Коронавирус затвори детска ясла в Кнежа

Служителка е дала положителна проба
22 май 2020 09:15, Петя Славова
12
Коронавирус затвори детска ясла в Кнежа
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служителка в детска ясла в Кнежа е дала положителна проба за коронавирус. Заведението в града е трябвало да отвори на 26-ти май. Местната власт обаче е издала превантивно нова заповед, която отменя връщането на децата в яслата.

Още по темата


"Заразената служителка не е имала досег със здравен или педагогически персонал. За да не се допуска обаче разпространението на заразата и за да може всички нейни колеги и здравният персонал да се изследва – няма да отворим детската ясла. Ще затворим и млечната кухня, която досега не е спирала да работи", обясни пред Нова тв кметът на града Илийчо Лачовски.

Какви мерки трябва да спазват детските градини, след като отворят врати?

Градоначалникът поясни, че напрежение в Кнежа няма. "За да не се създава такова детската ясла няма да започне работа, докато не се установи какъв е случаят и не се направят проби на работещите", допълни Лачовски.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можете ли да си представите как биха подложили малки деца на редовно тестване?
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нищо не казвате за децата, които са вирусоносители.И всичкия персонал да изследват и да са отрицателни, никаква гаранция че няма някое дете да вкара вируса. Трябва и двете страни да се изследват.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво толкова ? Тества се персонала, отрицателните - на ражбота, положителните - в къщи с болнични и това е. Животът продължава. Можеше да се зарази и 5 седмици след като е отворила яслата и дотогава е нямало случаи.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нали било рано за детските заведения? Щяха да дават допълнителен отпуск за родителите?? Защо се отказаха???Как хем да се върнеш на работа, хем детето да не ходи на градина?
8
5
 
0
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Аз викам синдикатите да уредят по един писиартест на всички лелки - все ще излезе по някоя съмнителна проба .. и така до второ пришествие или поне до пенсия. Пък вие ходете на работа и си водете децата с вас - лелките са ни най-важни!
7
3
 
6
 
! Отговори
Нищо преди 1 година
Айде сега една лелка и то в Кнежа, чудо голямо, я колко лелки има в яслите в София, и то нетествани защото нали няма нужда, пък родителите мило и драго дават лапетата да се социализират в яслите - навън щели да бъдат, алабала и бързат ли бързат, кой с ***, кой с нещо друго да ги върнат в яслите. Защо трябва са се разваля настроението на хората сеа, юруш към яслите от другата седмица :)
6
1
 
8
 
! Отговори
защотко преди 1 година
И щото е много "хубаво" маса медицински сестри вече напускат детските градини, защото здравето им е по-важно. На много места учители също НЕ желаят да се върнат и ще напуснат. С тези темпове нищо добро не очаква системата. Много необмислени неща, никаква грижа за нищо. Нали уж взимаме опит от западни страни? Е, там нещата са мноооого по-различни. Затова и ще си имат и деца, и персонал.
5
4
 
12
 
! Отговори
до Той преди 1 година
вместо да философстваш тук, иди доброволец в някоя болница или отиди ти се изложи на риск. Да, децата играят навън, но това си е риск за родителите им. За какво е нужно и персонал да се подлага на това? Всеки мисли за здравето си. Неговото лично и това на близките му. След като учениците не ги върнаха, що трябва да връщат малките деца? И за инфо - никой не си почива - отиди да видиш как се чисти и кви ремонти се правят.
4
5
 
14
 
! Отговори
Той преди 1 година
Оставете лелите да почиват! Дотук два месеца бонус като прибавим и исканите до Септември стават пет ...После като решим ,че е дошло времето да ги пуснем регулярно на есен ще ни кажат ,че ...Е ,дошла втора вълна ..И така ....Ставаме трайно безработни , защото така ни казват ...Как се гледа дете без доходи ...На кой му пука !? Много е" опасно ",пък децата на групи навън играят ...Та опасно ли е или не чак толкова?! И защо отварянето на молове, фитнеси , ресторант,кафенета се допуска?!
3
3
 
17
 
! Отговори
защо? преди 1 година
Нали се сещате, че няма как правителството да излезе и да каже - бе, не ги обмислихме нещата, рано е за такава мярка. Еми няма. Всичко е на гърба на родители, деца и персонал.
2
3
 
23
 
! Отговори
така ще е преди 1 година
Това ще се случва навсякъде, допуснаха този експеримент, но никой не поема отговорност за това, което ще се случва.
1
1
 
18
 
! Отговори
хахах преди 1 година
още неотворили и затвориха....