Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция

За преминаване на границата се чака между половин и един час
Обновена: 20 юни 2020 10:17 | 20 юни 2020 09:16, Елка Василева
100
Опашки от автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа" за влизане в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Огромни опашки се извиха в събота сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата".

За преминаване на границата с Гърция се чака повече от час, предаде БНР.

Причината е, че малък брой гранични служители от гръцка страна обслужват отиващите на гръцкото море българи.

Опашката от българска страна преди пункта е около два километра и половина, преминаването отнема повече от час.

Още по темата

Трафикът пък на ГКПП „Маказа” е интензивен още от рано сутринта в събота. Колоната от автомобили е близо половин километър. Пътуващите разказаха пред Нова тв, че чакат между половин и един час, за да преминат границата ни с Гърция.

Преди няколко дни гръцките власти въведоха по-строг контрол за всички преминаващи. Българските власти пък следят за неплатени глоби към КАТ.  Според тях това не забавя опашката. Обработването на един автомобил отнема не повече от минута, твърдят от „Гранична полиция". Общо 8000 са автомобилите, преминали тази седмица през „Маказа”. Очаква се да бъде отворено и трето гише за пътуващите към Гърция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Hubavki opashki...:-)))predi godinki takiva smeshni i vonlivi na iztochnoevropeiska pot dvutaktova smes opashki imashe ot vidin prez pazardjik za burgas, kato krai trabantite, shkodite, wartburgitata, polskite fiati, zastavite, jigulitata, ladite, moskvichite imashe alemanski, polski, slovashki, cheshki stopadjiiki s ranici, palatki za camping na garbovete...i bg tekezesarite vartiaha black targovia bez dds s bg domateto, kaisiiki, praskovki, karpuzi, kauni, yagodki, tikvichki, kornishoni, luk
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kolko gradusa toplo e morenceto krai Kavala dnes Petranke? Kolko silen viatar ima dnes, ima li golemi blaskasti morski valni i martvo valnenie na piasaci, ami ima li zeleni lepkavi planktoni s stipalki bubolechki kato v Varna i Sl. briag? Kakva priasna ribka ima na ribnia pazar na pristanisteto s ribarskite lodki, na kakvi ceni e dnes priasnata ribka v Kavala? Asencho snimki i video pusni na parkinga...da gledat bulgarchetata na Iotova i da sa uchat...na klozet, garderob, voden dush, parking:-)
92
0
 
11
 
! Отговори
Франко преди 3 години
Не ми пречи- имам си затъмнени стъкла, въздушни и автоматични щори на задните стъкла, заредил съм нов фреон в климатика, а в багажника си имам хладилна чанта с освежаващи напитки. Чакането няма да ми е трагично , а и на българското море не се ходи
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На балкона съм опънал едно походно легло, отворил съм не един, а два чадъра - и никой не ми е поискал и половин стотинка.
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пукайте ги до откат тези мутри където ви мамят и със супер високи цени по черноморието. Поне веднъж да сте задружни там в милата ни родина. Ако продължите със задругата, ще постигнете много, дори ние в чужбина които сме я отписали вече, видим ли лъч, идваме и бутаме едно здраво рамо, да изметем целия бооклук, който ни трови 31-години. Весело лято на всички и черта към Гърция, дори ще си спестите някой лев спрямо нашето, а храната е на ниво - имат закони и съдилища хората.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук долу - извинявам се...
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са цените на чадъра и шезлонга събота и неделя, когато е бол с хора и трябва да си опънеш кърпата на пясъка за малко, че да се освободи нещо - 5 евра, тук в Атина, беше 7 евра миналата година без криза, иначе през седмицата на платените е 2/3 евра. Горе, сега незнам какви са цените, но трябва да са същите, дори по-евтино. Тук горе сега е айляк, няма туристи, но от първи се очаква раздвижване. Вие горе сега ни качвате акциите с гърците и ще ни гледат с друго око оттук нататък. Време беше...
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ви дам един обикновен пример за гърците! От батерийката в Атина капе кристално чиста сладка студена водица в края на юни, юли, авгус и през цялата годинка. Няма планини кът София, а там каква е водата - става ли поне за къпане? Тръгнали морета да сръвняват! Иначе като нашите кристално чисти балкански рекички няма никъде в гърция - факт! Обиколил съм я цялата с островите - 5 пъти. Там където са си платени плажовете пясък бол, за по 5 евра с чадър, шезлонг, кафе и водичка. Да не лъжат лъжците.
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овчата простотия наистина не познава граници.
85
0
 
7
 
! Отговори
Asd преди 3 години
Опашката не е предизвикана от гърците, а от българските гранични служители. Тази сутрин на изхода проверяваха само БГ служители, гърците от време на време отбиваха някой, но наистина много рядко
84
2
 
5
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
И по-големи ще стават опашките, вече и на децата им стана ясно. Докато имаме министри като оня, дето буквално се изх.ра.чи в лицето на народа с изказването си, че на Алепу ще стане чудесен хотел. Но като гледам има баланс във вселената. Хотелите на нашите му.три ще си останат чисто новички, непипнанти, щото никой няма да отиде там. Да си фалират на воля, нека им.
83
2
 
10
 
! Отговори
pipo преди 3 години
На нашето море може би само Ангелкова ще си ходи тази година? Миналата и тя беше на гръцкото!
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Ах Балчик, какви хубави времена бяха като бях тийнейджър...:)Сега всичко е бетон за съжаление, но пък хората по Черноморието си знаят тяхното, да му мислят от "провинцията" :)
81
3
 
3
 
! Отговори
Ром преди 3 години
До Волен СидеровТо даже и ние не искаме на *** море!
80
5
 
19
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 3 години
Българи! Бъдете патриоти! Ходете при мутрите на Черноморието , за да им пълните хотелите, да им купувате джипове и да им плащате младите ескорти! Който ходи в Гърция е родоотстъпник и анти-патриот. Ето, вижте ме мен за пример. Отивам в 5-звезден хотел във Варадеро с младата си женичка, но все пак в Куба е социализъм и не изневерявам на идеите на МАркс, Енгелс и Че Гевара, както и на моя работодател другаря Пyтек
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76. Турция е светлинни години напред в туризма нямат стигане просто статистика.Аз сьм от Балчик там как бетонираха стьпвам само когато ми свьршва паспорта.
78
1
 
13
 
! Отговори
Кулата преди 3 години
По-добра организация на движението никога не е имало. Колоната минава за около час. Колите са много, но полицаите си вършат чудесно работата. Поздрави и лека работа.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А към БЕТОНОМОРИЕТО няма никакви опашки! Защо ли?
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Статистиката показва че овцете правят напук на вълците, което е нормално.Все пак морето е на всички български граждани, не е собственост на мутрите.Не ме нападайте, просто казвам, не съм мутра и няма да бъда такъв!!Някой по морето ако се направи на по отворен на варненци, може и да изяде пердаха, за варненци става въпрос, не са добричлии, шуменци, силистренци и т.н
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74.И на мен са ми ясно работите.Вижте просто статистиката кой кьде почива и ще ви стане ясно.