РИОСВ ще търси нерегламентирани зауствания във Варненското езеро

Само 8 предприятия имат официални разрешения за това
1 юни 2020 23:33, Анисия Иванова
6
РИОСВ ще търси нерегламентирани зауствания във Варненското езеро
Снимка: БГНЕС

Проби от водите край всички промишлени обекти на Варненското езеро ще бъдат взети от оторизираните институции, за да се провери колко от тях имат разрешения за заустване. Tова съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

Още по темата


Той получи доклад от РИОСВ във Варна, в който се посочва, че предприятията с разрешение са осем, възможно е обаче да има и други обекти, които незаконно заустват, посочи Пасев, цитиран от БНР.

От община Девня са информирали областната управа,че не са открити незаконни зауствания в района, а резултатите от пробите, взети от ВИК-Варна на 21 май в района на авариралата тръба, не показват сериозни отклонения от референтните стойности на съдържащите се във водата вещества.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заустването -що за термин ,ама нейсе, е при един мноооооогооо любим на герберите човек ,той вече на няколко пъти се заусти , ама -що ли? Вождът още го търпи
3
0
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
Квартал Максуда е едно огромно заустване там трябва *** да играе или няколко добре премерени взрива таман ще има и нови апетитни парцели за застрояване ;)
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бездарен “литературен” език!
1
0
 
9
 
! Отговори
тонката преди 1 месец
Риосв не може да намери дори в тоалетна чиния. По бездарност са надминати единствено от началниците си.