Петте виадукта на "Тракия" готови, от утре пускат движението по тях

Ремонтът им започна на 13 март
30 юни 2020 19:02, Анисия Иванова
17
Петте виадукта на "Тракия" готови, от утре пускат движението по тях
Снимка: АПИ

На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“. С възстановяването на трафика в платното за София завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновените мостови съоръжения, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март и строителите от "Автомагистрали“ ЕАД работиха изключително мобилизирано, за да завършат работата си в определения срок.

По време на извънредното положение предвидените дейности продължиха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19.

Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на долното строене /колоните/ на съоръженията продължава, без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата.

В обновяването на съоръженията са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.

Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им.

Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи, допълват от АПИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
В какво състояние са бетонните колони на ремонтираните виадукти?Дано не се окаже,че ремонтът е наполовина,защото падането отвисоко е страшничко.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У наше село в Германио имаме двулентов селски път, туй мяса на пътеку у гората...
11
6
 
7
 
! Отговори
Уникален ремонт преди 3 години
Щом като люшка От неравен асвалт още след пускане на обектите, няма какво да говорим
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ!ОСТАВКА НА МРЪСНИКА РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО, КОЙТО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!ЕГА ДА ГОРИ В ПЪКЪЛА КЛЕПОУХИЯ ХАРМАНЛИЙСКИ Р.АПОН!
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две зими и пак всичко ще е постарому, на Бойко строителството го знаем.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ БЕ, ЧЕРВЕРАСТИ!
7
8
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Браво Бойко !
6
4
 
9
 
! Отговори
Zaz преди 3 години
Имаше един виц на вре ето.Строителите на комунизмът завършиха успешно и предсрочно строителния обект и веднага се заеха с ремонта му!
5
5
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
За по-евтино и далавера на някой големец и НАШ човек.
4
4
 
8
 
! Отговори
Работник преди 3 години
Дано не се напука или пропадне.
3
2
 
4
 
! Отговори
do 2 преди 3 години
а защо трябва да има сметища на такива места!????
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покриха ли колоните с противопожарна изолация, за едно сметище питам.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, обаче на"ремонтираните"подпорни колони при един от виадуктите вече е паднала шпакловката и се вижда ръждясалата арматура.Имаше снимки във фейса неотдавна.