50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете

Възстановяването на детето ще продължи около половин година
Обновена: 3 юни 2020 14:49 | 3 юни 2020 14:34, Камелия Цветанова
293
50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете
Нахапаното дете. Снимка: БГНЕС

10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче, порода кане корсо.

Възстановяването на детето ще продължи около половин година заради получените тежки наранявания, съобщи БНТ.

Още по темата

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с приятели, детето се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче.

Момчето пита дали може да го погали, жената отказва. В следващия момент кучето се изтръгва от каишката и напада детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се опитват да отместят животното от момчето.

С множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след инцидента, то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти.

Това не е първият подобен инцидент с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, сред които и кане корсо нападна и уби мъж край софийското село Владо Тричково.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
31
 
! Отговори
179 преди 3 години
Много пъти съм писал какво трябва да се направи със опасните породи във България. Ако не се вземат мерки такива неща ще се случват периодично. За огромно съжаление българите се превърнахме във шайка кучкари предпочитащи да гледат пес отколкото дете. Заслужаваме си съдбата....
83
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На много стопани не им се вярва, че любимците им могат да проявят агресия, докато някой хубав слънчев ден Шаро не им прегризе гръцмуля, както стана преди 2 години в сливенското село Сотиря.Някой спомена за причните кучето да хапе - да, причина винаги има, но невинаги причината е в нахапания човек. Генетична предразположеност на породата, буен холеричен темперамент, липса на обучение на кучето, липса на адаптация и социализация с хора и други кучета - най- често е това.
82
2
 
22
 
! Отговори
ии преди 3 години
Oбича деца. В Италия породата се е наложила като куче на мафията, заради нрава му досущ приличащ на член на Коза Ностра себеотдаден и любвеобилен към всички членове на фамилията, и жесток към всички, които я наранят. Изключително податливо към дресировка. Понякога не се нуждае и от думи, един поглед е достатъчен за това интелигентно куче, за да разбере какво се желае от него.-----------т.е. Според кучкарите - това е опит за предумишлено убиство да дете.
81
0
 
23
 
! Отговори
Красимир преди 3 години
Кошмар за детето, дано по-бързо се възстанови ... Дементите коментиращи, колко било тлъсто няма да ги коментирам. Куче с подобни размери и инстинкти трябва да бъде с намордник, а не разхождано на каишка или без! Ще отшуми и тази новина в миманса без последствия.
80
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно да се проследи из лупа целият случай, и да се разбере какви са били последствията за стопанина на кучето. Защото бе приет закон ЗАДЪЛЖАВАЩ собтсвениците на кучета, мисля над 5 кг. да ги разхождат с наморник. Дали въпросната кокошка собственик на кучето ще бъде тежко наказана за този опит за убийство на нейното псе.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички кучета от от подобни, забранени ( в други държави) породи да се конфискуват и да се предоставят в пшолза на виетнамсия, братски народ!
78
2
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
до 8650 кила куче по- голямо от мен? Много си умен!Това куче захапва като питбула и не пуска...затова варианта е или да му нацепиш главата докато е захванало жертвата си в някой твърд предмет или да го наръгаш с хладно оръжие. Не случайно няма други пострадали, а 10 минути са се чудили идиoтитe как да отърват момчето от захапката на кучето.
77
17
 
5
 
! Отговори
Лора преди 3 години
До Анонимен 85Би било добре да прочетеш някои исторически факти преди да разсъждаваш къде са живели кучетата. В английския кралски двор например, в двореца (вътре, не на двора) винаги е имало кучета. Само хората родени и иотраснали на село смятат, че кучето трябва да живее на двора и да пази овцете и кокошките.
76
4
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Кучетата нямат място както в блоковете, така и навън по улиците. Каква работа има едно куче навън на улицата? Да ти се изходи върху гумата на колата или в тревата където играе детето ти?
75
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучетата никога не са живяли в дома на хората а извън дома на хората в колиба или без колиба, защото не е хигиенично да споделяш един дом и една тоалетна с едно куче. Кучетата нямат място в блоковете защото не е хигиенично а и за самите кучета не е добре. Те имат нужда от пространство за да тичат. Кучетата живеят в блокове от съвсем скоро защото хората по земята станаха бедни и не могат да си купят дом с двор. Но бедността не трябва да е оправдание. Нямаш двор, няма да имаш и куче.
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гиб МелсънСтава дума за село Крън - какви блокове, какви апартаменти
73
3
 
21
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Ако не намираш проблем в това да отглеждаш куче над 20 кг в апартамента си, то ти не трябва да гледаш такива животни. Кучето няма да оправи психичните проблеми, които имаш. Най- много ти да му причиниш такива.
72
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не коментира, че за десет години , това момче е само лой. Галенето на кучета не е за стоящи пред комп'търа и нагъващи хамбургери. Хайде да се оправи бързо и да вземе да се разходи в реалния свят, където човекът е господар на кучето. Същото важи и за разхождачката , явно и тя не може да контролира и пекинез, ама взела куче убиец?
71
2
 
22
 
! Отговори
до 52 преди 3 години
Представи си как една 50-70 кг стопанка овладява едно 50 кг куче. Не става, нали. Кучето иска да му покажеш, че ти, като негов собственик, си алфата. Иначе то ще иска да те измести от алфа-позицията. В природата му е. Наистина, такива кучета не са за всеки. Като не може да се справи с кучето, да й го отнемат. Тая работа не е като оная работа, не е за всеки. Особено не е за всеки луд, който си мисли, че кучето ще му помогне за психическите проблеми, които има.
70
3
 
16
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Кучето е такова, каквото са го възпитали стопаните му. Кучетата не се раждат зли - те стават такива според това какво ги учат или когато трябва да оцеляват сами. Сега да осъдят стопанката, че го води без намордник, а и за това, че е тренирано да напада.
69
10
 
24
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Крайно време е воденето на кучета на открито да бъде забранено, както и отглеждането на кучета в блокове. Който иска куче да отива на село или в града в двора на къщата. По улиците и в блоковете кучета не трябва да има.
68
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз още като започнаха първите серии на Сизър Милър по Нешънъл Джиографик разбрах, че скоро всичкото селянндур ще стане говорещ с кучета в България! И така стана, всеки купува куче дресира, говори, абе мани
67
1
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Каката е приятелка на някой от местните мутрафони. Нищо няма да стане утре всички ще са забравили! Борисов създаде развъдник за престъпници! Държавата се удави в корупция.Най-страшното е, че БСП чакат да поемат престъпната щафета и да продължат да дънят народа.Който и да дойде няма управия! Цветанов и той вече е невинен и ще си прави партия!
66
0
 
15
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Тоя съсед още ли го държи това агресивното куче. Значи нахапало и стопанина, а той горд с него? Не е добре с главата да го държи. Трябвало е някой от семейството му да го каже. В неговия случай важи правилото: Храни куче да те хапе?хА тая госпожа бих я питал:Не можехте ли да си вземете пудел или пинчер? Пинчерът е дребно куче, но също злобно. Кой ви даде съвет за тая порода? Немската овчарка също стават за пазачи и са умни. Обаче трябва да се дресират,за да не нападат без причина хора.
65
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кане Корсо са кучета-убийци. Използвани са да убиват избягали роби в Латинска Америка преди години. Генетичният им код няма как да се промени.Много ми е интересно как можеш да си вземеш такава куче от такава порода за домашен "любимец".Ама от прости Гановци всичко може да се очаква.Единствената им цел е да ги забележат и да се изфукат пред комшиите.