Сезонът на почивките идва, а ако се почустваме зле?

Няма нужда да сме с маски на плажа, обясни лекар
17 май 2020 11:30, Петя Славова
36
Сезонът на почивките идва, а ако се почустваме зле?
Снимка: БГНЕС

"Няма проблем да пътуваме и да сме на чист въздух и слънце, но само при спазване на необходимите условия. Времето прекарано сред природата ще повиши нашата имунна защита. Хората имаха нужда да излязат и да комуникират, за да се чувстват щастливи", заяви пред Нова тв д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС.

Още по темата

Според нея, всеки който отиде на море и прекара време под слънцето ще се прибере вкъщи с по-добра имунна система. "Не трябва да пренебрегваме всичко и да мислим, че няма проблем, но не трябва и да стоим с маски на плажа и да се къпем с дезинфектанти. Необходима е социална дистанция и повишаване на личната хигиена. Достатъчно е да мием ръцете си често с топла вода и сапун. Нищо по-различно не се изисква от нас", казва д-р Николова.

Тя обясни и какво трябва да направи човек, който е на почивка и има съмнения, че е болен с коронавирус инфекция. "Гостът трябва да съобщи на организаторите в хотела, които от своя страна ще отнесат въпроса към Регионалната здравна инспекция. В хотелите ще има и специално създадени изолатори, за да не бъдат другите гости в риск", каза д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
3
 
! Отговори
Многозле.бг преди 3 години
Няма да се плашите, такива хубави хладилни камиони има, такива комфортни чували, такива живописни паркове (гробищни) има. Е, не са на първа линия с изглед към морето, но ...
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да се мре ,но само на определените за това места. И то след изрично разрешение за точният момент.
11
3
 
4
 
! Отговори
пчеличка преди 3 години
Вече съм зле.Шефа рече . И тая година ще видиш отпуска нанайци. И заплатата ще е пак кризисна.
10
3
 
4
 
! Отговори
maska преди 3 години
То никъде няма нужда да си с маска, освен ако няма смог...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Весели хора
8
5
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Хубаво е с ваучер да отидеш на море,стане ли ти зле, според Мангъра е наред,на Шмъркало бийч лекуват най-добре,с белия им прах, ще полетиш навред.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУЖЕСТВОТО "ПАМПОРОВО" НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА Е ОДОБРЕНО ДА ПОЛУЧИ468 700 ЛЕВА ДЪРЖАВНИ ПАРИ ПО СХЕМАТА 60/40 САМО ЗА МАРТ
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми ша мрем, нали така наредиха.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се това не важи за черноморито в което поради липсващи частни от канализационна тръби, цели заливи са.... Променили цвета си... Да кажем :)
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
самата идея да се дават помощи и данъчни облекчения на тия безхаберници и мошеници просто смайва с тъпотата си. сектор образец за сива икономика, неплащане на данъци и други всевъзможни престъпления.
3
6
 
8
 
! Отговори
Олеле, имунитет... преди 3 години
Тази вярва ли си? Отиваш на море в съвсем непривична за организма вирусна и микробна среда, в условия на съмнително спазване на санитарно-хигиенните норми, ядеш незнайни *** с незнаен срок на годност - т.е. подлагаш се на тежък стрес. Я засилиш имунитета, я го сринеш, както знаят мнозина препатили от такива почивки.А маските защо ги спомена изобщо? Кой гений ще изтърпи маска на 30+ градуса, за да диша през нея солена влага? Това си е направо за награда "Дарвин".
2
4
 
11
 
! Отговори
сд преди 3 години
Точно пък Бай *** като се почуства зле ще ходи да си признае и да стои в изолатора. Не разправяйте *** вицове.
1
6
 
12
 
! Отговори
Летовник преди 3 години
Ако се почувстваме зле .... Това , като ни поднесат сметката и видим цените ли ?