Строителни нередности от Helpbook: Работници без каски, отпадъци и силен шум

И още от платформата - огромни кучета, пуснати без намордник
15 авг 2020 10:00, Анисия Иванова
9
Строителни нередности от Helpbook: Работници без каски, отпадъци и силен шум
Снимка: Helpbook

Усилена строителна дейност кипи в квартал "Манастирски ливади", което е видно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител ни изпрати снимки на внушителна сграда в процес на строеж, на които се виждат работници като никой от тях не носи каска и по никакъв начин не е обезопасен.

От същия квартал получихме оплакване отново от строеж, от който са разпилени строителни отпадъци. В продължение на повече от две години мръсотията е навсякъде, включително по тротоарите и в коритото на местната река.

Отново в същия район жителите търпят тормоз от непрестанно блъскане и силен шум от строяща се сграда, който започва още в 6 часа сутринта. Работните дейности пречат на съня на огромна част от живущите в съседните жилищни комплекси в непосредствена близост. Молбата е за извършване на проверка и издаване на предписания за спазване на часовете за почивка.

Поредният сигнал за недобросъвестни собственици на кучета получихме от район "Сердика". Ето какво ни пишат в него:

"Здравейте, всяка сутрин водя детото на детска градина на ул. "Подполковник Калитин“ в ж.к. Фондови жилища, София, където в междублоковото пространство има поляна. Всяка сутрин около 7.30 ч. там се разхождат огромни кучета, свободно пуснати и без намордник. Днес на 12.08 срещу нас лаеха две кучета от порода кангал и питбул, докато заведа детото си до входа на градината. Кучетата бяха без намордник и не бяха вързани. Стопаните не реагира по никакъв начин. Детето ми се уплаши. Блокът се намира в близост до ЖП прелез и има поляна между блоковете. Децата прекарват доста време навън и не смятам за редно такива кучета да бъдат пускани без намордник или най-малко вързани."

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнала до отговорните органи.
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Баш майстора преди 1 месец
Значи !!!!този дето е писал коментара ,че който е некадърен не носи каски е пълен *** ,той е или страничен наблюдател или прост технически ,който по цяла ден танцува на обекта и незнаен какво строителство !!!!!!!!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямат каски, но имат по две леви ръце.
6
0
 
4
 
! Отговори
Терсенето преди 1 месец
100 лева е глобата за подвизаване на строителен обект без каска. Във манастирските ливади обаче е отделна губерния. Всичкото ромбс, си е оставило ръцете и краката. Много години бачкат във Германия, каската не пречи ако не си некадърник.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За всичко съм съгласен,но тия каски.. в тая жега.. Ще му захлюпя една на главата на тоя фотограф да го видя цял ден с нея как ще се чувства.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората се интересуват от всичко на вас защо ви се иска комунизма когато вие кев заради кои избягаха тия хора короната заради кои продължава заради вас гладни за власт и пари не се наядохте
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тикволандия никой не го интересува, постоянно има строителни нередности и нищо ама нищо не се прави.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокурор Гунчева в се уточнете има нормални хора в герб на вас като не ви изнася не плюите всички в общ знаменател
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На определени места в квартали в които има строителство и даже без строителство а само ремонтни дейности,трябва да има големи контейнери за такива отпадаци с възможност за бъдат извозвани периодично на определени сметища за такива отпадъци.Но Общините нехаят и гражданите и най вече строителните фирми масово замърсяват по време на строеж или гражданите при частични ремонти на сграда или апартамент в които живеят.Вината е на общините,защото гражданите и фирмите плащат за отпадъците които изхвърлят