Отходни канали непрестанно бълват боклуци във Варненското езеро

Сигнали в HelpBook от Варна и Перник за агресивни глутници кучета
19 май 2020 17:00, Анисия Иванова
33
Отходни канали непрестанно бълват боклуци във Варненското езеро
Снимка: HelpBook

12
В днешния обзор на постъпилите сигнали от Helpbook.info на първо място ще ви запознаем с шокиращ сигнал за сериозно замърсяване на водите на Варненското езеро. Според нашия потребител ситуацията няма нищо общо със скорошната авария на пречиствателната станция.

Заснети са отходни канали, които непрестанно бълват във водата трудноразградими материали като мокри кърпички, дамски санитарни материали и други разкашкани отпадъци. Целият залив е затлачен от стотиците тонове боклуци. Молбата е за проверка и спешни мерки за почистване, тъй като зоната е защитена заради местообитанието на много видове водни птици.

Отново от Варна постъпи сигнал за глутница агресивни кучета, за който преди време бяха информирани компетентните органи и върнат отговор за предприемане на действия. За съжаление все още кучетата се разхождат по пътя, агресивни са, ровят и разхвърлят боклука от казаните, а нощно време се разхождат на глутници, което прави невъзможно преминаването на хора, тъй като кучетата нападат, без да подбират.

В друг район на Варна положението не е по-различно - отново безстопанствени и агресивни кучета, които се спускат да хапят преминаващи минувачи, особено сутрин, когато има по-малко хора по улиците.

В Перник нещата са излезли извън контрол по същия повод. На улицата, на която живее подателят на сигнала, се намират няколко агресивни кучета, за които в продължение на година са подавани сигнали до общината, като отговорът бил, че животните не били агресивни, тъй като били кастрирани: "Не знам как кастрирани кучета възпроизведоха още себеподобни. Това ги направи още по-агресивни. Детето ми изпитва ужас, че трябва да излезе пред блока, защото го е страх. Навсякъде има разпилени торбички и отпадъци, тъй като кофите за смет, които са в почти вертикално положение, поради липса на колела, са лесен достъп на животните, които разхвърлят мизерия навсякъде в района.

След поредните сигнали ми беше обяснено, че ако няма ухапване, придружено с медицинско, нищо не може да се направи - трябва да има пострадало дете и човек и евентуално тогава ще се вземат мерки. Към цялата тази идилия и агресия от тези кучета да добавим и непрекъснатото виене и лаене през цялата нощ от животните. Представете си “спокойствието и доброто ми настроение” на следващата сутрин. С молба, ако може, да помогнете.", завършва сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
М да , историята с кучетата ми припомни времето когато живеех в "Кайсиева градина" , и единственото което ни спасяваше от кучета беше че децата бяхме много и с дружни усилия ги пребивахме и много-много не смееха да налитат.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пролетна Варна цъфти и връзва,къде са пречиствателните станции,не трябва ли да са в пакет градоустройственият план и ремонти,или пак спестени парици...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25 MissaИма ли неженТрансик там ?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като са гладни животинките - нахранете ги. Така се решава проблема, с правилната храна.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варна има един некадърен кмет - пионерче ... който е там единствено заради качествата си да облизва Бойко.
21
1
 
10
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 3 години
ВАРНА ГЪМЖИ ОТ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА И НИКОЙ НИКАКВИ МЕРКИ НВ ВЗЕМА.ЧАК ТОЛКОВА МНОГО НЕ СА БИЛИ И В НАЙ-ТЪМНИТЕ ГОДИНИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.
20
0
 
8
 
! Отговори
оправи се сам! преди 3 години
Относно кучетата - докато не вземете нещата в свои ръце - така ще бъде! Не чакайте от наркомана нещо полезно за вас! Така е и с другите проблеми! Оправи се сам! Другия вариант е да се оплачат варненци на арменския поп!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За една държава можеш спокйно да съдиш по езерата и.В едни държави можеш да пиеш вода от езерата,а в други минаването покрай тях с противогаз е опасно за здравето.В случаят проблемът отново е в държавата,не се е погрижила за инфраструктурата.Покрай Приватизацията всеки който краде побърза да усвои/построи откраднатото,и никой от държавниците нямаше време за глупости/инфраструктура.Сега тези които не са си свършили работата когато са вземали заплатите,да ги наградите с почивка на Варненското Езер
18
0
 
17
 
! Отговори
Шматка преди 3 години
Какво се чудите - боклу.ци в МС, боклу.ци в НС - естествено, че ще има боклу.ци навсякъде!
17
0
 
17
 
! Отговори
Койчефф преди 3 години
Тръбата от август месец пълни залива с отходни води и една национална телевизия не направи репортаж. Онзи с оставката в джоба Зоро един път не дойде. Иначе да лапаме милиони сме първи.
16
3
 
11
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 3 години
Уханката, ако не сте чули се отделя и чрез импражненията - така, че тая вода сигурно и с Уханка е заразена!! Така, че пази Карантина и Строга Хигиена в България - Резултатите са не само Видими, ами и Вонящи!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваучеърът трябва да е бая над 210 лева, за да дори да припаря до нашето море.
14
2
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Трябва да си абсолютно луд да отидеш на море тази, че и следащата година на Варна. Сами си отрезаха клона умниците.
13
1
 
18
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
Стомашен Тиф, Холера, Дезинтерия - Българският Ухан!!
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет пари не даваме целокупна България за наркоманка Варна.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фекалиите са хранителни и рибките са доволни!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това са незаконни включвания много преди булеварда на маг.Практикер
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в кв.Трошево на ул.Младежка ЗЛОВОННА МИРИЗМА в канала който минава до Практикер. така мирише на фекалии.те са се включили незаконно .това не е дъждовна канализация
8
2
 
40
 
! Отговори
Ангелкова преди 3 години
Заповядайте на Черно море,! Ще хванете кафяв загар по-бързо отколкото си мислите!
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после да сме ходили на БГ море, не мерси!