Полиция и БАБХ с акция в Пловдив, актове и затворени заведения

Целта на акцията е да се провери спазват ли се мерките
Обновена: 23 май 2020 16:07 | 23 май 2020 11:00, Ния Христова
9
Полиция и БАБХ с акция в Пловдив, актове и затворени заведения
Снимка: БГНЕС
В момента тече съвместна акция на полицията и Агенцията по безопасност на храните в Пловдив
. Целта на акцията е да се провери спазват ли заведенията и техните клиенти мерките срещу COVID-19, предаде Нова ТВ. 
 
Първите проверки бяха в сърцето на Пловдив - "Капана". 
 
"През почивните дни на територията на областна дирекция на МВР-Пловдив ще се извърши съвместна проверка с РЗИ, областна дирекция по безопасност на храните, икономическа полиция и охранителна полиция. Ще се проверяват търговски обекти, ресторанти, питейни заведения и кафе аперитиви, като ще се следи за спазване на мерките, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването", заяви Георги Казаков, който е началник на сектор "Икономическа полиция" – Пловдив.
 
До този момент са затворени два обекта заради неспазване на мерките на територията на област Пловдив. 
 
"Следим дали се спазва забраната за клиенти в затворени заведения, дали се спазват отстоянията, както и дали персоналът на заведенията носи маски", каза още Казаков.
 
По думите на Казаков до момента са проверени 97 обекта. "Най-честите нарушения са неносене на предпазни маски от страна на персонала. Съставени са актове", посочи той.
 
"Носенето на маски от персонала е важно, за да не се разпространява евентуална зараза сред клиентите, които не са задължени да носят на открито предпазна маска. Важно е масите и столовете да се дезинфекцират след всеки клиент", каза Красимира Кръмпотич от РЗИ-Пловдив.
 
"Функцията на Агенцията по храните е да следи за безопасността на хранителните продукти, които се предлагат в заведенията. До момента няма констатирани нарушения", заяви д-р Николай Петков от ОДБХ – Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
понеже има абсурдни заповеди на тоз министър , трябва всички д а бойкотират работата н а заведенията на открито и собственици и клиенти.,Първо не е изгодно икономически да работиш в таз ситуация,второ ще те скъсат от проверки и глоби щот хазната е празна а чиновниците са цели кахорти и са гладни /////Аз лично никога няма да седна да пия кафе и д а ми дойде маскиран сервитьор ,да не говоря да седна вечер на ресторант //
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София не смеят да припарят по кварталите. Я бой ще ядат, я заведението ще се окаже на приближен политик, общинар и т.н.
7
9
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
До БауМерки срещу какво бе, умнико? Вирус, който покосява старите и болни хора, и им "помага" да си заминат, точно това прави, и най-обикновенният грип! Още има заблудени хора, които вярват на генералчето. Хора, сами си направете изводи, а не слушайте разни поставени пионки, които бръщолевят глупости!
6
6
 
4
 
! Отговори
До 2 Бау преди 3 години
За съжаление си прав!
5
0
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Да проверят и кв.Столипеново,или там всичко е наред.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По стар български обичай заведенията предварително се предупреждават,вместо да бъдат изненадани.А иначе нямало проблем с храните,нищо,че застояват от миналата година по фризерите.
3
6
 
3
 
! Отговори
Миро преди 3 години
До 2Неизбежно ще е :(
2
16
 
17
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Народа се успокои и смятат, че мерките не са нужни вече. "Изтърпяхме два месеца, стига!" Истината е, че нещата са далеч от отминали. Ако заради глупостта на някой хора нещата се влошат, пак ще ни наложат мерки.
1
0
 
19
 
! Отговори
Дубаец преди 3 години
Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал...