Собственикът, удържал такса "барбарон": Клиентите са предупредени

Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, но не в зоните на кафето
30 юни 2020 20:00, Красимир Ангелов
155

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който сложи 6 лв. такса "барбарон" на свои клиенти, твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

Представители на потребителски организации обаче коментираха за Bulgaria ON AIR, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа.

Още по темата
"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

В телефонен разговор обаче, клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
28
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Почна пак цирка, който играем от години!! Всяко лято цървулковците от всички краища на България почват да лаят по цървулковците от морето, защото им искат за нещо пари. В своя защита дават за пример Гърция, която по принцип мразят и плюят!! Цървулкото от Лом плюе като луд по родното Черноморие, че му искат такса за какво ли не, обаче докопа ли да стопанисва някое капанче лятото на морето елате го вижте!! И така всяка година, лозунги, клетви, закани...и плажовете все пълни!!
74
6
 
5
 
! Отговори
До коментар 94 преди 3 години
Фирмата е Софииска така че... на кое село да си ходи....
73
1
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Министъра на Туризма - Госпожа Ангелкова , Няма ли да го разкара този *** Собственик на Барбароните - Да си ги кара на СЕЛО - Плажа е Обществена и Държавна Собственост - Да си Товари Барбароните и Чадърите и в Родопите да гледа Картофи . Я го виж ти Мърльото .
72
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХемусЗнаеш ли, всички българи, които ходят в Гърция наистина пълнят багажниците, ама като тръгнат да се прибират към рОдината. Щото в Гърция цената отговаря на качеството доста повече, отколкото в България.А ти знам защо си бесен - на плажовете около Варна наистина е пълно с гости от Шумен и Добрич, които си идват със сандвичите и бирата на плажа и не знаете как да ги изгоните.Ама си в грешка - в Гърция не само не гонят, ами и цените на почивката са по-добри. Яд ли те е? Ами яд те е..
71
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До CFC"но няма и такъв народ си плюеш на родното ,на майка си на баща си"-------------Баща ми, майка ми и аз нямаме нищо "родно" на морето. Просто не сме от тоя край и родното ми е на съвсем друго място.А ти, ако си мислиш, че всеки ти е длъжен да ти плаща, щото се опитваш да цоцаш сънародниците ти-ами не се учудвай, че те плюят. Даже трябва да се радваш, че още не са те пребили.И като ти е мило и родно, като огладнееш *** в нужника, заври глава в дупката и яж, докато преядеш. Родно е!
70
0
 
24
 
! Отговори
И са кво преди 3 години
Ние си говорим, а Министерство на Туризма дето му е дало концесията си трае и не му я взима!?!И са възниква въпроса кой, кого клати?Тоя пен.дел Министерството или МТ всички потенциални клиенти на същия тоя пен.дел с вид на мутрак от долното поречие на Марица отпреди 20 години.А и една идея за прошляка-концесионер:Пиши го направо белодробна клиника- така ще взимаш за леглата на плажа по клинична пътека !
69
27
 
1
 
! Отговори
CFC преди 3 години
До благата дума...Живей си в Испания е мой човек ! Няма две седмици да си идваш и да ти се свиди да оставиш 5 лева...къде не се плаща с карта и на село се плаща :).Такива където са забравили от къде са тръгнали и само кусури намират за България не са фактор! Няма такава държава ,но няма и такъв народ си плюеш на родното ,на майка си на баща си!
68
0
 
22
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Скоро изобщо няма да имат клиенти, такива наглеци. Всичко свърши. Каквото успяхте, съсипахте но беше до тук. Честито.
67
1
 
33
 
! Отговори
Далече, далече преди 3 години
ха, ха, брато аз се пребирам на 3-4 г. от Северна Америка и абсолютно ти вярвам. Културен шок си е. Първите няколко дена мигаш само и се питш Ба. х мама. му защо е толкова различно тук? Уж сме българи а се чустваш като в някакъв подвижен цирк. После колелото се завърта и влизаш в българското ежедневие.
66
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете ниски рейтинги на такива в гугъл и навсякъде където се сетите, така много бързо ще фалират. Също жалби и сигнали до ХЕИ, КЗК, КРС и прочие до дупка - да се изчистим от мършата, сега е много удобен момент хора.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо по един бой да ни хвърлят и да ни преджобят, ахам тия същите са и на морето.
64
3
 
57
 
! Отговори
Благата дума.... преди 3 години
Живея в Испания от доста време и си нямате на представа какъв културен шок преживявам като си ходя до бг за 2 седмици. Един познат ми се смее че ми се свиди да оставя бакшиш. -"За какво да го оставя ?-питам- за това че кифлата идва все едно съм и изял десерта, влачи крака, не знае поръчка да ти вземе...Влизам в кварталното магазинче- "Оф, дребни нямате ли ?" - да платя с карта- "Ам то не работи терминала" . ...
63
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което не казва собственикът е, че такса барбарон се начислява обикновено на маси, които правят по-малка сметка. На други места я слагат при смета под 100лв, вероятно и тук е било така, като гледам сметката на семейството че е била под 70лв. Това е начин да накарат клиента да не стои просто на сянка там, а да прави оборот, но можеха поне да обявят с големи букви тази врътка. И без това цените им бяха доста високи - 1'5л вода - 5лв, порция тиквички за 7лв , бургер за 12лв и пр.
62
1
 
15
 
! Отговори
Тити преди 3 години
Стигнахме времена да ми сравняват бодата на Лефкада с Варна. Сами си правете извода
61
0
 
24
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Не знам защо не си ги приберат клиентите тези барбарони...след като имат касова бележка за тях!
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БКП_Лайнювица всичко може след като те "предупредят"!
59
36
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
И какво като сте в Гърция?Пак сте същите църв;ли!Нали съм ви виждал,и там сте много отворени,багажника сте го напълнили от'Метро',видите ли носим си червен етикет!На туризъм се ходи с пари!И истина е морето край Варна е чисто,толкова бистра вода не бях виждал скоро,да му мислят маляките,некъпаните ги налазиха!
58
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нима ние като данъкоплатци нямаме право да ползваме плажната ивица, която е държавна собственост - съответно е публична. Какво ми раздават площи на кафенета и човек не знае къде е легнал и къде да си топи краката. Нима едното чистене 3 месеца на плажната ивица е супер скъпа услуга за държавата? Не се наядоха, зор голям да се раздават на концесии плажове и все да е миззерно, да е платено и да се чуди човек по 1 час къде да пръдне! Аман.
57
1
 
11
 
! Отговори
Станчо преди 3 години
Обичам да ям барбарон на плажа. С кетчуп и сирене и пластмасова виличка.
56
2
 
17
 
! Отговори
До ремус преди 3 години
По принцип масово концесионери те са шопи. На Созопол от години са ''''' шопи.