Правят шумоизолираща стена на АМ "Струма" при пернишки квартал

Хората се оплакват от шума от преминаващите коли
4 юли 2020 09:14, Петя Славова
11
Правят шумоизолираща стена на АМ "Струма" при пернишки квартал
Снимка: БГНЕС

Изграждат шумоизолираща стена в участък на автомагистрала "Струма", която ще обхване участъка, граничещ с пернишкия квартал "Църква". Това обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

За проблема с шума сигнализират граждани от квартал "Църква", Перник, предава "Монитор". Те посочват, че разстоянието между жилищните блокове и магистралата е между 30-40 м, и се чува шума от преминаващия през деня трафик. За да се реши проблема, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обявява обществена поръчка през юни 2020 г. Тя е за изработване на акустични и конструктивни проекти за изграждане на шумозащитни съоржъжения за жилищни територии с установено наднормено равнище на шум. Срокът за получаване на офертите е до 10.08.2020 г. Прогнозната стойност за проектиране на съоръженията по автомагистрала "Струма" е 44 300 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

Предприетите действия са в резултат от изготвената през 2018 г. "Стратегическа карта за шум на пътни участъци в Република България с трафик над 3 млн. МПС годишно. Видът, височината, дължината, местоположението и други конкретни параметри на шумозащитните стени ще бъдат определени съобразно проектната разработка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
симеонов преди 3 години
a на бул. Царица Йоанна в Люлин шумът денонощно е все едно си край Ниагарския водопад. А когато мине моторист без заглушител , все едно си на пистата на летището. А звуковата сигнализация към пешеходните светофари църка денонощно Дали някога санитарните органи ще се самосезират и премерят децибелите.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8. Ако отидеш в Германия ще видиш и по добри. Ако отиде в РФ там няма.
8
0
 
3
 
! Отговори
Тираджия преди 3 години
Идете в Австрия на магистралата до Линц,да видите как се прави шумоизолация!!!Ама там го няма Боко да краде!
7
0
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Само като видя тази и чуя АПИ почвам да псувам!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шумът не е от коли а от мотористи. Вместо да пръскат милиони за стена един полицай да застане с един шумомер за 10 долара и всеки моторист вдигащ шум над 80 децибела да се прибира пеша като го хванат.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой е разрешил магистрала да минава оттам? Блоковете са много преди нея, как може такова безобразие. То не е само шума, а и мръсен въздух...И забележете - ако гражданите не бяха сигнализирали - нищо. Нека откачат от шума и да се тровят от пушека.
4
0
 
5
 
! Отговори
Дупки на вълни преди 3 години
На АПИ всичко им е наред, само акустични проекти и шумоизолиращи съоръжения им липсват.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дъжд качулка. Некадърници. Сега ще сложат едни ламарини за отбиване на номера е те това е, важното е поръчките да се вземат от наши хора.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се разбра - мутрагените изграждат или тя обеща?
1
0
 
7
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Построиха такива и край Джерман и Мурсалево. По-грозно нещо не съм виждал. Сега освен ограда като в гето хората няма да имат и гледката, с която са свикнали.