Нови 19 случаи на коронавирус у нас, четирима починаха

Излекувани и изписани са 33-ма души
Обновена: 2 юни 2020 08:20 | 2 юни 2020 08:11, Александър Попов
107
Нови 19 случаи на коронавирус у нас, четирима починаха
Снимка: БГНЕС

19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях в болница са 9 души, други 10 са на домашно лечение. Общият брой на заболелите е 2538. 

Има момиче на 14 г. от Сливен сред заболелите, както и 39-годишна бременна жена.

"Коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки”, заяви на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Има и нов случай на заразен сред медиците - на медицинска сетра в Сливен. 1220 теста са направени за вчерашния ден с PSR тестовете.

От новите случаи притеснителното е в Ямбол, където са отчетени 9 случаи.

Излекуваните и изписани са 33.

Има четирима починали, мъж на 75 години в София без придружаващи заболявания, 78-годишен в Сливен с исхемична болест на сърцето, 62-годишен в Стара Загора с аденом на простата и жена на 66 години, която е била настанена от Пазарджик в болница в Пловдив. Общо починалите са 144.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
ПУРКО преди 3 години
КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА......
89
0
 
3
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Аз имам познати, ба които ако им кажат, че трябва да носят шапка с въртележка върху нея, ще го сторят без да се замислят. Толкова са се паникьосали от страх, че са се разделели със здравия разум. Според мен това с маските е световен експеримент да се установи доколко хората са зависими и се подчиняват.
88
1
 
3
 
! Отговори
хм преди 3 години
Ако изобщо имаше вирус,значи и изобщо не си е отишъл.Бройките на зараза са конюнктурни - дали заради изпити и квестори, дали за да се спаси летния сезон или е нещо, за което не се сещам...
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Шиле е оптимист и пустата Швеция все му е на устата.
86
1
 
2
 
! Отговори
Е как какво преди 3 години
До коментар 85Е как какво бе баце? Сега е време да създадат ИСТИНСКИ ВИРУС :D За съжаление обаче, тогава ще настъпи ад на земята...
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има глава на раменете си и може да съобразява. Дисциплината не е за всеки, и дори и аз който се имам за силно самодисциплиниран, се улавям, че си забравям маската. Или се връщам до някъде където имам резервна или си купувам, и после влизам в магазина. Случи ми се и така, че в квартален магазин, когато дойде моя ред се оказа че нямам маска. Попитах продавача дали има против да ме обслужи без маска. Не отказа, но ако беше отказал, щях да си намеря таква и отново да се наредя на опашка.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До маската То който не носи маска си има лице, а ти може да нямаш лице но имаш ай пи адрес и можеш отговорност да понесеш за призиви. Май яко сте се набутали търговците.
83
1
 
9
 
! Отговори
А на тема преди 3 години
Най,ама най голямата лъжа ,откак човеч.съществува.Не знам още какви лъжи ще ни сервират за по нататък,бог да ни е на помощ от,пройдохи на дявола
82
3
 
9
 
! Отговори
прегърнали злото преди 3 години
Ай стига с тоя измислен вирус и мравките го разбраха,предатели,,,
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходих в Пирогов преди 13 май, нищо не подсказваше, че има епидемия. Нито хвърчащи линейки, нито някакво трескаво движение на персонал, пълно затишие. Охраната си цъка на телефона, коридорите празни, премериха ми температурата само за отбиване на номера. Оттогава съм ходил още два пъти и си е все същото.
80
3
 
27
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Да си припомним как беше в началото""Детайлна хронология29.02 Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!13.03 Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!19.03 Маските е вредно да се носят от здрави хора. Не виждам никакъв смисъл.30.03 Маските стават задължителни за всички!03.04 Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано ни стигнат чувалите за трупове!19.04 Адът се отлага за неопределено време"Какво следва?
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази тема стана банална, безинтересна, ненужна дори. Всичко вече е казано и е безсмислено да се повтарят.
78
0
 
11
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Преди месец на тема коронавирус имаше по 300-350 коментара за нула време! А дотук няма и 100! Надявам се на списващите статии по въпроса възнаграждението е право пропорционално на коментарите! Прекаляват с правописните грешки, пунктуацията и не само това!Те и статиите вече не са каквито бяха - дълги и напоителни!
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз не виждам нищо за чудене. Вчера бяха направени около 550 теста и "заразените" бяха 10. днес са направени 1200 тееста и "заразените" са 20. Т.е. около 2,5% от изследваната извадка е "заразена", което означава, че "заразени" в България са не по-малко от 175000 (2% от 7 млн.) Между другото - в Беларус не са вземани НИКАКВИ "мерки" и съотношението им е същото...
76
0
 
28
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
"75 годишен мъж без (придружаващи) заболявания" ми звучи като евреин миньор и ром пчелар! Останалите лъжи и манипулации на бай Шиле нямам желание да коментирам. Мога дажа само че странни неща стават напоследък в нашата България. На Околчица не може, но на море може. На Лидъла с маска, на ресторанта без маска. Ненормалното стана норма за нормално...
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От началото на годината у нас са починали 11000 (единадесет хиляди) души от болести, вследствие на тютюнопушене. Починали хора СЪС коронавирус - 98 (деветдесет и осем). И една новина, че вчера заразените са били 6, а днес рязко са скочили на 19 е в състояние на хвърли някои в шок и тревоги, че нищо не е свършило и че апокалипсисът се задава. Каква трагикомедия!
74
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако излезем всички на улицата като американците, пандемията съвсем ще утихне...Но се искат топки! Там смъртните случай са най- много, но въпреки това протестират масово! А рижия се скри у бункера от страхс памперса барабар..
73
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото на хората като им се повтаря едно и също те се паникьосват и му вярват. Прости модели за самосъхранение. Естествено, че всяка друга болест е по-опасна от грип от семейството на коронавирусите. Просто информацията за него беше така поднесена сеэедно шанса за разболяване е 100% а за смърт 99. Ако човекът няма критична мисъл и сам не преглеса нещата и стагистиките, а гледа само новини може да се побърка от ужас.
72
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
STIGA S TOQ VIRUS...VSEKI DEN DESETKI UMIRAT OT RAK I NA NIKOY NE MU PUKA... NEZNAM ZA6TO SVETA NE SE VDIGNA NA KRAKA SRE6TU RAKA I NE SE RE6I SERIOZNO DA NAMERI NQKAKVO LEKARSTVO... AMI UNI6TOJIHA SVETOVNATA IKONOMIKA S TOQ IZMISLEN VIRUS.VSI4KO E TEATAR
71
18
 
8
 
! Отговори
маската преди 3 години
Не общувайте с хора, за които знаете, че не носят маски в магазините. Може и мангови дървета да са. Това е сигурен начин да се предпазите от вируси.