експертиза.

В продължение на два дни екипи на участъка в квартал „Изток” провериха десетки сигнали за евентуалния собственик на кучето.

Днес възрастната жена от Пазарджик сама се е явила в участъка и е декларирала това обстоятелство. По случая се водят полицейски производства под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Царя преди 3 години
Коментар 7 е напълно изчерпателен.Найдобрия приятел на човека е убит!Не виждате ли плешивия *** ежедневно как яко се подиграва с вас, какво остава за едно животно да бъде обработено. Covid 19 уби кучето, нали плехундер.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко невероятна история просто защото противоречи на кучешкия инстинкт, кучета имат инстинкт срещу малките хора - 2 годишното дете, за тях мъничкото човече е интересно и безопасно, и няма начин да се обърка че е опасен човек.Между другото и човека има такъв инстинкт.Погледнете бебетата на най мразения от вас бозайник .Така че няма начин да се случило по този начин поне не в този ред , седем годишното дете може кучето да възприеме за опасност или бясната майка е категорична опасност.
6
6
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ако бяха твоите деца, нямаше ли да го "обработиш"?
5
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Много добре са обработили кучето, та чак е умряло....
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кефи ме че в 3-те теми по новината са използвани снимки на 3 тотално различни кучета. :)
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето умряло. Добре са го обработили значи.
2
16
 
18
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
И да сте видели в друга държава агресивни кучета ? НЕ- в България хората са агресивни и те бият и връзват кучетата и естествено животното става агресивно .
1
25
 
9
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
Хубаво е че пишете че кучето е нападнало и нахапало момиченце на две и половина и после дете на седем .... Това едва ли е така защото никъде не виждам да има писано за рани или друго . По моето скромно мнение кучето е търсило внимание и след сигнал от уплашената майка просто е умряло . Не искам да казвам че едно куче трябва да се движи без надзор , но това едва ли е ухапало някого .