4 деца и служител от детска градина в Сандански с коронавирус

Затварят забавачката, болните са в добро състояние
Обновена: 23 юли 2020 09:51 | 23 юли 2020 09:50, Камелия Цветанова
4
4 деца и служител от детска градина в Сандански с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Детската градина "Първи юни" в Сандански затваря заради установени пет положителни PCR теста за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на общината.

Положителните проби са на един служител в детската градина и на четири деца.

Към момента здравословното състояние на всички е добро, допълват от пресцентъра.

Направените тестове са осигурени от Регионалната здравна инспекция в Благоевград, като се очаква резултатът на още едно дете от същата група.

От пресцентъра съобщават, че детското заведение ще преустанови дейността си за карантинния период - до 3 август. Филиалите на детската градина в селата Струма и Вълково ще работят, уточняват от общината.






 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Тестовете са фалшифицирани.
3
3
 
11
 
! Отговори
Сандански преди 3 години
Значи това, че е безобидно и прочие, защо не го кажете на онези 150 000 в САЩ и другите, дето след него са на инхалатори до живот.Спрете да дърдорите глупости, ами си носете маските и си седете на *** в къщи.В Сандански няма инфекцоозно, нито адекватни лекари.Спрете да сте български егоисти и да не Ви пука за другите. Имаме над 100 000 деца с астма. Стотици от тях идват да се лекуват в Сандански. И този вирус е смъртоносен за тях.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е добро здравословното състояние,значи не са болни, а просто пренасят вирус.Както при повечето други вируси и този е безопасен за повечето хора.Стига сте шашкали останалите с хипохондриите или със стремежа си да пишете до откат по темата безсмислици.
1
3
 
8
 
! Отговори
Сандански преди 3 години
На 35 градуса суха жега, продължава да вирее.Добре са се постарали в лабораторията. Отличен 6 на генните инжинери.Тук няма нито един адекватен лекар, никой не носи маски никъде.Сега ще стане веселба.