Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого

Започнали са тестването на Белица
Обновена: 23 юни 2020 21:41 | 23 юни 2020 21:40, Павел Гълъбов
55
Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого
Снимка: bTV

Тестване за коронавирус се прави в Белица, след като български работници от германската кланица, превърнала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас. Това е станало в деня на обявяване на поетапна карантина в цеха. Властите у нас научиха от екипа на bTV за завърналите се.

Още по темата

Тричленното семейство от Белица се прибира от Германия в петък. Тръгват си веднага щом разбират, че много от колегите им в кланицата са заразени с коронавирус. Прибират се, без да съобщят на никого, че идват от огнище на заразата.

 „Добре сме, супер, просто се притеснихме, че сме били там нали в заразата фактически, иначе нема нищо за момента“, казва Румен Захов. Преди да си тръгнат от кланицата им направили тестове, но Румен казва, че още не знае резултата.

Кметът на община Белица Радослав Ревански научи от екипа ни за завръщането на семейството. И веднага ги постави под карантина. Тази сряда ще им направят и тестове.

„Ние сме сега като престъпници това онова, ние сме се просто прибрали, че се уплашихме, горе е сериозна работа“, казва Румен Захов.

Консулът ни във Франкфурт няма информация, че българите са напуснали кланицата. От гранична полиция също заявиха, че няма как да контролират придвижването на сънародниците ни, тъй като карантината е отпаднала, и единственият контрол на граничните пунктове са декларациите, които пътуващите попълват.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а вие спазвайте дистанция и носете маски
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И после ще излезе някой тю...лек по телевизията да обяснява, че не си носим постоянно маските, не спазваме дистанция и т.н и за това има увеличение. Истината е, че както при първия пик заразените идват отвън безпрепятствено и ако случайно ги сложат под карантина масово я нарушават
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разбирам,че се прибрали.
Не разбирам, защо не са попълнили вярно декларациите и защо не се обадили на личните лекари.
Добре,че кметът им е човек на място.
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не били ,, прест.ъпници,,.?
Друг път.
Да имат късмет, да са положителни В Германия ще ги санкционират,че са тръгнали,понеже там са в карантина.
Тук също е трябвало да декларират,че са в карантина
Трябва да ги одрусат с глоби
43
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 месеца
Скоро очаквайте някой заклан...
42
3
 
5
 
! Отговори
Bogumil преди 4 месеца
Който не може да отвори: Facebook /око да види /ОГРОМЕН СКАНДАЛ!
Немски медици настояват да направят повторни тестове на служителите, защото се опасяват, че поради естеството на работата в кланицата тестовете са показали положителен резултат заради кръстоска с обикновен коронавирус от животинска кръв, а не от Ковид19. Няма отговор... Приятел на собственика има лаборатория в която федералното правителство и... не-по-малки от Бил и Мелинда дават огромни суми за развитието на ваксина...
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Teo 37

Явно става въпрос точно за командировка за по 3 месеца, връщане и после пак 3 месеца. И осигуровки в България. Затова откакто има коронавирус всички работещи така се връщат. Ако случайно се заразят кой ще ги лекува иначе? Те се водят български работници, командировани в Гермяния
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
32,
Разтегливо понятие е доколко не осигуряват в Германия. Първо, че тези масово са нает външен ресурс на подизпълнител, а не работници на трудов договор към кланицата. Така заплата и осигуровки им се плащат в България най-вероятно по нашите ставки.
Там цели заводи наемат хората даже и без посредник с такива врътки. В завод на Самсунг в Словакия повечето са със своя фирма и договор с нея, за да се избегнат осигуровките и да е лесно да те изгонят(Нямаш грам защита, защото не си служител на завод
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как се казва Фирмата която ги препродава буквално работниците на друга германска Фирма която ги вкарва в немския Завод щото тоа копиран текст нощо не говори
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Консула в Франкфурт нямал информация.....хахаха смях в Залата

Как ще има като работниците минават през няколко Фирми-Посредници тоест първо немска после българска фирма и така следите се губят


Точно тва сега искат да спрат в Германия , бизнеса с Фирми-Посредници
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те просто са избягали а трябва да са под Карантина в Германия , сега да ги връщат под конвой обратно
36
3
 
3
 
! Отговори
Teo преди 4 месеца
Момци - няма как тия да не са здравноосигурени в Германия и да започнат работа! Пълен абсурд, освен вртъка с командировка за определен срок, но трябва да е замесена бг фирма. Адресна регистрация - банкова сметка и здравна осигуровка. Това са трите неща, които са задължителни. С тях ти дават социално -осигурителен номер и почваш. Толкоз. Ама тия необразовани люде са за бой! И то много бой!
35
1
 
3
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 месеца
До 32

Всяко лице с постоянно/ краткосрочно пребиваване в Германия се задължава да е здравноосигурено!!!

Като нямаш адресна регистрация си на черно и не си пускаш и здравни.!?!?!

А временно командироване в чужбина (максимално 12 месеца) - здравно осигуряване в страната на произход.

Т.е. тез наши работници не се знае какво и що са имали като договор,застраховки,регистрации и условия.

То едно е нещо да трябва ,друго е то да се напрви!!!
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен

Не са роми,може и роми да има сред тях,но са предимно българи ,с опит от комбинат Родопа,имам познат,който е бил професионален водолаз към военните и когато идва перестройката е нямал какво да работи и работи такава работа в кланица в Германия,която е много тежка и недобре платена за този къртовски труд на ниски температури и тежки условия! Изкарват си честно парите с много труд и пот.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От Дойчланд ни снабдяват със свеж корона матриал..........ХА-ХА
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Мама Росо

Стига си писал глупости,в Германия не може да бъдеш бе зосигуровки ако работиш,това да не ти е България? А здравните са задължителни,дори и да не работиш.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дори и да не са здравно осигурени като граждани на ЕС не миже да и се откаже спешна помощ и при евентуална зараза лечение.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 18

Има и доста българи,работещи в кланиците в Германия,работата им е доста тежка.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако са само трима и в карантина, добре. Още в петък писаха немските вестници, че около 500 български и румънски граждани са се изнизали за да не седят 14 дни в карантина. Кои са те, къде живеят, никой не знае. Посолствата са били информирани. Политиците и медиите мълчат. Това безотговорие ще има последствия за всички. Жалко.
28
1
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 4 месеца
Тези ромеи съвест нямат и такива мерки не важат за тях!!Те са над тези неща