Пенсионерка: Живеем както намерим, забравихме почивки, всичко...

Мерките - заради кризата, но и като реакция на критиките
Обновена: 28 юли 2020 13:39 | 28 юли 2020 13:06, Веселина Йорданова
180

За месеците август, септември и октомври над 2 милиона пенсионери ще получат по 50 лева към своята пенсия. Новината Маргарита посреща с усмивка.

"Бедният пенсионер живее, както намери. Забравихме за почивки, забравихме всичко - само за лекарство, за лекар и за най необходимите работи", споделя Маргарита пред Bulgaria ON AIR.

След дълги анализи и сметки през уикенда правителството реши, че може да отпусне малко над 1 милиард лева за справяне с коронакризата.

Още по темата
За социалните мерки заделените средства са в размер на 731,5 млн. лв., а икономическите – 431,4 млн. лв. При новите социално-икономически мерки голяма част от средствата директно ще бъдат раздадени на гражданите.

В набелязаните мерки от държавата финансистите разпознават ясно определена група, към която е насочена финансовата помощ. От икономическа гледна точка мерките на държавата са положителни според експерти, но неслучайно се обявяват точно сега.

"Тези мерки в този момент, той е свързан и с политическата обстановка. Като реакция на критиките, които повече от 2 седмици протестират младите хора", смята икономистът Митко Димитров.

До края на 2020 година се отпускат 67 милиона лева, с които медицинските служители на първа линия ще могат да получат по 1000 лева нетно възнаграждение за усилията си при битката с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
10
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
Силните и умни народи уважават възрастните! Ние не случихме на правителство да се погрижи за тях, но пък и всеки народ си заслужава правителството..
120
0
 
15
 
! Отговори
Дед преди 3 години
Ами седейки пред телевизора не става.Гледайки родителите си ,ако не им напазарувам 2-3 пъти в месеца и не им платя сметките са загубени в отчаяние.Съществуването им се ограничава до аптеката,магазина за хляб ,млекце и масло...и някоя раздумка с комшийките!Тотален геноцид към тях вече 30 години.Съседи са ни 2 семейства роми.Никой не знае какво работят в чужбина,но колите им нови Мерцедеси,те и децата им добре облечени и видимо щастливи!
119
3
 
17
 
! Отговори
До 125 корупцията преди 3 години
Има съществена разлика в корупцията тогава и сега. Първо размерите на корупцията, която сега е хиляди пъти по-голяма. Втората разлика е, че тогава корупцията се наказваше, а сега тези дето трябва да са начело в борбата срещу корупцията, са най-корумпираните.
118
1
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 3 години
Лъжеш! Описваш друг закон.А за пенсиитеПрез юни 1945 г. е приета Наредба-Закон за народните пенсии. Според този нормативен акт право на такава пенсия имат всички български поданици, които в периода от 9 юни 1923 г. до 9 септември 1944 г. са пострадали в борбата против фашизма и в резултат на това са станали инвалиди с най-малко 30% изгубена работоспособност.
117
7
 
3
 
! Отговори
Корупцията през соца преди 3 години
През последното десетилетие на НРБ бакшишите и подкупите са се превърнали в "повсеместно явление в почти всички сектори на обслужването, обществения живот и всички слоеве на населението". Това пише в строго секретен доклад на Информационно-социологическия център към ЦК на БКП до Тодор Живков и Политбюро от средата на юли 1985 година.
116
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1989 получавах средно на месец по над 500 лева и пенсията ми щеше да бъде тогава над 400 лева, което е много пари - по сегашните мерки между 5000 и 7000 лева. Само дето сега като се пенсионирам, пенсията ми ще е над максималния размер и ще взимам 1200 лева, т.е. нищо, а как живеят хората с по 200 лева пенсия, ей богу не знам.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИ- КАК ПОЗНА!? НЯМАМ!
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЮЛИ 1945Г ИЗЛИЗА ЗАКОН ЗА НАРОДНИТЕ ПЕНСИИ ЗА БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА ДО ТРЕТО КОЛЯНО И ПО СВАТСТВО, А ПОСЛЕ ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ БЯХА НАЗНАЧЕНИ ЗА МИЛИОНЕРИ И ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ В 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ. КАТО ЧУЯ ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ПАК ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ И СТЯГАМ СЕМЕЙСТВОТО ЗА ЕВРОПА, ПРЕВЕЖДАМ ПАРИТЕ ОТ БАНКАТА В ЕВРОПЕЙСКА- ТУК НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ВИЖ КТБ И КРАДЕЦ МУСТАКОВ...
113
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 116Герберски ***, не се ли умори да пишеш глупости???Всичко е напразно, ГЕРБ ще падне и никога няма повече да бъде на власт!Защо мислиш никой не иска да ходи на село, а? Защо?Защото там е СТРАШНО! Не е трудно!Нали имам комшии в моето село.Как да се върна? Имам работа в София. На село няма лекар, няма зъболекар, няма аптекар, един дядо ме моли да му пращам от София лекарства за диабета, че няма откъде! Няма работа, ако умреш няма кой да те погребе! Ходи ти на село!
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
115- САШО АПАШО ГО ПОВТАРЯ МНОГО ЧЕСТО- МОЖЕ ДА ТЕ СЪДИ ЗА ПЛАГИАТСТВО- ДАЛИ ЯДЕМ БАНАНИ- ЯДЕМ САМО ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ И ЗАБРАВИХМЕ ЗА КОМПОТИТЕ.
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионен фонд за всички в България преди 1945 година нямаше. Имаше един малък пенсионен фонд за държавните служители, който след 1950 година стана част от бюджета на България, т.е. не е ограбен и не отиде по разни чекмеджета. Ограбен бе Сребърния фонд след 2009 година, когато мутрите взеха властта в България.
110
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЕНСИОНИРАХ СЕ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ С 43 Г ТРУДОВ СТАЖ- И СЕГА СЛЕД 1ЮЛИ ПОЛУЧАВАМ 908ЛВ- ДАЛИ НЕ МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ МНОГО НЕЩА...ДАЛИ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ВСЕКИ ПЪТ ЗА ГЕРБ...
109
4
 
10
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Ами като ви е трудно елате си на село.Не сте се родили всички на жълтите павета.Масово къщите в малките градове и села са запустели,кой е виновен за това.Много лесно е да седиш на пейката пред блока и да ревеш за миналото,то няма да се върне.Забравихме от къде сме дошли, искаме всичко наготово, ама няма.На село е трудно, да но поне от глад няма да умреш,стига да не те мързи.Оставете младите в апартаментите,те трабва да работят.Ние по възрастните пенсионери на село.Не е страшно повярвайте.
108
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са им почивки и лекарства на пенсионерите, а и на всички останали? Нали има банани и тоалетна хартия.
107
8
 
7
 
! Отговори
Соц. реализъм преди 3 години
Преди 1990г: -индустрия работеща на дотации от държавата и огромни загуби. Заводи с допотопни руски машини. Селско стопанство,което с АПК-тата беше съсипано.Звеновода и бабите с мотиките бяха типична гледка. Търгувахме със самите себе си-само в СИВ. Няма пенсионен фонд(той е ограбен от комунистите още 1945г.) и затова сега пенсионерите ни са най-бедни в Европа И накрая СССР спря да ни дава валутни заеми и соца фалира. А ето и оценката за социализма през 1989г, от неговите ръководители - бай Тошо -социализмът е едно ,,недоносче"; П.Младенов-Положението е катастрофално - обрулена държава.
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109Ти лично какво работиш и колко ти е заплатата?
105
7
 
5
 
! Отговори
БСП-жалки преди 3 години
Комунистите газ пикаят от яд, че ГЕРБ ще обере славата , че е въвел еврото, а не БСП.
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А коя е "Маргарита", къде живее, с какво си е изкарала пенсията (т.е. защо е "бедна") няма информация.Така като гледам къщата и мебелировката, е някоя женица от някое село, която я е работила нещо смислено, я не.50 лева нищо не решават, но по-добре с тях от без тях (макар ве и Василев е прав, че големите финанси трябва да се насочат към бизнеса, за да има икономика).
103
8
 
4
 
! Отговори
комунистите са дърти преди 3 години
Вие ли ще оправите България, дето всеки ден пиете по една шепа хапчета и дето не взимате пенсия, защото БКП ви открадна пенсиите?
102
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашната средна пенсия осигурява 8 пъти по-нисък стандарт на живот в сравнение със средната пенсия от 1985 година и 9 пъти по-нисък в сравнение с 1987 година.Явно вървим напред.