Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого

Започнали са тестването на Белица
Обновена: 23 юни 2020 21:41 | 23 юни 2020 21:40,
55
Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого
Снимка: bTV

Тестване за коронавирус се прави в Белица, след като български работници от германската кланица, превърнала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас. Това е станало в деня на обявяване на поетапна карантина в цеха. Властите у нас научиха от екипа на bTV за завърналите се.

Още по темата

Тричленното семейство от Белица се прибира от Германия в петък. Тръгват си веднага щом разбират, че много от колегите им в кланицата са заразени с коронавирус. Прибират се, без да съобщят на никого, че идват от огнище на заразата.

 „Добре сме, супер, просто се притеснихме, че сме били там нали в заразата фактически, иначе нема нищо за момента“, казва Румен Захов. Преди да си тръгнат от кланицата им направили тестове, но Румен казва, че още не знае резултата.

Кметът на община Белица Радослав Ревански научи от екипа ни за завръщането на семейството. И веднага ги постави под карантина. Тази сряда ще им направят и тестове.

„Ние сме сега като престъпници това онова, ние сме се просто прибрали, че се уплашихме, горе е сериозна работа“, казва Румен Захов.

Консулът ни във Франкфурт няма информация, че българите са напуснали кланицата. От гранична полиция също заявиха, че няма как да контролират придвижването на сънародниците ни, тъй като карантината е отпаднала, и единственият контрол на граничните пунктове са декларациите, които пътуващите попълват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после ще излезе някой тю...лек по телевизията да обяснява, че не си носим постоянно маските, не спазваме дистанция и т.н и за това има увеличение. Истината е, че както при първия пик заразените идват отвън безпрепятствено и ако случайно ги сложат под карантина масово я нарушават
43
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Скоро очаквайте някой заклан...
42
3
 
5
 
! Отговори
Bogumil преди 3 години
Който не може да отвори: Facebook /око да види /ОГРОМЕН СКАНДАЛ!Немски медици настояват да направят повторни тестове на служителите, защото се опасяват, че поради естеството на работата в кланицата тестовете са показали положителен резултат заради кръстоска с обикновен коронавирус от животинска кръв, а не от Ковид19. Няма отговор... Приятел на собственика има лаборатория в която федералното правителство и... не-по-малки от Бил и Мелинда дават огромни суми за развитието на ваксина...
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Teo 37Явно става въпрос точно за командировка за по 3 месеца, връщане и после пак 3 месеца. И осигуровки в България. Затова откакто има коронавирус всички работещи така се връщат. Ако случайно се заразят кой ще ги лекува иначе? Те се водят български работници, командировани в Гермяния
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32,Разтегливо понятие е доколко не осигуряват в Германия. Първо, че тези масово са нает външен ресурс на подизпълнител, а не работници на трудов договор към кланицата. Така заплата и осигуровки им се плащат в България най-вероятно по нашите ставки. Там цели заводи наемат хората даже и без посредник с такива врътки. В завод на Самсунг в Словакия повечето са със своя фирма и договор с нея, за да се избегнат осигуровките и да е лесно да те изгонят(Нямаш грам защита, защото не си служител на завод
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се казва Фирмата която ги препродава буквално работниците на друга германска Фирма която ги вкарва в немския Завод щото тоа копиран текст нощо не говори
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Консула в Франкфурт нямал информация.....хахаха смях в ЗалатаКак ще има като работниците минават през няколко Фирми-Посредници тоест първо немска после българска фирма и така следите се губятТочно тва сега искат да спрат в Германия , бизнеса с Фирми-Посредници
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те просто са избягали а трябва да са под Карантина в Германия , сега да ги връщат под конвой обратно
36
3
 
3
 
! Отговори
Teo преди 3 години
Момци - няма как тия да не са здравноосигурени в Германия и да започнат работа! Пълен абсурд, освен вртъка с командировка за определен срок, но трябва да е замесена бг фирма. Адресна регистрация - банкова сметка и здравна осигуровка. Това са трите неща, които са задължителни. С тях ти дават социално -осигурителен номер и почваш. Толкоз. Ама тия необразовани люде са за бой! И то много бой!
35
1
 
3
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До 32Всяко лице с постоянно/ краткосрочно пребиваване в Германия се задължава да е здравноосигурено!!!Като нямаш адресна регистрация си на черно и не си пускаш и здравни.!?!?!А временно командироване в чужбина (максимално 12 месеца) - здравно осигуряване в страната на произход.Т.е. тез наши работници не се знае какво и що са имали като договор,застраховки,регистрации и условия.То едно е нещо да трябва ,друго е то да се напрви!!!
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе са роми,може и роми да има сред тях,но са предимно българи ,с опит от комбинат Родопа,имам познат,който е бил професионален водолаз към военните и когато идва перестройката е нямал какво да работи и работи такава работа в кланица в Германия,която е много тежка и недобре платена за този къртовски труд на ниски температури и тежки условия! Изкарват си честно парите с много труд и пот.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Дойчланд ни снабдяват със свеж корона матриал..........ХА-ХА
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мама РосоСтига си писал глупости,в Германия не може да бъдеш бе зосигуровки ако работиш,това да не ти е България? А здравните са задължителни,дори и да не работиш.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и да не са здравно осигурени като граждани на ЕС не миже да и се откаже спешна помощ и при евентуална зараза лечение.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 18Има и доста българи,работещи в кланиците в Германия,работата им е доста тежка.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са само трима и в карантина, добре. Още в петък писаха немските вестници, че около 500 български и румънски граждани са се изнизали за да не седят 14 дни в карантина. Кои са те, къде живеят, никой не знае. Посолствата са били информирани. Политиците и медиите мълчат. Това безотговорие ще има последствия за всички. Жалко.
28
1
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Тези ромеи съвест нямат и такива мерки не важат за тях!!Те са над тези неща
27
2
 
14
 
! Отговори
Деян преди 3 години
Ама ние каква вина имаме за това,че някой си решил да ходи някъде и се заразил ?????Защо ние обикновените хора трябва да страдаме за това???Ами съдете ги,затваряйте ги,глобявайте ги,карайте ги маски да носят.....въобще правете каквото поискате,но не е честно всички да страдаме заради такива ромеи за които вирус не съществувал.То по тази логика,ще ни налагате доживотно епидемиологично положение без право на отмяна.Това ли заслужаваме ние вожде???
26
2
 
1
 
! Отговори
Когато преди 3 години
станем малцинство, ще лежим на гърба на египтяните.
25
1
 
10
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До 18Не са здравноосигурени, не говорят език, не си знаят правата....Никой не бяга от хубавото.Месокомбината "Тьонис" е предоставил адресна листа пред властите само на 30% от служителите си.Може хората и на черно да са бачкали.