Екоминистърът: Казах, че ми прилича на хотел, не, че ще се настаня в него!

Емил Димитров очаква съдът да се произнесе за строежа на "Алепу"
71
Екоминистърът: Казах, че ми прилича на хотел, не, че ще се настаня в него!
Снимка: БГНЕС

Екоминистърът Емил Димитров заяви пред депутатите, че съдейства на прокуратурата, която оспорва влязлото в сила разрешително за строеж в местността Алепу.

Министърът беше изслушан в пленарна зала по искане на левицата във връзка със строителството на курортен комплекс в местността.

Още по темата
"Разбрахме за протеста, очакваме съдебната процедура, когато тя приключи след установяване на фактите и на тяхната законосъобразност, ние, по линия на околната среда, ще се произнесем по възникнала необходимост от издаване на ново разрешение за строеж по Закона за устройството на територията на Черноморското крайбрежие. Дотогава не би било редно да коментираме", обясни Димитров.

По думите му нито МОСВ, нито МРРБ имат права да извършват каквото и да било дейност, докато не чуят произнасяне от съда.

Той даде информация за процедурата по строителството между нос Св. Тома и така нар. Шофьорски плаж, започнала с оценка на съвместимост от 7 декември 2016 г. за инвестиционно предложение изграждане на курортен комплекс, включващ "Алепу вилидж", предаде БТА.

В процедура по начина на водене депутатът от левицата Георги Свиленски заяви, че от левицата не са разбрали на кого да вярват - на министър Димитров, който казва че "там ще се строи един хубав хотел" или на министър-председателя, който заявил, че "това ще са хубави клетки за птички".

Министърът заяви, че не иска да се вадят думите му от контекста. "Казах: Всичко, което съм видял, е по телевизията. Това, което видях, изобщо не ми прилича на защитно брегоукрепително съоръжение, на мен ми прилича на хотел, може би ще бъде и хубав хотел. Аз не казвам дали ще е или няма да бъде, дали съдът ще се произнесе или не. Не съм казал: това ще бъде един хубав хотел и чакам да се настаня там - не е имало такова нещо".

По думите му част от имотите попадат в зони за териториално устройство на защита по Закона за Черноморското крайбрежие с плътност на застрояване 20 на сто, интензивност на застрояване 0,5 на сто и процент на озеленяване 70 на сто и с характер на застрояването височина до 7,5 метра. Останалата част от имотите попадат в зона Б - с плътност на застрояване 30 на сто и характер на застрояването до 10 метра височина.

Имотите попадат в защитена зона Ропотамо за опазване на природните местообитания и защитена зона - комплекс Ропотамо за опазване на дивите птици.

Той обясни, че РИОСВ е провела процедура за оценка на въздействието върху защитените зони и докладва, че процедурата е приключила още през 2017 г. с което инвестиционното предложение е съгласувано с РИОСВ. "Решението не е обжалвано в законоустановения срок и е влязло в сила", посочи Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво е сложен тоя за министър, като не защитава интересите на обществото, а само на тия, които му плащат. Жалка държава.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБачкаме, баце и не се занимаваме с глупости. Тия мутри имат само един изход и той е ясен на всички - влез в уикипедия и пиши "Убити български олигарски/мутри". Явно наистина всичко се връща в тоя живот :)
54
1
 
5
 
! Отговори
КОВИД 20 преди 3 години
ПРЕСТЪПНИК ДО ПРЕСТЪПНИКА МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО
53
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Боже, Боже! Как няма един свестен министър в кабинета на Боко-I! От пародия, до пародия! То на правосъдието, то на здравеопазването, то на икономиката, то на спорта и т.н. За съжаление и от опозицията са такива...! Явно трябва да се опита -правителство от експерти, а не от партийни ***...!
52
2
 
4
 
! Отговори
Платен политик преди 3 години
Този се продава за пари, анли това означава "лобист". Какво друго може да се очаква. Той защитава богатите. Може би народът трябва да му събере парички, белким започне да работи и в интерес на България.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой назначи тая пародия за министър ?
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този не е за еко министър,ни с *** от италия се справяше,ни с варненското езеро ни с перник,сега и с презастрояването не се бори,само папка заплатата
49
3
 
18
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Ти баце в панделата най-добре да се настаниш, но да видим кога ще стане.
48
2
 
19
 
! Отговори
баце преди 3 години
Мда ... Ударихме дъното на ямата с акото и взехме решение да копаем дъното за да стане по дърбочко. Тоя вече е използван и не става.
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е правителство и власт на ГОЛИТЕ ГЛАВИ! Отврат! Къде са младите хора на България?!
46
2
 
25
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Казаха ми , че е екоминистър, то пък излязло ***.га.ре.
45
1
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
Май си за ареста гусин министър! Както Ненчо Димов! Не че ще го осъдят! Той беше параван уж че властта си гледа работата! Ама НЕ!-:)
44
1
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Казаха ми, че прилича на човек.
43
2
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Много и най ми е тъжно за нормалните хора. До такава степен да е закъсала държавата, че да нямаш избор, кого да избереш.
42
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Трудно се отмива комунистическата тиня..
41
1
 
17
 
! Отговори
sorry преди 3 години
За дълго време и на друг хотел с раирани костюми,това е перспективата за голяма част от крадливото правителство и 240 разбойници!Бабата съвсем е глътнал бастуна и мисли само за пещерата и съкровищата!Как безславно свършва една крадлива и лъжлива ера!
40
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро се е притеснил от думите си, изказани в момент на откровение. Сега каквото и да казва, онези думи си остават като доказателство, че той не е за министър.
39
2
 
11
 
! Отговори
и тоя преди 3 години
се набута у големите сделки.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То бедните са бедни защото спазват всички закони .А богатите заобикалят забраните и плащат глоби щото имат адвокати и пари бол.Фирмата каза че ще осъди всеки дръзнал да говори против обекта !Министъра го е страх от съд .
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяхме Америка, тези лица на снимката отдавна шяха да търкат наровете!