Собственикът, удържал такса "барбарон": Клиентите са предупредени

Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, но не в зоните на кафето
30 юни 2020 20:00, Красимир Ангелов
155

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който сложи 6 лв. такса "барбарон" на свои клиенти, твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

Представители на потребителски организации обаче коментираха за Bulgaria ON AIR, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа.

Още по темата
"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

В телефонен разговор обаче, клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
обиколил съм почти цялата европейско крайбрежие Средиземно море , Югоизточна Азия и Индийски океан, и никъде ... НИКЪДЕ!!!! ако съм сядал с консумация на крайбрежно заведение не съм бил таксуван допълнително за удоволствието да седна на стол, шезлонг , табуретка, шалте или каквото и да било!!!!това си е пълна гавра с клиентите!!!!
114
0
 
4
 
! Отговори
Милиционер преди 3 години
Дано фалираш барбарон такъв! Пожелавам ти го от цялото си сърце. Дано никой не ти стъпи в това пошло заведение. Клиентите ти да са само мутри, които да те тормозят с рекет. 12лв от 75лв сметка за тоя мръсен стол. Ще има да чакате туристи самозабравили се печелбари. Само гърците ще ви оправят вас.
113
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам какви са балдахини, барбарони, хамаци, палми, ВИП зони, ще кажеш че си в Дубай или някое извънземно място... а то си на черно море. Някакси не ми се връзва всичката тая помпозност. Абе какво му трябва на човек бе хора? един чадър, една кърпа и хубаво слънчево време, това е! Всичко друго е показност и избиване на комплекси, аджеба вижте ме кой съм аз. Палячовщина.
112
2
 
24
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Малеев, как са ми изтрили коментара... Бях го написала и по рано и сега пак: БОЙКОТ, БРАТЯ БЪЛГАРИ! НИЕ ДА СПАСИМ ТЯХ, А НАС СЪС ЗАПЛАТИ ОТ ПО 600, 700 ЛВ. КОЙ ЩЕ СПАСИ! НЯМА ДА ИМ СТЪПЯ....!!!!
111
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е че заграждат и ползват обществени пространства. Тогава възниква въпроса Защо и Как? И отговорът е бизнес-моделът е такъв - разрешено от някого и напълно законно. И 6-те лева за барбарона са разрешени от някого и са законни - част от общия бизнес модел.
110
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това най-много ме дразни, както по морето, така и в цялата държава, като се почне от някое тъчово кафене и се приключи с министерските постановления - всеки гледа някак тихомълком да ти пробута нещо със ситен шрифт и да те прекара. Само трябва да гледаш, брате, по цял ден, няма ли някой нещо да се опита да те мине.
109
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124Кажи ми къде в София ти искат такса стол, когато седнеш в заведение?
108
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Клуб 35" на плаж Нестинарка е лицето на българския бизнес, това което правят там, го правят и в София.
107
0
 
23
 
! Отговори
някой преди 3 години
Ше ми забива тоя ******к табели за некви си барбарони! Те са и куп други неща.Наглеци ве, после ходете да им давате парите си.
106
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От цялата работа разбрах да не стъпвам на Нестинарка!
105
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мегалан вече не съществува, това беше най-добрия интернет доставчик в София. Мтел го купиха за да вземат клиентите и да го закрият. Пример как добра технологична компания в БГ става играчка в нечии интереси. Бизнесмените в БГ си гледат келепира точно като Бай-***.
104
0
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Поредния селски тарикат...
103
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е нещо като бяха копърките при такситата едно време в София. Дребен малък мошенник, мътещ водата на големите риби. Не клиентите, а големите таксиметрови фирми решиха проблема с копърките в София.
102
0
 
37
 
! Отговори
Да се изгони ASAP! преди 3 години
На този мошенник незабавно да му се спре концесията! Сега големи хотели търпят загуби от дребните му хитринки.Хората са дошли на почивка, не да се оглеждат къде има табелка с натпис - такса дишане или каквото!Който лъже на дребно губи на едро! Само че губи не само той, а целия бранш!
101
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма новина. Не е на плажа,а в заведението таксата. Който не го устройва да не му сяда на бубараците и толкоз. Все има неразбрали, че и акъл дават как се прави бизнес. Нека му остане празно заведението и ще смени стратегията. Иначе е насила, а така хубост не става.
100
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това кафе на плаж Нестинарка е на "Клуб 35" - това е прочутото заведение в блок 35 в студентски град в София. Там са направили същото. Освен приземния етаж на общежитието са заели 10 пъти по голяма площ в междублоковото пространство която са оградили и ползват в маси и сепарета. А в началото тръгнаха с гейминг зала, после печат, интернет и прочее. Покрай "клуб 35" се развиха фирмите Mania и Мегалан в София.
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 105 не имам пари ама не ми се давът пари за мисерни яденета ами си нося кутийките с пилешкоте пържоли и ориз а около мен мачкат мазни бургери за 15 лева а аз ям пържоли пилешко с ориз за 10 лева на ден
98
1
 
23
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
През османското робство са искали от българите да плащат данък,че Осман като ти изяде кокошката си е изтъркал зъбите.
97
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
жалкото е че държавата налива пари на такива тарикати от нашите данъци , намалява им ддс което също е от нашите данъци , намалява им концесионните такси . и ето какво получава народа в отговор
96
0
 
22
 
! Отговори
... преди 3 години
Ето още една причина, тоя да бъде разследван и вкаран в затвора. Освен че изнудва хората да му плащат нещо си, ами дава и подкупи. За изнудване и рекет и за корупция - в затвора веднага а не концесионер на плажа. Има още свестни хора в тази държава, но са много малко. Лично познавам двама полицаи. Единия е млад, от 3-4 години е в системата, но я му дай 20-50 лв. подкуп и директно си с прангите прибран. Другия е в друг град. Преценете дали е корумпиран, след като на баща си написа акт за колан...