Условена присъда за мигрантите, открити в камион с дини

Бил е разпитан и водачът на камиона, който е полски гражданин
30 юни 2020 02:00, Ния Христова
13
Условена присъда за мигрантите, открити в камион с дини
Снимка: МВР
Районна прокуратура – Петрич е сключила споразумения със защитата на петима подсъдими чужди граждани – от Афганистан, Иран и Турция, привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 279, ал. 1 от НК. Това съобщиха от обвинението, цитирани от БНР.
 
На 25.06.2020 г. чужденците са били задържани по време на незаконно преминаване на българо-гръцката граница. При разпит на единия от тях е установено, че той е живеел в столицата на Афганистан гр. Кабул. Шест месеца по-рано, по нелегален път през Турция, успял да стигне до Гърция. Установил се в гр. Атина. Впоследствие се свързал с хора, с които се договорил да го преведат в България срещу сумата от 800 евро. Крайната цел на мигрантите била Западна Европа. 
Още по темата
 
Каналджиите поели групата чужденци в гр. Солун, откъдето ги превозили в посока към България. През нощта стигнали до място, където им било наредено да изчакат, докато шофьор на някой товарен автомобил заспи. Те планирали незабелязано да се качат в камиона. Трафикантите отворили вратите на ремаркето и укрили мигрантите между палетата с дини. Чужденците престояли там около 13 ч., когато при проверка били установени и задържани от граничните власти.
 
В хода на разследването е бил разпитан Водачът на камиона, който е полският гражданин Р.Ж., също е бил разпитан. Той е казал, че от няколко години извършва курсове по маршрута Гърция – Полша. Товарът бил натоварен на складова база до гр. Рупаки в Гърция. Шофьорът разбрал за укриващите се в управляваното от него МПС при проверка, извършена на ГКПП "Кулата - Промахон". Компетентните органи са установили, че в полуремаркето има няколко лица, които шофьорът никога не бил виждал, от рентгенова снимка.
 
Наказателните производства срещу чужденците са приключили с одобрените от съда споразумения. Наказания, които са им наложени са по шест месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на по 100 лева.
 
Определенията на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли? Условна присъда само ако се върнат доброволно откъдето са дошли!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Условена присъда за.......О, боже ела отново и си събери вересиите по български език!Колко мозък трябва да се ампутира, за да се стигне това изключително ниво на българска джурналистика.Морфологичния, синтактичния и лексикалния анализ на тези гениални списвания предоставям на специалистите с третокласно образование, т.е. минусодателите!Бъдете здрави и гледайте да не се заразите покрай короната с тъпоумие, което тук цари на широк фронт!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глоби по 100лева? На трафикантите по 1600?Къд е справдливостта! Имат пари за трафиканти, нямат пари за глоба. И затвора трябваще да е 3 години ефективно,и с много работа, за да се възпитат на труд.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"У Бегето са възможни всякакви присъди, включително условени."Глупости, само условни има!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У Бегето са възможни всякакви присъди, включително условени.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са се условили. Стоте лева на кого са ги дали?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективна присъда за хунтата!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективна присъда за всеки член на престъпната шайка!