Затвориха кардиологичното отделение на болница в Ловеч

Отделението няма да работи 48 часа
1 авг 2020 18:48, Петя Славова
3
Затвориха кардиологичното отделение на болница в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Кардиолайф" в Ловеч, е затворено за 48 часа със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, съобщиха от Областната администрация.

Мярката е в сила до 19:00 часа на 2 август. Причината - пациент, бил на лечение в отделението, е с положителен тест за коронавирус. В периода 19-27 юли 77-годишна жена от област Видин е била на лечение в МБАЛ "Кардиолайф" по повод кардиологичен проблем, предава "Дарик".

На 30 юли е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч със съмнение за COVID-19. Положителен PCR тест потвърдил диагнозата.

Контактните на възрастната жена ще бъдат изследвани, а в Кардиологичното отделение ще бъде проведена крайна огнищна дезинфекция. Нуждаещи се от лечение пациенти ще бъдат пренасочвани към плевенска болница.

Взети са проби от 22-ма души персонал на болница "Кардиолайф", пет проби на пациенти, които в момента са на лечение в засегнатото отделение, и две проби на контактни от семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба ми ще се оперира на 06.08.2020 в Кардиолайф. Това означава че ще я оперират в Плевен ли?
1
1
 
5
 
! Отговори
МУТРИ ---> ВЪН! преди 3 години
Вгледайте се добре във фасадата!Това е Болница!Един от най-големите грехове на комунистическите мутри, освен че ... Природата и съсипаха Черноморието, е че се изгавриха и със здравеопазването и хората, работещи в него!