Без шествие на 11-ия ден на протеста в София

За пореден ден протести имаше в страната и в чужбина
19 юли 2020 23:15, Анисия Иванова
176
Без шествие на 11-ия ден на протеста в София
Снимка: БГНЕС

За 11 ден протест се проведе и в София. Няколкостотин души се събраха в центъра на столицата за пореден антиправителствен протест под наслов "Да защитим демокрацията" и с искане за оставка на кабинета "Борисов" и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите решиха да не предприемат шествие до Народното събрание и по централните софийски улици. Организаторите обявиха, че от утре протестите ще се провеждат пред парламента. Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да бъдат дебатите по Вота на недоверие, внесен от БСП

За пореден ден във Варна се проведе шествие по централните улици на морската столица. Хората са категорични, че няма да се откажат, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Протест имаше и в Благоевград. Десетки изразиха недоволството си в близост до пътя за Гърция, но до затварянето му не се стигна. "Ние се обявяваме категорично против всички, не само Бойко, а и е време всички да си заминат до един", смята Людмила Манова.

Подобна пътна блокада вчера имаше и в Кресна. Водач на джип се е опитал да премине през протестиращите, но бил спрян от полицията. Джипът е бил управляван от кандидата за кмет на Кресна от ГЕРБ Милчо Караджов.

"Човекът имаше как да мине, обаче реши явно да ни изчака ние отново да спрем движението и тогава реши да минава, спря колата пред нас и започна да подава рязко газ", обясни Стефан Делиов.

Протести има и зад граница. Около 150 българи излязоха на протест пред консулството ни във Франкфурт. Наши сънародници в Дания и Австрия също подкрепиха протестиращите в страната.

Недоволни се събраха днес и в Брюксел. Протестът съвпадна със срещата на върха, в която участва и премиерът Борисов. Сънародниците ни настояха за оставка на правителството и главния прокурор. Вчера в подкрепа на демонстрациите у нас българи се събраха пред консулството ни в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка а после кой?ДБ като им гледам кметовете в София са същите калинки,че и по-зле.Ако ще се мете трябва да е наред и да се почне не от работниците на задкулисието-Борисов,Доган и Пеевски а от работодателите им зад кулисите,дето ни ги предлагат да ги избираме.Защото каква е ползата ако ни сложат нов Борисов,нов Доган и нов Пеевски?!Държавата трябва да се направи на ново,да се бутне тази стара къща и да се изгради нова!Иначе нищо не правим!!!!
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намали начин да уредите да ойдем у кабинето на Бойко Борисов и да го питам нещо
75
4
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Слабо другари. Излагаме се!Подвеждаме Черепа и Румен Шведски!Трябва да си заслужим кинтите!
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ние поне веднъж стачкувахме. Проляхме кръв. Президента ни поведе. КАКВО НАПРАВИ НЕОФИТЕ-БГ ПАТРИАРХ. ТОЙ ПРИЕ ДОН тиква. Н***ШИТЕ ПАРИ ДАДЕ.И така, патриарх е време да направи своя избор. Приема ли управлението на МАФИЯТА? Защо БГ Църквата мълчи? Заради парите, които получи? Срам щото няма дори кой да му каже. Всички хора сме едно и когато и църквата изостави своето стадо... Бог да съди патриарха. Кои сме ние, че да искаме това?!
73
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказан крадец. Мафиот.
72
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нз по голям комунист от Борисов има ли.Член на БКП, агент на ДС. Личен бодигард на Тодор Живков. Започнал мутренски бизнес с парите на БКП.
71
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрите!
70
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герба заради краденето в особено големи размери, още 100 години ще се оправдават с комунистите.
69
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 103.Такова крадене в такива мащаби не е имало от 1944 г. Магистралите на бойко бяха 40 процента построени още през соца. Тази част не е мръднала, бойковите са за ремонт след една година. Милиардите пари са друга тема. За 11 г, боко, мин пенсия е скочила с 120 лв. Мин рз с 200 лв. Добави инфлацията. Външният дълг в момента е 35 млр евро.
68
2
 
7
 
! Отговори
6 преди 3 години
Сигурно под "всички вън" имат предвид освен правителството и президента, Нинова, абе всички, всички......мечти, мечти.....И после всички сме щастливи и доволни, няма корупция, крадци, мафия...и изведнъж се събуждаме от сън.В действителност се оказва, че са дошли " нови лица", а това са си все същите пребоядисани стари муцуни.И си мислим, че има промяна и сме горди от себе си, но в действителност всичко започва от начало и пак ще протестираме. Да вземем да се поставим и на мястото на полицията.
67
14
 
4
 
! Отговори
Боко съм преди 3 години
Дадоха ли милярдите. Бях насаме с Меркел.Имам къщи за гости да достроявам. На влади дължа едни пари. Подпорна стена, на Велчев дължа услуга. Шехерезада иска ремонт, гешев и той натиска. Цецка и тя звъни. На Маринов дължа за оная работа. Валерката и той. Каракачанов закъсал. На телевизиите дължа че свършшва договора за затъмнение. А и избори идват Дай боже.
66
6
 
19
 
! Отговори
3 преди 3 години
До КонграчулейшънНе е вярно, имали сме. Освен това никак не е лесно да си политик, да ръководиш цяла държава и т.н. Прости са тия, които не виждат свършеното, а се хващат за химери. Я кажи, кой държавник, партиец...не краде? Посочи някой така с факти и доказателства.А на днешно време най-лесни са манипулациите, фотошопа и нагласените снимки, и децата го могат това. Едва ли има човек, който няма да се облагодетелства от поста си, и да нареди близките си на сладка служба. Който го твърди, лъже.
65
1
 
4
 
! Отговори
Журкофф преди 3 години
Пара битти парти битти но спонсора но коменто!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не спите, бе?:)....
63
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шествието започва да се трансформира в погребално за Фигуранта.Утре се очаква Черепа да насъска наркофенчетата си да щурмуват Парламента при което може да бъдеме свидетели на дране тънка, набоцкана, петнясала кожа на ултрасите !
62
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влизането в чакалнята е само в ущърб на българите, а Борисов просто е един тотален ***.
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събота и неделя явно са почивни дни за COVID-партито.....
60
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев като казва "Мутрите вън" да не би да има в предвид мутрите да бъдат пуснати вън от ареста - олигарсите Баневи, Арабаджиеви,Миньо Стайков, че и президентските съветници.
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конграчулейшън.***, мутра, ъндерстанд. Ве го ин чакалня ок мф.Ай мъни, ай пауър. Ай год. Фкф мфк ок. Ай гот влади, мфс, Ай гот шкембе soldier, ай ай Конграчулейшън
58
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера и днес слабичко, явно бедните българи трошат стотинки по морето и по кръчмите....в кръчмата сме ларж, на митинга сме бедни:)