Питбул разкъса малко куче пред очите на деца във Варна

Той се измъкнал от зоната за разхождане на домашни кучета
24 юли 2020 21:35, Нели Христова
73
Питбул разкъса малко куче пред очите на деца във Варна
Снимка: Pixabay

Жители на Варна настояват за преместване кучешка градинка, след като питбул нападнал по-малко куче, предаде Агенция„Фокус“, цитирана от "Черно море".  Инцидентът е от преди няколко дни в района на училище „Елин Пелин“, в непосредствена близост до детска градина.

 Именно там се намира и градинката, която е обособена за разхождане на домашни кучета. В злополучния ден, куче от породата питбул е успяло да се измъкне от ограденото съоръжение и се е нахвърлил върху по-малко домашно куче и за секунди го е убило.

 На гледката свидетели са станали десетки родители, които са били в непосредствена близост до градинката със своите деца.

„Всичко се случи за секунди, малкото кученце загина. Често ходя там, но повече няма да заведа децата. Нямаше много кучета в заграждението, питбулът изрови дупка и за секунди мина изпод оградата, другият човек минаваше между детската площадка и кучешката, държеше малко куче, от страх го пусна, явно с надежда да успее да избяга, но питбулът го захапа и не го пусна, докато собственикът не дойде. Не знам какво му направиха, мисля че го поля с вода или бира, за да може да го пусне, но вече беше късно за малкото куче. Гледката беше ужасна и беше пълно с деца“, разказа очевидец на случая.

Оказва се, че това не е първият подобен инцидент в тази градинка. По този повод родителите обмислят да направят подписка, която да внесат в местната администрация с искане кучешката градинка да бъде преместена на побезопасно място и да бъде допълнително обезопасена.

От районно кметство „Одесос“ съобщиха, че ще направят проверка на случая, ще съставят констативен протокол и ще предприемат спешни мерки за допълнително обезопасяване на съоръжението.

Още новини от Варна и региона четете на сайта на Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
6
 
! Отговори
Аман от кучкари преди 3 години
Няма по-гнусно и неприятно нещо от кучкарите, които превърнаха градовете в кочини! Забрани и глоби, глоби и пак глоби!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държава, в която не се спазват законите,няма контрол или го има но с издевателства над невинни и пр.,народът си заслужава участта.Не ни трябва враг,само малък тласък и ще се издавим помежду си.Всички агресивни кучета под забрана,като начало евтаназия,както в соца.Дойде демокрацията и изведнъж избиха комплексите на простака,големи кучета и коли запритежаваха дребни физически и душевно двуноги.Както си играло-го изяло.
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е собственика. И аз имам голямо куче. По цял ден играе с децата и само ги ***, а котките го гонят да го бият, нищо че е 40 килограмов ***.
52
2
 
15
 
! Отговори
Майка на 2 деца преди 3 години
ротвайлерът от съседния вход се хвърля на 4 годишното ми момче, като по чудо все го спасявам, стопанинът му е бивш затворник (за справка) не предприема никакви действия, а от общината са безсилни (т.е нищо не искат да предприемат). Страшно е...проблемът е голям! На Запад тези породи са забранени със закон! Тук ги разказват *** с неразделен атрибут -кенче с биричка
51
11
 
8
 
! Отговори
Ива Ликвидова преди 3 години
Широко, заточено и островърхо острие, имах идея. Метода е безотказен, а глупостта и нрава на това мизерно същество ви позволява да се прицелите в котпуса му от упор. Съцето ми е точно зад предния крак, малко под сгъвката. Важното е да го приковете за земята и докато се разширява раната и умира от кръвозагуба да няма шанса да се измъкне. Сила и тежест на всяка жена стига за това. Просто зависвате върху тръбата с ножа. Идеално ще е ако под него е земя, не плоча или асфалт. Но раната щего убие бърз
50
1
 
7
 
! Отговори
Дукйп преди 3 години
Там живеят най големите патриоти на българия на тях всичко им е позволено те за убийство на човек не се наказват а да не говорим за животно
49
18
 
16
 
! Отговори
4лапи-100бълхи преди 3 години
Град Варна отдавна се е превърнал в кучкарник, всеки цъpвyл си помъкнал дpиcливатa мacтия по тротоари и градинки и смята това за много яко.
48
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКЪВТО СТОПАНИНА, ТАКАВА Е И СТОКАТА МУ!
47
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
крайно време е собствениците на кучета да започнат да плащат задължителна застраховка "гражданска отговорност"! трябва да се гарантира поемането на разходите по лечение и рехабилитация при ухапвания от така наречените "домашни любимци"! и с какво автомобила е по опасен от кучето, което по природа си е убиец?!
46
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квото и да си говорим, напдне ли ме куче го ритам или бия със сопа и накрая го пребивам. Но само ако е агресивно към мен. Иначе не посягам на куче.
45
29
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До BuntarПърво вземи учебник и се научи да пишеш.Второ не всички питбули са злобни.Трето пак някой е направил заграждение за 100лв ,а е взел 5000лв.И не си човека който ще казва кои породи да се забраняват.
44
7
 
22
 
! Отговори
Buntar преди 3 години
Нали ви казах. Тези породи да се забраниат и всички да се глобиават а кучетата да се ефтанизират
43
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Ако нямаше кучкари и кучепоклонници нямаше да има тези проблеми. А, кучкарите избиват комплексите не само с недресирани, необезопасени агресивни породи, но ходят и с оръжие. Кучето му ти се пуска от 30 метра без никаква видима причина. Не само, че не възпира кучето си, но ти нямаш право и да се защитиш. Ако викнеш"чиба" ти вади в парка пистолет, че си му обидил псето!!!
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Като си спрял развитието си в пубертета, ще ти се дава тон на безползния ти живот.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комплексите са страшен бич.
40
1
 
11
 
! Отговори
Христо преди 3 години
До Тертип и манталитетБеше нашарен с татуси.
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Айде без да ми даваш тон в живота.
38
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте деца, вместо кучета и котки. Ако толкова не можете без животни, отидете на село и си гледайте каквото искате. Но спрете да застрашавате живота на деца и пенсионери, както и да освинвате с отпадъците на питомците си градската среда.
37
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам немска овчарка и мога да кажа от опит, че питбули, стафове и техни миксове в главата си нямат нищо.
36
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези породи първо трябва да бъдат забранени за отглеждане както е в много страни и второ дори ако са разрешени те имат нужда от специална грижа и тренировка. Проблема е, че такива породи се купуват главно от разни квартални "батки" които си мислят, че като имат бойна порода куче са голямата работа, а в действителност нямат никаква идея как да се грижат правилно за него.