"ГБС турс" за Алепу: Внесли сме намерение за строеж на комплекс

Изпълнителният директор отрече свлачището да е умишлено активирано
1 юли 2020 12:05, Анисия Иванова
42
"ГБС турс" за Алепу: Внесли сме намерение за строеж на комплекс
Снимка: БГгНЕС

През 2017 г. в РИОСВ  сме внесли инвестиционно намерение за строеж на курортен комплекс при Алепу, а не е за укрепване на свлачище, заяви инж. Цветанка Павлова, директор "ГБС турс“.

Конструкцията на укрепването ще е интегрирана към комплекса, обясни тя пред bTV.

Казусът със строежа на Алепу започна миналата година с любителски кадри, които показваха мащабен строеж на шофьорския плаж. Въпреки че строежът беше представен за брегоукрепително съоръжение, опасенията и изгледът му беше на бъдещо ваканционно селище. След протести изграждането беше спряно, намеси се ДНСКА и прокуратурата. Разледващите ще проверяват как са придобити терените, дали инвеститорите имат всички необходими разрешителни, спазени ли са законите.

Още по темата

"Строежът на Алепу е монолитна бетонна плоча, чиято функция е да има противосвлачищно действие. Разрешаването на застрояване на терена е свързано със задължително укрепване на свлачището. Без него не може да се строи", обясни Павлова.

Днес става ясно, че има разрешително за строеж на "Алепу вилидж", като в началото по думите на Радослав Котларов, изпълнителен директор "ГБС турс", през 2015 г. не са мислили да има нищо на плажа, а през 2016 поради свлачище, застрашавало комплекс, който управляват, са решили да обмислят какво да правят. Той добави, че свлачището е можело да предизвика екокатастрофа, както и други инциденти.

Отрече свлачището да е умишлено направено, защото по думите му, то им е струвало повече, отколкото ако го е нямало.

"Това свлачище има последствия – 2 години инженерен труд и документация и огромни средства. Инвеститорите са мислили да правят терасовидно застрояване, пред този имот общински имот, ние сме втора линия. Този имот не е наш, имаме учредено право на строеж през 2016 г., той е съседен на комплекс, който управляваме, носеше проблеми на комплекса това свлачище", обясни той.

Той добави, че имат и паркинг и новопридобит терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нали беше укрепително съоръжение бе маскари!?
14
13
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
И кой закон е нарушен, би ли посочил?
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брутална корупция и нагла подигравка със закона и народа. Дори мутрите и рекетьорите по 90те не баха толкова нагли.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовГ-н Велмазов, замислете се само колко много *** е необходим за чистата ви мечта. Разгърнете мирогледа си, преминете през всички етапи, ако може вижте детайлите. Когато успеете да видите всичко и разберет че "бедните диваци" са най-малкият проблем, поклонете се, извинете се и си стойте на тераската мислейки колко сте се лъгал в стремежа си да имате всички "чисти", екстри.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да строите ,като само след десетина години ще трябва да го събаряте?
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе много големи са тия "скални лястовици" които ще гнездят тука.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние прости ли сме, че ни баламосвате с почивни станции за птички? Бандюго до бандюго до стената на Алепу нареди и с калашнику до де свършат патроните - размажи.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A *** това щяло да е хотел??! Да не повярваш!
7
0
 
24
 
! Отговори
Ай честито преди 3 години
Бойко и за това ще си запуши ушите, и пак всичко ще е "под контрол".
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да ме плакнете колкото си искате, но не ми обяснявайте за платоническите си копнежи и излияния.С АйКю твърдо под 69 и достатъчно строително Убразование съм доста невъзприемчив откъде бадансоване.
5
13
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Разбира се, гнилите капиталисти трябва да отстрелват на място, на нас ни трябва развит комунизъм, с разпадащи се прогнили панелки след 30 години чакане, чушкопеци в почивната станция, мизерията и партията да ти набива правилната мисъл в кухата тиква.
4
1
 
37
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи разни "архитекти" ни лъгаха, че това било подпорна стена! Значи разни държавни "служители" ни изказваха мнения как това те дето го виждали било подпорна стена! Значи главния прокурор каза, че турския кмет разрешил строежа на "подпорния" хотел бил невинен даже по-невинен от Исус Христос бил! Значи разни мутри като бойко борисов - тиквата ни казваха как това било подпорна стена! И сега какво се оказа????!!!!
3
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Имаме намерение да строим дворец, и си търсим спонсори.Моля давайте предложения.
2
38
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Нямам търпение да се построи хотела, много по-добре отколкото някакви бедни ди.ваци да замърсяват плажа с тоалетна хартия, туби евтина бира, салам и домати, живеем в 21-ви век, трябва хубав хотел с тераска с морска гледка, хубав ресторант с черноморска кухня, цивилизовани, чисти и платежоспобни туристи, престиж за страната и повече работни места, хипарите и зеленягите да си пушат и пият пред панелките !
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спешно да се въведе смъртно наказание и присъдите да се изпълнят пред укрепващия хотел....