Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище
Обновена: 10 юни 2020 09:31 | 10 юни 2020 09:31, Павел Гълъбов
123
Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим
Снимка: БГНЕС

"Моята мотивация за проекта на плажа Алепу беше, че природа няма тук, тя беше унищожена от свлачището", заяви арх. Ангел Захариев пред bTV, собственик на архитектурното бюро, проектирало съоръжението.

Архитектът показа снимка от 2016 г., когато за пръв път е посетил мястото и която, по неговите думи, ясно показва свлачището, което застрашава брега в тази местност.

"Да се твърди, че там не е имало свлачище, е абсурдно", категоричен е Захариев, а що се отнася до въпроса дали е свличането на земни маси е изкуствено предизвикано, според него никой няма такъв интерес, особено собствениците на имота.

Конструкцията на плажа е противосвлачищно съоръжение, като такова е било прието от комисията, а неговият вид е бил определен от инвеститора, заяви архитектът и разкри, че са разглеждани и още няколко варианта, сред които и изграждане на голяма стоманобетонна стена.

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище и никой не го е крил
, заяви Захариев. Този процес е започнал много отдавна с промяната на статута на земята и включването и в подробния устройствен план.

Ангел Захариев е категоричен, че неговият бизнес няма нищо общо със съпругата му - Екатерина Захариева, която е външен министър в правителството на Бойко Борисов.

"Аз не ѝ се меся във външната политика, тя не ми се меси в работата", заяви Захариев, който отбеляза, че двамата са заедно много преди съпругата му да стане външен министър и не получава бизнес поръчки за проекти по политическа линия с протекции от властта.

В страната има 5-6 архитектурни бюра, които могат да правят такива сложни проекти, и едно от тях е моето, каза Захариев.


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 3 месеца
хонорарът за проектиране е 10% от стойността на обекта -колко милиона смятайте сами . И разбира се жена му няма никакъв интерес от този строеж.
109
1
 
2
 
! Отговори
Не познавам Захариев преди 3 месеца
не му вменявам вина,нито го оневинявам.Все пак едно е да проектираш нещо,
друго е да организираш изпълнението на проекта(освен ако едно и също лице
не е замесено).Наистина ли брегът е природна забележителност?Ако да,кой е
дал разрешение за строеж,на какво,как е контролирал,какви санкции е
предприел?
108
0
 
8
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 месеца
ПАРИТЕ КАКВО ЛИ НЕ ПРАВЯТ ВЗЕХА НИ ЗА ТАЛИБАНИ НЯМАТ ПРАВО ДА РЕШАВАТ ВТЕСТО НАС
107
0
 
8
 
! Отговори
777 преди 3 месеца
Дано господ да ви накаже!
106
0
 
3
 
! Отговори
Друг преди 3 месеца
То и в главата ти акъл Няма затова е пълно с мухи!
105
3
 
9
 
! Отговори
Наглец! преди 3 месеца
Каквато жената, такъв и мъжа! Дано Захяриева падне от власт след този случай, че да престане да ни излага по света! Да се задавите дано със собствената си зоб!
104
2
 
5
 
! Отговори
гн. Рушветов преди 3 месеца
Мижай да те лажем
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правилно, природа няма там.Добре че Гърция,е близо виж там има 20 000 кв.км. плажна ивица (най-интересното е, че има и природа),та на море само при гърчолята.
Фекалии там не плуват във водата,в следствие на което не се получават стомашно-чревни инфекции,обслужването е много добро,разликата в цените не е голяма.
А,на Лaйнoмоpието,нека Силоваците и Играчите,да си строят "Подпорни Хотели" и луксозни затворени жилищни комплекси, защото "Там,няма природа!".Нека си се къпят в
течен шоколад от Варна.
102
0
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 месеца
До ГЕРБ forever: Първо да влезем в чакалнята, а дотогава здраво да бетонираме морето. Ето, аз се отказвам от парите си в полза на ГЕРБ. Ще работя усилено петстотин трудодни безплатно.
101
14
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 месеца
Мисля,че не трябва да гледаме в чуждата паница,а да се стегнем и усилено да работим за всеобщия просперитет!Предстои ни влизане в Еврозоната и никой няма полза от спъване на дейността на почтени бизнесмени и работодатели.
100
0
 
19
 
! Отговори
K6 преди 3 месеца
Стига с тези *** правят ни на магарета , това е един прекрасен плаж повече от природа , ***, превърнахте малкото ни крайбрежие в обществена тоалетна .горко на децата ни защото трябва да се справят с това което надробихте
99
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямало природа, а? А тогава защо строите там хотел, туристите за какво отиват там, да ходят на басейн ли? Ще дойде Видов ден, и тогава такива като този, ще си понесат отговорността. Мислите си, че можете да гаврите безкрайно народа, но виждаме какво става в САЩ. Когато ударите по грешната струна, нещата стават експлозивни. Рано или късно ще я нацелите.
98
0
 
27
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 месеца
Плажът и морето са създадени от ГЕРБ. Ама, моля Ви се, каква природа.
97
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Позволява си да е циничен, защото се смята за недосегаем и богоизбран. Я да го повлече тълпата към д-р Гилотен-да видите каква ария ще запеее. Пфууу....
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
:-(...naistina e taka...vulgarvodata v moreto e otrovna, vulgarvazduhat e otroven, vulgarzemiata e otrovena...jivotnite sa otroveni, pticite sa otroveni, ribite sa otroveni, florata e otrovena ot sladkite v semeistvoto zaharievi, radevi, daritkovi, karayanchevi, simeonovi, borisovi, donchevi, karakachanovi, goranovi, bojkovi, sofianski, iotovi, ionchevi, stanishevi, panovi, geshevi, tsatsarovi...:-(
95
2
 
35
 
! Отговори
OD преди 3 месеца
Колко е елементарно само, жена му външна министърка, баща му функционер в ГЕРБ, тъста му и той, ама човекът нямал нищо общо с властта. Колко е честен само.
94
1
 
21
 
! Отговори
Чичо преди 3 месеца
Работата е ясна като бистра момина сълза.Гадове мръсни ,не се наядохте.
93
0
 
21
 
! Отговори
Нье преди 3 месеца
Такива като тоа дървен сувенир ме отказаха да хода по нашето ***.
92
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не те ли е срам,бе тулуп.Я обратно в Пазарджик,заедно с твоята калинка,че вече много ни писна от вас.
91
0
 
30
 
! Отговори
чудя се само... преди 3 месеца
Тоя корифей, архитектурен като не вижда природа, в природата ли му е да сepe бетон, за една торба грошове? Срамота е да обличаш в благоприличие магариите си!