Задържаха един от нападателите на момчето от Лясковец

15-годишният беше пребит на 14 май
28 май 2020 15:52, Ния Христова
13
Задържаха един от нападателите на момчето от Лясковец
Снимка: Pixabay
На 14 май четирима младежи нападнаха от Лясковец пребиха и се гавриха с 15-годишно момче без причина. Жертвата е от ромски произход. Задържан е един от нападателите. 15-годишното момче е било вкарвано в кофа за боклук и хвърлено през мост.
 
"Засега детето е по-добре. Искам тези, които са извършили побоя, да си получат заслуженото", каза Румяна Бяхова, която е майка на битото дете, в ефира на Нова тв. 
Още по темата
 
"Това, което ние ще направим за семейството на пострадалото дете са няколко неща. То ще бъде включено в инициативи с други младежи, за да може да преодолее по-бързо травмата. Ще му предоставим и устройство, така че да може активно да се включи в онлайн обучението и да не изостава с уроците", заяви Атанас Атанасов от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".
 
"Такива случаи има в цяла България. Ние като НПО ще помогнем и в правните консултации. Ще проследим случая и няма да позволим да се потули", коментира Валери Ангелов от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Голяма дилема - на коя страна да застане БХК.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В. Узуновкъде се скри бе мишок ? Що не мъцнеш сега, когато се знае , че това си е чисто ромска работа ?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роми бият роми - расизъм. Роми бият българи - няма приблем.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, на 16-7 години т.н. роми могат да стават бащи, а този, на 15 години, и от тяхната организация, го нарекоха "детенцето"......А къде са тези организации, когато "дечицата" им обират, изнасилват и убиват нашите баби и дядовци по селата?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоЗдрасти, чичо Доди.
4
4
 
10
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
добре са направили момчетата - дано по-често има такива случаи
3
3
 
20
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Може и да е истина, но може и да е режисирана провокация, с цел насаждане на вина у Българина. Така звучи патоса на историята и несъразмерния шум, който се вдига около нея. Като етнос, биячите на лекари в Спешното са 4,4% от населението на България,, но пък извършват над 70% от уличната престъпност свързана с насилие. Статистически факт! Естествено, от центъра за незнам си ква си толерантност мълчат по темата. Те, както и останалите антибългарски, антихристиянски НПО-та и метастазите им.
2
21
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Ааа къде са сега българските ***? Значи кат бият от вашите обвинявате ромите а сега като биха томчето се изпокрихте. Аллах вижда!. БХК да пише жалба до Европата щото си е чист фашизъм тва.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертва - ром, извършители - българи = расизъм.Жертва - българин, извършители - ромове = ежедневие.