36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима

Сред смъртните случаи е и 31-годишен мъж с диабет
Обновена: 17 май 2020 14:03 | 17 май 2020 08:15, Петя Славова
143
36 са новите заразени с коронавирус у нас, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 36 са новите доказани случая, от тях на болнично лечение са 15. Вчера са били изледвани 1094 проби с PCR.  Активните области с коронавирус са 9, а общият брой на заразените у нас са 2211. Активните случаи са 1505.

От вчера имаме десет нови случаия в София и засега в София и областта има най-много случаи - 931. В болниците в столицата са 169 пациенти, като 30 са в интензивни отделения. Това каза проф. Кантарджиев от Националния оперативен щаб От тях са активни

Още по темата

По думите му, лабораториите работят денонощно втори месец и половина. "Ние сме единствената страна в Европа, която на 24 часа дава резултати от PCR изследвания.

Заразените за деня са 36 души - 18 са жени и 18 са мъже. Децата са около 6% от заболелите. Тревожно е, че при медицинския персонал има 240 заразени, което е 11% от заболяваемостта. Излекувани са 26% - 598 души, като само вчера са били изписани 25.

"В последните месеци се натрупа опит, че и леко да се изкара заболяването, много дълго човек остава вирусоносител. Именно затова в страната ни, за разлика от доста други страни, ние изследваме след свършване на срока  на лечение болните и ги освобождаваме от карантина само, ако не са вирусоотделители. Благодарение на малкия брой случаи, у нас това може да се прави.", отбеляза проф. Кантарджиев.

Смъртните случаи у нас са 108, като вчера са загубили живота си трима души. Един мъж в "Пирогов" с исхемична болест на сърцето, инфаркт и хипертония, 66 годишна жена също от "Пирогов" с перитонит, сърдечна недостатъчност. И в Ямбол почина 31-годишен мъж с диабет. Приет е в много тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
14
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До МнениеМислителите от Позитано 20 и Дондуков 2 не можаха ли да измислят някоя по сърцераздирателна история. И за какви контролирани медии говориш след като може да сатанизирате Мутафчийски и Борисов безпроблемно и с откровени лъжи. А в същото време протеста срещу главният ви ментор изобщо не се отразява
61
9
 
17
 
! Отговори
до Истукан преди 3 години
Нормален ли си ? Баба ми живя с диабет до 96 години и умря от друго. От диабет не се умира на 31. Това трябва да ти е пределно ясно.
60
9
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Протестите от 14 май, обиколиха световните медии.Вижте го в тубата.
59
2
 
16
 
! Отговори
сара преди 3 години
До Спазвай дистанцияДобро утро ! Никой не отрича наличието на коронавирус - отношението е към обстановката, създадена около него. Да сме здрави и отговорни в поведението си !
58
8
 
18
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нека убийците в България алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те които мислят че короновируса е обикновен грип да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с коварната болест коронавирус да я изкарат много тежко пък дано след това да им дойде акъла в празните им дебелокожите кухи глави
57
8
 
9
 
! Отговори
u2 преди 3 години
Само да попитам , наистина ли пътеката за ковид-19 е по 7000 лв. на ден и дали наистина се предлага по 1600 лв. са вписване на тази диагноза ???
56
11
 
7
 
! Отговори
Спазвай дистанция преди 3 години
Имаше вчера документален филм, не Български. Двама млади болни от корона вирус около 30-40. Единия каза на колегите си Спасете ме имам 2 малки деца, след няколко дена умря. Другия беше по-млад не беше в съзнание дишаше с машина.Не забравяйте че лек все още няма!
55
13
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Това което се случва през последните две седмици по отношение на Борисов грам не ми харесва.Взимат се панически решения, обижда директно хора които се опитват да протестират срещу него (казвам опитват защото полицията всячески се опитва да им пречи).Жена ми втори месец няма приходи, а Борисов ми предлага кредити.Контролирани медии сутрин, обед и вечер ми показват Борисов, който ми казва че той е номер, а групи от платени лица пишат хубави неща за него.Не мисля, че това трябва да продължи.
54
5
 
6
 
! Отговори
сара преди 3 години
Тази сутрин гледах по БНТ рубриката на Стела Богомилова. направи прекрасен анализ на това, което чухме на днешния брифинг ! Адмирации ! Иначе мога да кажа едно - тези брифинги са напълно излишни и не обслужват първоначалната си идея.
53
20
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До seiraНарода го видяхме оня ден на протеста колко беше:):):):)Със 100 зора цялата опозиция изкара има няма 1000 човека:):):)Да започваме ли пак да броиме градовете къде ГЕРБ-ПОБЕДА?:):):)
52
10
 
14
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Много скоро роднините на починалите Българи от коварната болест коронавирус ще заведат дела в България срещу убийците в България алчните бизнесмени и неуките много отворени роми за предумишлено убийство заразяване друг човек с болеста коронавирус и отнемането на неговия живот
51
9
 
9
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Много скоро роднините на починалите Българи от коварната болест коронавирус ще заведат дела в България срещу убийците в България алчните бизнесмени и неуките много отворени роми за предумишлено убийство заразяване друг човек с болеста коронавирус и отнемането на неговия живот
50
9
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
"Сред смъртните случаи е и 31-годишен мъж с диабет."Човекът починал от диабет, а те го писали от коронавирус. Дадох ви цитат от тази новина. Вчера починалите бяха с хипертония, импланти, 2 стента, и ХОББ, а днес има и починал от диабет. Знаете ли защо напускат лекарите? Защото освен мизерното заплащане, ги карат да лъжат и да пишат в смъртния акт, че човека е починал не от болестта си, а от коронавирус. Лекарите работят под натиск и някои от тях са си подали молбата за напускане.
49
8
 
16
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНАТА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
48
8
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ЗАРАЗЕНИТЕ МЕДИЦИ В СВЕТА СА ДО 3 % ОТ ВСИЧКИ !!!!!ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО И ГЛАВАНАКА ......12 % !!!!!СВЕТОВЕН РЕКОРД , ГЕРБЕРУХИ!
47
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБавите *** са замърсили яко форума. Така навремето по комсомолски се рецитираше колко права е Партията, сега с Боко ставаме и лягаме и какъв голям политик е.
46
11
 
12
 
! Отговори
Златена преди 3 години
По коментарите в днес.бг се вижда убийците в България алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те се интересуват само единствено от собствения си бизнес за другите Българи които умират от коварната болест коронавирус без съпътстващи заболявания въобще не им пука заради такива хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава
45
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега трябва и баловете да се разрешат.Ние вече направихме домашен бал с приятели и роднини ама нашия син иска бал на заведение с съучениците си.
44
4
 
13
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
до ГЕРБ:Ку-куууу.......ку-куууу.......
43
26
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Браво на ГЕРБ, Бойко и на генерала Мутафчийски!Вършат си работата перфектно...