Лекарката, заразила хора в Кърджали, се държала агресивно

Според РЗИ Кърджали, тя е създала условия за разпространението на COVID
14 юни 2020 18:15, Нели Христова
73
Лекарката, заразила хора в Кърджали, се държала агресивно
Снимка: БГНЕС

"Д-р Муса е носител на COVID-19. Категорично. Тествала се е по собствено желание на 5 юни. Нейната проба с PCR е взета от най-добрия инфекционист в областната болница и потвърдена във високоспециализираната микробиологична лаборатория на здравното заведение".

Още по темата

Това е официалната позиция на шефа на РЗИ в Кърджали д-р Виктор Кирчев по повод изявленията на доц. Петър Атанасов от "Пирогов" в защита на лекарката Сибел Муса, която беше обвинена от здравните власти в укриване на информация за контактите си след като беше поставена под карантина заради коронавирус.

Д-р Кирчев твърди, че софийската му колежка е е оспорила публично резултатите от изследването, държала се е агресивно, нагрубила е екипа на лабораторията и е отправила заплахи, че ще се погрижи тя да бъде затворена.

"Д-р Муса не е съдействала на контролните органи, въпреки че, като вирусоносител подлежи на епидемиологично проучване за установяване на контактните си лица. Нещо повече, дала е подвеждаща информация, че се е самоизолирала след пристигането си от София, което категорично не отговаря на истината", твърди д-р Кирчев. Той признава още, че няма яснота къде се е заразила д-р Муса. "Факт е, че тя умишлено е възпрепятствала епидемиологичното проучване и с поведението си е създала условия за разпространение на вируса сред близките си", категоричен е шефът на РЗИ в Кърджали.

Според него причината срещу д-р Муса да бъде образувана прокурорска проверка е безотговорното й поведение и укриването на данни, което е застрашило живота и здравето на други хора. Д-р Кирчев посочи още, че лекарката от "Пирогов" е посетила своя онкоболна близка в белодробното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали в деня, в който й е взета проба за COVID - 19 и след като е споделила, че броени дни по-рано е била с висока температура. Според шефът на РЗИ за нито една от многобройните срещи на д-р Муса с близки и роднини, с приятели и съседи, не са били уведомени здравните власти, независимо от риска инфекцията да се разпространи лавинообразно сред тях, само защото тя е преценила, че не представлява заплаха за никого".

"Трудно ми е да повярвам, че медик, който три месеца е бил на първа линия в борбата с коронавируса в "Пирогов", може да рискува живота и здравето на свои близки, да погазва всички етични стандарти, да манипулира държавни институции, да обижда и иронизира в социалните мрежи свои колеги с дългогодишен стаж", категоричен е д-р Кирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
А как хубаво я защитава шефът й, обиждайки колегите си от провинцията. Лекари, чудесно.
56
1
 
7
 
! Отговори
Ииии не в Пирогов а преди 3 години
Не в Пирогов а на луната да отиде селянката си е *** *** и проста
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво очаквате от гласоподавстелката на ДПС,нужно е да бъде съдена като терористка защото е укрила данни и информация с цел за заразяване на повече хора
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиците ли "употребяват" лекарите или лекарите се плюят помежду си? Не е ясно, но това не е добре за пациентите им!
53
0
 
6
 
! Отговори
До долния преди 3 години
Виж пич, може би ако ме заразиш умишлено, както в случая е правела тази ханъма, няма да те разстрелям. Ако никой от хората, които обичам не умре. Обаче ако умре, смятай се бегал. Вероятно заедно с родата. Вероятно всички, които дойдат на погребението ти също можеш да ги пишеш бегали. Нормален човек не може да уважава опасни животни, каквато е тая ханъма. Бесните кучета обикновено ги убиват, не ги лекуват.
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при всички положения по така изнесените факти, трябва да получи някаква наказателна мярка-----Кои точно изнесени факти?Нищо не е нарушила и на никого не е длъжна да дава обяснения. Глупо стите на милицонера Гешев нямат законова обосновка. Имала била температура...И аз имах температура и беше от съвсем друго. Даже не съм си правил тест. А за пробите съм абсолютно сигурен, че никой не ги следи и могат да ги манипулират и фалшифицират на всеки етап от процедурата.
51
3
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Да й направят там една килия, и да я затварят !
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да бъде изолирана, най-добре в затвора.
49
2
 
21
 
! Отговори
Недосегаемите преди 3 години
Докторката е с типично поведение на кадър протектиран от Движението за Праза и Свобоги. Има ги във всички сфери! Чувстват се недосегаеми и практически е така. Ако не вярвате, че е така, следете как на докторката ще й се размине! Даже могат да уволнят директора на РЗИ-Кърджали, че й е създал неудобството да я кара да си спазва карантината и да спре да митка и заразява.
48
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хаахахахаха мега яка история.
47
1
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
много от медиците ни са със подобен тип поведение именно арогантно и в много случаи високомерно
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека прокурорската проверка свърши своето. Поведението и има причини за които можем само да гадаем, но при всички положения по така изнесените факти, трябва да получи някаква наказателна мярка.
45
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно не е задължена да дава кавато и да била информация. Освен това никой не може да и забрани да види родственицата си, която може да е нила на смъртно легло. Лабораториите си пишат каквито си искат резултати, а могат и да контаминират пробата. Това една мафиотска игра, под диригентството на Прокуратурата и свързаните с режима продажни доктори.
44
0
 
4
 
! Отговори
Север преди 3 години
Ще гласувам само за победители, а докторката да вземе нещо успокойтелно и да си трае
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи коронавирусът удря и в мозъка на заразените.
42
0
 
15
 
! Отговори
Resident evil преди 3 години
Щом се държи агресивно, значи е заразена по-скоро с Т вирус (или бяс), отколкото с корона.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СеверТизе си толкова учен, колко язе съм ***! ЕЙ! БКП-тата са сичките партии сеги! Да та питам коя партиа ша си аресаш, да та таковам.
40
3
 
18
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
При някои от заразените има и мозъчни нарушения.Това сериозно.Спомняте си лекарката ,завеждаща бърза помощ в Щатите и други.Но това ще кажат близките и колегите ,които я познават.Дали има рязки промени в характера и поведението и.Ако не, и продължава да бъде нагла,да и се отнемат правата за практикуване.
39
2
 
0
 
! Отговори
Север преди 3 години
До 43Язе съм доктор колкохто ти си ***...
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен42Да те е заразила тебе и домочадието ти. После да те питам, каруцар...